0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » D İ N / İ S L A M » D U A L A R » Dua Etmiyoruz ki Tutsun...!

önceki konu   diğer konu
4 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Gönderen
Mesaj
yoktan su an offline yoktan  
Dua Etmiyoruz ki Tutsun...!
1227 Mesaj -
Usulüne uygun yazýlmayan bir dilekçe dahi, yazýldýðý makam ne kadar kýytýrýk olursa olsun kabul edilmezken, þartlarýna riayet edilmeyen dua nasýl tutsun?

Dua, Allah'a çýkarýlmýþ bir davettir.
Dua, insanýn acziyetini itiraftýr.
Dua, insanýn kendi kendine yetmediðini bilmesidir.
Dua, insanýn iki ayaklý bir yürek olup tepeden týrnaða "istemek" kesilmesidir,
Dua, var gücünü, olanca çabasýný harcayýp biten insanýn Allah'a saldýðý "imdat" sayhasýdýr. Yürekten "Bittim ya RAB!" diyene "Dayan, yetiþtim kulum!" diyecektir Allah.

Var mý biten, gerçekten var gücünü harcayan, çabasýný ortaya koyan ve tükendiði yerde "Bittim ya RAB!" diyen?
Kim O?

Hiç kuþkunuz olmasýn ki, O'nun imdadýna yetiþilecek "Allah'ýn yardýmý ne zaman" diyen ve yardýmý hak edene "Allah'ýn yardýmý elbet yakýndýr" diyen bulunacaktýr.

Kuldan istemenin bile adab-ý erkaný, bir usulü varken, Allah'tan istemenin bir adabý bir usulü olmasýn mý?

Ettiðimiz dualar, Allah'a gönderdiðimiz mektupsuz zarflara benziyorlar. Zarf var ama mazruf yok. Bu þu demektir; Ceset var ama ruh yok, kabuk var ama öz yok, maske var ama yüz yok.

Yaþarmayan göz, kýzarmayan bir yüz, hissetmeyen bir öz, eyleme dönüþmeyen binbir söz ile Allah'a yazýlan davetiyeler nasýl varsýn yerine?

Yanmayan, özlemeyen, sýzlamayan, inlemeyen, duymayan bir yüreðin feryadý mý olur?

Taþ kesilmiþ aþk fukarasý yürekler "dua" gibi muhteþem bir mesajý hangi enerjiyle iletir adresine? Sesini sahibine dahi duyuramayan, sahibinin sesini duymaktan aciz bir yürek, öteleri sarsacak bir sayhayý nasýl koyverir gök kubbeye?

Oysa ki dua, güftesi AÞK, bestesi MAHRUMÝYET ve ISTIRAP olan bir özge þarkýdýr.
Bu þarkýyý söyleyecek olanýn mazlum olmasý yetmez, kendi mazlumiyetini zalimlerin zulmüne yakýt olmamýþ biri olmalýdýr. Kendi omuzlarýný zalimlerin yükselmesi için basamak kýlmamýþ olmalýdýr.

Bu þarkýyý terennüm edecek birinin, olanla olmasý gereken arasýndaki farký iyi bilmesi þarttýr. Eðer bunu bilirse, duayý bir çocuðun annesinden ýsrarla isteyiþi gibi isteyecek, ilahi kapýnýn eþiðine baþýný koyacak ýsrar edecektir; týpký her gün onlarca kez okuduðu Fatiha'da olduðu gibi.

Kulun gücünün bittiði yerde Allah'ýn yardýmý baþlar. Gücünüzün bittiði noktada olup olmadýðýnýzý kontrol ettiniz mi? Eðer hala gücünüz varsa, o bitinceye kadar koþmanýzý, soluðunuzun tükendiði noktada hiç ummadýðýnýz bir yerden önünüze kapý açýlacaðýný düþündünüz mü?

Alýntý: M.islamoglu


Mesaj 4 kez düzenlendi. En son yoktan tarafından, 09.06.2005 - 10:21 tarihinde.
Gönderen: 17.05.2004 - 01:23
Bu Mesaji Bildir   yoktan üyenin diger mesajlarini ara yoktan üyenin Profiline bak yoktan üyeye özel mesaj gönder yoktan üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
önceki konu   diğer konu

Mesajlar Gönderen Tarih
 Dua Etmiyoruz ki Tutsun...!
yoktan 17.05.2004 - 01:23
 iste Rahmeti Celbeden Dua...
yoktan 17.05.2004 - 01:26
 Esselamünaleyküm
Sehadetgülü 17.05.2004 - 01:32
 Dua Etmiyoruz ki Tutsun...!
YaSinYuSuf 17.05.2004 - 01:39

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 1379 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
ogretmenim_3030 (39), esmer-guzeli (27), üsse (42), dava yolcusu (37), Muhammeduveys (46), emre2008 (30), serkankarakas (46), ezzra (37), yasir70 (57), kinali (38), Ahmet 24 (74), shema (42), ennihayet_menzi.. (46), neomen (48), ihsan_cagatay (37), zorbey1970 (55), tekb1r (41), cemsonmez (48), nuresma (38), ümriye (42), kralcan21 (41), forkheart (45), Samil Ladin (37), Ahmet Yasir Gül.. (37), Visne (43), Bunyamin24 (34), Kaiser (44), huma (52), crazy_baby (38), saimkucuk (43), compeng81 (44), gulcin1 (47), kevser_ (43), rabiaRAVZA (39), BERIVAN (45), H-I-R-A (47)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.62264 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.