colchicine generique rhinocortkamagra ivermectin ivermektine aldactone aldara aldipin alendron alesse aleve alges x algifor allegra allergodil allo 300 tablinen allo basan allopur altace alutan alzar amanol amaryl amilo basan amilorid comp amiloride hct amiodar amlo eco amlopin amlovasc amoxi basan amoxi cophar amoxi mepha amoxil amoximex anafranil sr anafranil antabus antabuse antalgit antamex antisacer antra antramups anvitoff apcalis oral jelly
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » MUTFAK & EV İŞLERİ » H U R M A S A Ğ L I Ğ I

önceki konu   diğer konu
1 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
H U R M A S A Ğ L I Ğ I
Moderator


4254 Mesaj -
H U R M A S A Ð L I Ð I
Yüksek besin deðeri
Olgunlaþmasýna baðlý olarak hurmalar meyve ya da temel besin gýdalarý arasýnda sayýlabilir. Özellikle diðer besinler olmadýðýnda. Yakýn yýllarda, yüksek besin deðerleri nedeniyle hurmalara farklý yemeklerde besin eklentisi olarak ilgi arttý. Benzer ilgi saðlýk yiyecekleri ve kurumsal yemeklerde görülüyor.
Maktum
Büyük, kýzýl-kahverengi, ince kabuklu, yumuþak, unlu, orta-tatlýlýkta bu hurma türü neme dirençlidir. Yetiþme yeri Irak?týr.

Kahverengi Þekerli Hurmalý Kareler

Ýçindekiler
½ kg çekirdekli çýkarýlmýþ bütün hurma
2/3 kase kahverengi þeker
2/3 kase portakal suyu
3 çay kaþýðý vanilya tozu

Dýþý
1 ½ kase un
1 ½ kase eski tarz yulaf
1 kase kahverengi þeker
1 çay kaþýðý toz tarçýn
½ çay kaþýðý karbonat
1 tutam tuz
1 kase soðuk tereyaðý, küplenmiþ
¾ kase kabaca doðranmýþ ceviz
Vanilyalý dondurma seçime baðlý

Hazýrlanýþý

Küçük bir tavada, hurmalarý, kahverengi þekeri ve portakal suyunu karýþtýrýn. Kaynamaya býrakýn. Ateþi kýsýn, demlenmeye býrakýn üstü açýk. 3?4 dakika sertleþene ve hurmalar yumuþayana kadar sürekli karýþtýrýn. Ateþten alýn, vanilyayý ekleyip karýþtýrýn.

Büyük bir kâsede unu, yulafý, kahverengi þekeri, tarçýný, karbonatý ve tuzu karýþtýrýn. Kesen hareketlere gevrek hale gelene kadar yaðla karýþtýrýn. Yarýsýný yaðlanmýþ 30cm 20cm bir piþirme kapýna alýn. Üzerine dikkatlice hurma karýþýmýný yayýn.

Kalan karýþýma cevizleri ilave ederek karýþtýrýn. Bu karýþýmý tepsinin üzerindeki hurmalarýn üzerine dökün. 180 derecelik fýrýnda üzeri kýzarana dek 25?30 dakika piþirin. Soðumaya býrakýn. Karelere bölün. Dondurmayla servis edin. Tarif 2 düzineliktir

Hafýzaya iyi geliyor

Hurmalar, baðýrsakta bir Vitamin A türü olan Retinal?e dönüþen 15,6 mg ?-karoten içerir. Yakýn zamanlarda yapýlan bir araþtýrma ?-karoten?in uzun süreli kullanýmý hafýza kaybý gibi önleyici faydalar saðlayabileceðini ortaya koymuþtur.

Kaynak:

Grodstein F. et al. 'A Randomized Trial of Beta Carotene Supplementation and Cognitive Function in Men: the Physicians.' Health Study II. Arch Intern Med. 2007; 167(20). pp. 2167-8.

Mabroom

Bu hurma türü Suudi Arabistan?da yetiþir. Yumuþak kuru meyveler Medine?ye özgüdür.

Hurma Milk Shake

Ýçindekiler
½ kase çekirdekleri çýkarýlmýþ doðranmýþ hurma
3 top dondurma ya da donmuþ yoðurt (vanilyalýgöz kırpma
½ kase süt

Hazýrlanýþý

Sütü ve hurmalarý bir blender?de çekip püre haline getirin. Dondurmayý ya da donmuþ yoðurdu ilave edin ve pürüzsüz olana dek çekin. Uzun bardaklarda servis edin.

