hydroxychloroquine kamagra colchicine generique colchicine generique colchicine imdur imigran imitrex imodium imuran imurek inderal la inderal index indocin sr indocin inegy intagra iscover isoptin isordil sublingual isordil itraderm itrop jumexal kamagra effervescent kamagra gold kamagra oral jelly kamagra soft kamagra keflex kemadrin kenacort a solubile kenacort a kenacort kenergon kessar keto med ketozol kinzal kinzalplus klacid lamictal dispersible lamictal lamisil cream lamisil
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » MUTFAK & EV İŞLERİ » SALÇALI KARAMAN KEBABI

önceki konu   diğer konu
4 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Gönderen
Mesaj
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
SALÇALI KARAMAN KEBABI
Moderator


4254 Mesaj -
SALÇALI KARAMAN KEBABI



Karamanlýlar çaðýnda saray ve konaklarda çok yenen ünlü yemeklerden biri «salçalý Karaman kebabý»-ydý.

Kullanýlacak malzeme (6 kiþi için):
But tarafýndan
1+1/2 kiloluk et (koyun veya süt danasýgöz kırpma,
1 baþ iri soðan,
1 diþ sarmýsak,
1 demet maydanoz,
3 defne yapraðý,
1/2 bardak üzüm sirkesi,
10-12 tane dövülmemiþ karabiber,
4 çorba kaþýðý zeytinyaðý,
yeteri kadar et suyu,
1 sap kereviz yapraðý,
1 körpe havuç,
yeteri kadar tuz,
1 kaþýk natürel salça

Yapýmý: Bir kayýk tabaða temizlenmiþ kereviz ve defne yapraklarýyle karabiber tanelerini, kýyýlmýþ maydanozu serpmeli. Bunlarýn üstüne iri parçalara doðranmýþ eti yaymalý. Sirkeyi döktükten sonra etin üstünü ince dilimlere doðranmýþ soðan ve sarýmsakla örtmeli. Eti bir gece bu marinatýn içinde dinlendirmeli. Domates salçasýný bir kaþýk et suyunda eritmeli ve zeytinyaðýyle birlikte bir tencereye koymalý. Zeytinyaðý ýsýnýnca et parçalarýný salamurasýndan çýkarýp tencereye atmalý. Eti karýþtýrarak pembe bir renk alýncaya kadar kavurmalý. Et kavrulunca bir gece içinde yattýðý salamurayý sebzeleriyle birlikte tenceredeki etin üstüne dökmeli. Üstü kazýnmýþ havucu da tüm olarak kattýktan sonra tuzunu serpip tencerenin kapaðýný örtmeli ve yemeði hafif ateþte piþirmeli.
Et iyice piþince kevgirle çýkarýp sýcak bir yerde tutulan servis tabaðýna yerleþtirmeli Havucu dilim dilim kesip tabaðýn çevresini bu dilimlerle süstemeli. Kalan salçayý süzgeçten geçirmeli. Fazla suluysa birkaç dakika kaynatýp koyulaþtýrmalý ve yemeðin üstüne döktükten sonra sýcak sýcak servis yapmalý.


Mesaj 1 kez düzenlendi. En son Muhtazaf tarafından, 05.06.2009 - 01:55 tarihinde.
Gönderen: 06.05.2009 - 22:16
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
önceki konu   diğer konu

Mesajlar Gönderen Tarih
 SALÇALI KARAMAN KEBABI
Muhtazaf 06.05.2009 - 22:16
 SALÇALI KARAMAN KEBABI
SaYaCGIN 07.05.2009 - 00:40
 SALÇALI KARAMAN KEBABI
sevdaa1 07.05.2009 - 14:11
 SALÇALI KARAMAN KEBABI
Muhtazaf 08.05.2009 - 01:44

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 886 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
dayi054 (64), ÝsmailEn.. (56), kibris (56), merickizmaz (51), RUYAM (36), yükselelektrik (54), selcukosman (48), Aycan (57), HuZuR_38 (45), babakadir (45), Cihan Ersoy (46), servet ekici (51), ayhan3867 (47), erhankaya351 (40), Kizmaz (51), EBRARALEYNA (47), erkan34 (51), efira (37), Sirac Barman (53), bedevi5 (65), Sadettin Dursun (41), cartime (55), S.Ekici (51), ALTUN (45), vus_lat (45), ayaza (38), drkdn (45), fetih60 (34), beko03 (76), talha türk&cced.. (33), dilara1 (26), asudetuba (43), struggle (42), Ayhan_Esad (41), nnur (47), YSBY (53), COLONEL (37), nazmi (47), umit535 (52), hsalma (42), ByAfatsum (36), nuretin (61), malkomxaa (42), salma (42)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.64052 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.