ivermektin ivermektine generique plaquenil generique rhinocortstromectol aldactone aldara aldipin alendron alesse aleve alges x algifor allegra allergodil allo 300 tablinen allo basan allopur altace alutan alzar amanol amaryl amilo basan amilorid comp amiloride hct amiodar amlo eco amlopin amlovasc amoxi basan amoxi cophar amoxi mepha amoxil amoximex anafranil sr anafranil antabus antabuse antalgit antamex antisacer antra antramups anvitoff apcalis oral jelly
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » MUTFAK & EV İŞLERİ » SALÇALI KARAMAN KEBABI

önceki konu   diğer konu
4 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
SALÇALI KARAMAN KEBABI
Moderator


4254 Mesaj -
SALÇALI KARAMAN KEBABI



Karamanlýlar çaðýnda saray ve konaklarda çok yenen ünlü yemeklerden biri «salçalý Karaman kebabý»-ydý.

Kullanýlacak malzeme (6 kiþi için):
But tarafýndan
1+1/2 kiloluk et (koyun veya süt danasýgöz kırpma,
1 baþ iri soðan,
1 diþ sarmýsak,
1 demet maydanoz,
3 defne yapraðý,
1/2 bardak üzüm sirkesi,
10-12 tane dövülmemiþ karabiber,
4 çorba kaþýðý zeytinyaðý,
yeteri kadar et suyu,
1 sap kereviz yapraðý,
1 körpe havuç,
yeteri kadar tuz,
1 kaþýk natürel salça

Yapýmý: Bir kayýk tabaða temizlenmiþ kereviz ve defne yapraklarýyle karabiber tanelerini, kýyýlmýþ maydanozu serpmeli. Bunlarýn üstüne iri parçalara doðranmýþ eti yaymalý. Sirkeyi döktükten sonra etin üstünü ince dilimlere doðranmýþ soðan ve sarýmsakla örtmeli. Eti bir gece bu marinatýn içinde dinlendirmeli. Domates salçasýný bir kaþýk et suyunda eritmeli ve zeytinyaðýyle birlikte bir tencereye koymalý. Zeytinyaðý ýsýnýnca et parçalarýný salamurasýndan çýkarýp tencereye atmalý. Eti karýþtýrarak pembe bir renk alýncaya kadar kavurmalý. Et kavrulunca bir gece içinde yattýðý salamurayý sebzeleriyle birlikte tenceredeki etin üstüne dökmeli. Üstü kazýnmýþ havucu da tüm olarak kattýktan sonra tuzunu serpip tencerenin kapaðýný örtmeli ve yemeði hafif ateþte piþirmeli.
Et iyice piþince kevgirle çýkarýp sýcak bir yerde tutulan servis tabaðýna yerleþtirmeli Havucu dilim dilim kesip tabaðýn çevresini bu dilimlerle süstemeli. Kalan salçayý süzgeçten geçirmeli. Fazla suluysa birkaç dakika kaynatýp koyulaþtýrmalý ve yemeðin üstüne döktükten sonra sýcak sýcak servis yapmalý.


Mesaj 1 kez düzenlendi. En son Muhtazaf tarafından, 05.06.2009 - 01:55 tarihinde.
Gönderen: 06.05.2009 - 22:16
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
SaYaCGIN su an offline SaYaCGIN  
Admin


1760 Mesaj -
Ellerine saglik abi

güzel degisik bi tarif


Gönderen: 07.05.2009 - 00:40
Bu Mesaji Bildir   SaYaCGIN üyenin diger mesajlarini ara SaYaCGIN üyenin Profiline bak SaYaCGIN üyeye özel mesaj gönder SaYaCGIN üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
sevdaa1 su an offline sevdaa1  
1090 Mesaj -
eline saðlýk abi
resmi varsa onuda eklermisin sevinçli
nasýl göründüðünü merak ettimde göz kırpma
Gönderen: 07.05.2009 - 14:11
Bu Mesaji Bildir   sevdaa1 üyenin diger mesajlarini ara sevdaa1 üyenin Profiline bak sevdaa1 üyeye özel mesaj gönder sevdaa1 üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
Moderator


4254 Mesaj -
Sizdende ALLAH RAZI OLSUN Kardesim

NoT:Sevdaa1 kardesim Yemek resmi yok olsaydi eklerdim.
Selam ve dua ile
Gönderen: 08.05.2009 - 01:44
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 595 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
***Murat*** (48), behlul (50), hatice57 (44), GaZZe (60), erveysel (61), Abdulkadir22 (31), samyeli13 (47), candeniz (24), balacan (54), abdulkadir (31), babam veben (55), askbumu (43), sahra_yagmur (37), halit42 (39), Babacan52 (56), gurbetcigenc (33), Fikret1972 (52), NuR_EFSAN (39), jopp777 (47), pempe1987 (37), Nur baçesi (28), seyhzadem (36), Mustafa Alptug (41), gunes_akca (35), KanKaZ (36), hsusal (72), olimp_ (45), ufkumuzvar (42), gakkosfatih (42), HIKKI (51), Selale1 (49), Yasin Tural (36), nebitdag (45)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.56165 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.