Kanser önleyici

Hurmalarda yüksek oranda lif bulunur. (Yüzde 6,5?18). Büyük oranda hurmayla beslenen bedevi Araplarýnda düþük kanser ve kalp hastalýklarýnýn riski olduðu ortaya çýktý. Araþtýrmalar yüksek lifli yiyeceklerle beslenmenin kolon, göðüs ve rahim kanseri olasýlýðýný düþürdüðünü gösterdi.


Kaynaklar:

Duke, James A. 'Phoenix dactylifera L.' 1983. Handbook of Energy Crops.
Elleuch, Mohamed et al. 'Date Flesh: Chemical Composition and Characteristics of the Dietary Fibre.' Food Chemistry 111 (2008) pp. 676?682.
Moore, Malcolm A., Cheol Beom Park, and Hiroyuki Tsuda. 'Soluble and Insoluble Fiber Influences on Cancer Development.' Critical Reviews in Oncology: Hematology 27. (1998) pp. 229?242.

Bal Hurmasý

Bu hurma çeþidi yumuþak, kremalý görünen ve tatlýdýr. Özellikle tatlý tarifleri için idealdir. Yetiþme yeri Ýran.

Hurmalý Kuzu Yahni

Ýçindekiler
1 çorba kaþýðý zeytinyaðý
1 baþ soðan, iyice kýyýlmýþ.
500 g zar þekline kesilmiþ kuzu eti, mümkünce but.
300g tatlý patates, küp küp doðranmýþ.
2 çay kaþýðý toz kiþniþ
2 çay kaþýðý tarçýn
1 çorba kaþýðý domates püresi
50g çekirdekleri çýkarýlmýþ hurma
2 çorba kaþýðý kiþniþ, büyük parçalar halinde.

Hazýrlanýþý

Yaðý tavada kýzdýrýn, içine soðaný ve kuzu etini atýn. Hýzlýca et hafif pembeleþene kadar kýzartýn.

Tatlý patatesleri ve baharatlarý ekleyin, iyice karýþtýrýn. Ýçine ½ litre kaynayan su, domates püresi ilave edin kaynamaya býrakýn.

Aðzýný kapatýp 15 dakika patatesler ve kuzu eti yumuþayana kadar kaynatýn. Ateþten almadan 10 dakika önce hurmalarý ilave etin. Üzerine kiþniþ serpip kuskusla servis yapýn.

Afiyet olsun.


Antioksidan kaynaðý

Yüksek besin deðerinin yanýnda hurmalarýn antioksidan özelliklere sahip olduðu çeþitli araþtýrmalarda ortaya kondu. Antioksidanlar kanser, damar týkanýklýðý ve yaþlanmanýn önlemesinde faydalý olduðu biliniyor. Depolanýrken bozulmaya meyilli diðer meyvelerin aksine, hurmalarýn soðukta muhafazasýnda antioksidanlarýn yoðunluðu artýyor.

Kaynaklar:
Biglari,F., A. AlKarkhi, and A. Easa. 'Cluster Analysis of Antioxidant Compounds in Dates (Phoenix dactylifera): Effect of Long Term Cold Storage.' Food Chemistry (2008) 06.063
Biglari, F., Abbas F.M. AlKarkhi, and Azhar Mat Easa. 'Antioxidant Activity and Phenolic content of Various Date Palm (Phoenix dactylifera) Fruits From Iran.'
Food Chemistry 107. (2008) pp. 1636?1641.


Halavi

Irak?tan gelen bu hurma çeþidi, orta boylu, ince uzun, yumuþak ve aþýrý tatlýdýr. Halavi hurmalarý tatlý ve açýk kehribar renginde olup her birinde uzun ince tek bir çekirdek bulunur.


Hurmalý Çörek

Ýçindekiler
½ kase tereyaðý ya da margarin (yumuþatýlmýþgöz kırpma
100g krem peynir (yumuþak)
1 kase un
1/8 çay kaþýðý tuz.
1 kase hurma (doðranmýþgöz kırpma
¼ kase þeker.
¼ kase su.
½ kase ceviz (doðranmýþgöz kırpma
1 çay kaþýðý portakal kabuðu (rendelenmiþgöz kırpma
½ kase pudra þekeri

Hazýrlanýþý

Yað ve peyniri orta hýzlý bir mikserde yumuþayana kadar çýrpýn. Daha sonra unu, tuzu ekleyip iyice karýþana kadar çýrpýn.

Hamuru bir top haline getirin: mumlu kaðýt/yaðlý kaðýtla kaplayýn ve bir saat kadar dondurun.

Hurmalarý, þeker, ¼ kase suyla bir tavada orta ateþte 3?5 dakika katýlaþana kadar piþirin. Ateþten alýn, içine cevizleri ve portakal kabuðu rendelerini ilave edin karýþtýrýn. Soðumaya býrakýn.

Hamuru ikiye ayýrýn. Yarýsýný hafif unlu bir yüzeye koyun ve 1?2 santim kalýnlýða kadar açýn. Hamuru 5 santimlik yuvarlak býçakla kesin ve hafif yaðlanmýþ fýrýn tepsisine koyun. Üzerine ½ kaþýk hurma karýþýmý koyun. Tüm bu iþlemi hamurun diðer yarýsý için tekrarlayýn.

Hamuru karýþýmýn üzerine doðru katlayýn ve çatalýn diþleriyle iyice sýkýlaþtýrýn.

190 Derecede 15 dakika ya da hafifçe kýzarana kadar piþirin. Üzerine pudra þekeri serpin. Bu tariften yaklaþýk 3 düzine çörek çýkar.


Çevre Dostu

Ormanlarýn azalmasý ve nüfusun artmasý, odun yerine kullanýlabilecek bitki lifleri gibi alternatiflere yöneltiyor. 2008?de Ýranlý araþtýrmacýlar preslenmiþ hurma palmiyesinden yapýlan aðaçlarýný genel kullaným için uygun olacak kadar saðlam olduðunu ortaya koydu.

Kaynak:

Ashoria, Alireza and Amir Nourbakhsh. 'Effect of Press Cycle Time and Resin Content on Physical and Mechanical Properties of Particleboard Panels Made From the Underutilized Low-Quality Raw Materials.' Industrial Crops and Products 28 (2008) pp. 225?230.


Kraliçe

ABD California Indio?da Deval Ailesi tarafýndan Deglet Noor tohumundan elde edilmiþtir. Noor?dan daha büyük, daha yumuþak ve daha tatlýdýr. Genelde üst yarýsý açýk renkli ve altý da kahverengidir. Meyvesi uzun ince, yumuþak ve kremalýdýr. Kraliçe hurmalarý diðer hurmalar kadar tatlý deðildirler.


Hurmalý Safranlý Tavuk ve Pilav

Ýçindekiler
1 çay kaþýðý bitkisel yað
500g derisiz, kemiksiz tavukgöðsü. (lokmalar halinde parçalanmýþgöz kırpma
½ çay kaþýðý tuz, ayrýlmýþ.
¼ çay kaþýðý karabiber (yeni çekilmiþgöz kırpma
1 ½ kase soðan (doðranmýþgöz kırpma
¼ çay kaþýðý safran teli (ezilmiþ ve ayrýlmýþgöz kırpma
2 baþ sarýmsak kýyýlmýþ.
2 kase domates suyu.
6 tam çekirdeði çýkarýþmýþ hurma (dörde bölünmüþgöz kırpma
2 kase su
1 kase pilavlýk pirinç
3 taze soðan (ince kýyýlmýþgöz kırpma
Limon parçalarý (isteðe baðlýgöz kırpma

Hazýrlanýþý

Yaðý geniþ bir tavada orta ateþin üstünde kýzdýrýn. Tavuðun üzerine ¼ çay kaþýðý tuz ve biberi ilave edin. Tavuða tavaya atýn ve 5 dakika soteleyin, her tarafý kýzarsýn. Tavuðu tavadan alýn; ýlýk tutun.

Soðaný, 1/8 çay kaþýðý safraný ve sarýmsaðý tavaya atýn; 5 dakika ya da soðanlar ölene kadar soteleyin. Ayýrdýðýnýz tavuðu, domates suyunu ve hurmalarý ilave edip üstünü kapatýn. Ateþin altýný kýsýn ve 15 dakika piþirin. Sonra üstünü açýn 10 dakika daha piþirin. Ateþten alýn.

¼ çay kaþýðý tuz, 1/8 çay kaþýðý safran, 2 kase us ve pilavý bir tavaya atýn ve kaynatýn. Üstünü kapatýn, ateþi kýsýn ve 20 dakika, pirinç suyunu çekinceye kadar demlendirin.

Tavuk karýþýmýný pilavýn üzerinde verin. Doðranmýþ yeþil soðan ve limon parçalarýyla da süsleyebilirsiniz.

Bu yemek 6 kiþiliktir. (Yarým kase pilav ve 2/3 kase tavuk karýþýmýgöz kırpma

Potasyum zengini

Yüksek enerjili bir yiyecek olmasýnýn yanýnda hurmalar mineral zenginidir. Etkin mineral potasyumdur (648mg). Ayný zamanda fosfor, magnezyum, sodyum ve demir de içerir. Araþtýrmalar potasyum zengin bir beslenmenin farelerde mide ülserlerini yavaþlatabildiði ve önleyebildiðini gösterdi.

Kaynaklar
Duke, James A. 'Phoenix dactylifera L..' 1983. Handbook of Energy Crops.
Elleuch, Mohamed et al. 'Date Flesh: Chemical Composition and Characteristics of the Dietary Fibre.' Food Chemistry 111 (2008) pp. 676?682

Dayri (Manastýr Hurmasýgöz kırpma

Irak?tan bir hurma çeþidi. Kuru, uzun, ince, nispeten büyük, neredeyse siyah ve yumuþak meyveleri vardýr.

Hurmalý Ekmek

Ýçindekiler
2 kase kepekli un
1 kase un
1 kase pekan cevizi (doðranmýþ ve kavrulmuþgöz kırpma
¾ kase hurma (doðranmýþgöz kırpma
½ kase þeker
1 çay kaþýðý tuz
1 çay kaþýðý karbonat
1 ½ kase süt
½ kase melas (þeker pekmezi)

Hazýrlanýþý

Ýlk 6 malzemeyi geniþ bir kasenin içinde karýþtýrýn ve ortasýna bir çukur açýn.

Karbonatý sütün içinde eritin; melas içinde karýþtýrýn. Un karýþýmýna ilave edin ve kuru malzemeler ýslanana kadar karýþtýrýn. 25x13 cm yaðlanmýþ ve unlanmýþ bir ekmek kabýna dökün.

163 derecede bir fýrýnda 1 saat 15 dakika piþirin. Piþip piþmediðini içine ince bir tahta kürdan sokarak anlayabilirsiniz.

Ýsterseniz bunun için kuru üzüm de koyabilirsiniz. ¾ kase kuru üzümü ¾ kase doðranmýþ hurmayla karýþtýrýn yukarýdaki adýmlarý izleyin.

Çekirdekleri bile faydalý

Hurmanýn her tarafýnýn faydalý olduðu ortaya çýktý. Bazý ülkelerde hurma çekirdekleri, protein, yað, karbonhidrat, lif ve mineral zengin olduðu için çiftlik hayvanlarýna yem olarak veriliyor. Bilim adamlarý hurma çekirdeði yaðýnýn yiyecek ve kozmetik de kullanýlabileceðini bildiriyor. Yine de güvenliði açýsýndan testlerin bitirilmesi gerekiyor.

Kaynak:
Besbe, Souhail et al. 'Date Seeds: Chemical Composition and Characteristic Profiles of the Lipid Fraction.' Food Chemistry 84 (2004) pp. 577?584.

Barhi

Irak?tan Barhi, tüm hurmalar içerisinde en tatlý ve en yumuþak olandýr. Meyve neredeyse silindir þeklindedir ve rengi olgunlaþtýkça açýk kehribardan koyu kahverengiye kadar deðiþir. Etli meyvesi ve zengin aromasýyla birinci sýnýf hurmalardandýr.

Elmalý-Hurmalý Tatlý

Ýçindekiler
2 kase un (yaklaþýk 270 gr)
1 çay kaþýðý karbonat
1 çay kaþýðý kabartma tozu
½ çay kaþýðý toz tarçý
¼ çay kaþýðý tuz
2 kase þeker
7 çay kaþýðý tereyaðý (yumuþatýlmýþgöz kırpma
1 büyük yumurta
2 büyük yumurta beyazý
¼ kase elma püresi
1 çay kaþýðý vanilya tozu
1 kase hurma (doðranmýþ ve çekirdekleri çýkarýlmýþgöz kırpma
1 çay kaþýðý un
1 ½ kase Yeþil Elma (yaklaþýk bir büyük; soyulmuþ ve doðranmýþgöz kırpma
1 ½ kase Kýrmýzý Elma (yaklaþýk 1 büyük; soyulmuþ ve doðranmýþgöz kırpma
½ çay kaþýðý limon suyu (taz)
2/3 kase pekan cevizi (doðranmýþgöz kırpma

Hazýrlanýþý

Fýrýný 163 dereceye ýsýtýn.

Kuru ölçme kaplarýna iki kase un ayýrýn ve býçakla düzeltin. 2 kase unu, karbonat, kabartma tozu, tarçýn ve tuzla geniþ bir kapta fýrçayla çýrpýn. Kenara ayýrýn.

Þekeri ve yaðý geniþ bir kaseye alýn ve mikserde yüksek hýzda 2 dakika ya da kabarýncaya kadar çýrpýn. Yumurta ve yumurta beyazlarýný ekleyin ve her eklemeden sonra iyice çýrpýn. Vanilya ve elma püresini ilave edip karýþtýrýn. Un karýþýmýný þeker karýþýmýna yavaþ yavaþ ilave edin. Hamur sertleþene kadar karýþtýrýn.

Hurmalarý bir çay kaþýðý unla, elmalarý da limon suyuyla hafifçe karýþtýrýn. Hurmalarý, elmalarý ve cevizleri un karýþýmýna ilave edin ve hepsi karýþana dek karýþtýrýn. Hamuru 33x20 santimlik üzerine piþirme spreyi kaplý piþirme kabýna dökün. Isýttýðýnýz fýrýnda 1 saat beþ dakika kadar piþirin.

Tamamen soðumasýný bekleyin.

Bu tarif 16 kiþiliktir.


Ülsere Bire Bir

Bazý ülkelerde halk arasýnda mide ülserlerinin tedavisinde hurma kullanýmý denenmiþtir. 2005?te ilgili bir dergide yayýnlanan araþtýrmaya göre, hurma farelerde mide ülseri þiddetini azaltmýþtýr. Mide astarýnda hurmanýn koruyucu bir görev yaptýðý ve insanlarda da uygun olabileceði sonucuna varýlmýþtýr.

Kaynak:
Al-Qarawi, A. A. et al. 'The Ameliorative Effect of Dates (Phoenix dactylifera L.) on Ethanol-Induced Gastric Ulcer in Rats.' Journal of Ethnopharmacology. 98 (2005) pp. 313?317.

Deglet Noor

Bu Cezayir ve Tunus?un en bilinen hurmasýdýr. Yarý kuru ve sakýzlý hurma diðer türler kadar tatlý deðildir. Özellikle kurabiye ve pasta yapýmýnda kullanýlýr. Atýþtýrmalar için idealdir.


Hurmalý Cevizli Kek

Ýçindekiler
4 kase sade un
1 kase þeker (beyaz, kahverengi de kullanabilirsiniz)
1 kase süt
1 kase þeker pekmezi
60g tereyaðý
3 çay kaþýðý soda
1 çay kaþýðý bikarbonat soda
1 yumurta çýrpýlmýþ
2 kase ceviz
2 kase doðranmýþ çekirdeksiz hurma

Hazýrlanýþý

Þurubu, yaðý ve sütü bir tavada eritin ancak kaynatmayýn.

Kuru malzemeleri bir kaseye koyup üzerine yumurta koyun. Karýþtýrýn.

Tavadaki sývýyý bu malzemelere ekleyin iyice karýþtýrýn.

Küçük kek kaplarýný yarýsýyla ¾ arasý doldurun.

185 derecelik fýrýnda 15-20 derece piþirin. Fýrýný bu süre içerisinde açmayýn. Gaz fýrýnlarda en üst tepsiye koyun. Üzerine tereyaðý ya da çeþitli meyvelerle ve þuruplarýyla süsleyebilirsiniz.


Emir Hac

Meyve yarý-tatlý ve yumuþaktýr. Ýnce bir kabuðu ve kalýn etlidir. Büyük çekirdeklidir. Misafir hurmasý diye de adlandýrýlýr. Irak?ta yetiþir.

Badem Ýçli Hurma

Ýçindekiler
1 kase kabuðu soyulmuþ badem*
1 çorba kaþýðý limon kabuðu (rendelenmiþgöz kırpma
2 çorba kaþýðý su
6 çorba kaþýðý þeker
1 çorba kaþýðý tereyaðý ya da margarin
24 hurma (büyük ve çekirdekleri çýkarýlmýþgöz kırpma
Þeker

Hazýrlanýþý

Bademleri fýrýn tepsisinde 120 derecede 8-10 dakikada ýsýtýn. Öðütücüyle kaba ayarda bademleri çekin. Ayarý inceltin ve incelene kadar 4-5 sefer daha çekin. Bir kaba alýn ve limon kabuðuyla karýþtýrýn. (Bademleri bir bez içerisinde de kýrabilirsiniz)

Ýki çorba kaþýðý suyla 6 çorba kaþýðý þekeri küçük bir tavada karýþtýrýn ve kaynatýn. Ateþ ortanýn az üstü olsun. Yaðý ve çekilmiþ bademleri ekleyin ve karýþým tavadan ayrýlana kadar sürekli karýþtýrýn. Karýþýmý küçük bir kaseye alýn ve 5 dakika soðutun.

Her hurmanýn yanýný dikkatlice kesin. Baþý ve sonu kapalý kalsýn. Bir çay kaþýðý dolu badem ezmesini hurmanýn içine yerleþtirin ve kenarlarýndan nazikçe bastýrarak düzeltin. Küçük bir tabaða þeker serpin ve hurmalarý bulayýn. Hemen servis edin.

* Taze badem karýþýmý yerine hazýr 180g badem ezmesi kullanabilirsiniz. Limon kabuklarýný içine katýn ve tarifi izleyin. Bademler için blender kullanmak isteyebilirsiniz ama sonuç ayný olmayacaktýr. Kalan badem ezmesi dolapta 3 ay saklanabilir. Kullanmadan önce oda sýcaklýðýna getirin.

Ýftar Saðlýðý

Hurma iftarda çok yemenizi engelleyebilir. Kolay sindirilebilir þeker bakýmýndan zengindir. Düþük kan þekeri oruçtan sonra hissettiðiniz açlýðýn nedenidir. Birkaç hurma yiyip ondan sonra yemeði Akþam namazýný kýlarsanýz vücudunuz kan þekerini ayarlama fýrsatý bulur. Böylece siz de açlýk hissini bastýrmak için týka basa yemek zorunda kalmazsýnýz.

Kaynak:
Levene, Malcolm. 'Sugar: An Effective Pain Killer for Babies.' British Medical Journal. (1995) No. 6993. Volume 310.

Ajva

Bu yumuþak ve kuru çeþitli hurma Suudi Arabistan?a özgüdür. Medine?de yetiþir.

Meyveli Buzlaç

Ýçindekiler
185g yaban mersini
2 çekirdeksiz portakal
2 elma
4-6 muz
6-7 hurma (çekirdekleri çýkarýlmýþgöz kırpma
3 çorba kaþýðý keten tohumu (isteðe baðlýgöz kırpma
370g buz küpleri

Hazýrlanýþý

Bu tarif yaklaþýk 2 litre meyveli buzlaç yapar. Daha azý için ölçüleri yarý yarýya kullanýn.

Yüksek güçlü bir blender içine, yýkanmýþ yaban mersinlerini, soyulmuþ portakallarý, yýkanmýþ ve içi temizlenmiþ elmalarý, dilimlenmiþ muzlarý, hurmalarý ve keten tohumunu koyun. (Omega-3 bakýmýndan çok zengindir).

Buzu ekleyin, kapaðýný kapatýn ve blenderi yüksek hýzda tüm malzemeler karýþtýrýncaya kadar çalýþtýrýn. Eðer buzlaç istenildiðinden daha katýysa biraz soðuk su ilave edin yeniden karýþtýrýn.

Ayrý kaplarda servis edin.



Saðlýklý bir yaþam için mutlaka hurma yiyiniz.
Gönderen: 11.10.2009 - 12:30
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 643 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
kilimlili67 (47), EnToRia (39), cihankarasan (56), rahmali (60), beyazyol (44), hmurat (50), Sweet-Bircan (31), calinan_kalp (43), bobmalley (34), kerim71 (50), talip-ibrahim (38), kan-ka (50), behlül72 (52), n.nakla61 (40), yasinbirel80 (44), zuhre yildirim (44), SnNmMc (37), tarik82 (42), akin123 (37), MertTurk (43), *hira* (35), zaferburgu (49), mademney (42), esli (61), sipahii (43), gokhan (46), ISLAM_GUNESI (40), veteriner54 (42), meryem03 (40), engino (46), yol_cu (42), koyuncu339 (39), fizikcimrt (49), fgdibo (36), salem (46)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.57738 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.