chloroquine generique colchicine chloroquine kaletra budesonide naprosyn natyl nebilet neggram negram nemexin neo stediril neoral neurolithium neurontin neurotop nexium nimotop nivaquine nizoral cream nizoral nolvadex nootropil norflocine norlutate noroxin norsol nortrilen norvasc norvir novonorm nyolol ocuflox oculastin oftan olmetec plus olmetec omix omnicef onymax optivar orelox orfiril osiren otrivin rhume des foins oxsoralen
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » MUTFAK & EV İŞLERİ » iyi bir cay demlemenin püf noktasi.

önceki konu   diğer konu
1 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
iyi bir cay demlemenin püf noktasi.
Moderator


4254 Mesaj -
Ýyi bir çay demlemenin püf noktasý
Dâhiliye Uzmaný Dr.Rýfat Bozalan, çayýn kaynamýþ su ile hemen demlenmemesi gerektiðini ifade etti. Bugüne kadar birçok faydasý keþfedilen ve baþlýca içeceklerimiz arasýna giren çayýn, iyi demlenmemesi halinde flavonun (bitkisel molekül) yapýsýnda meydana gelecek hasarlar sonucu birçok faydasýný kaybedebileceði bildirildi.

Bitikler konusunda araþtýrma yapan Nusaybin Devlet Hastanesi'nde görevli Dâhiliye Uzmaný Dr.Rýfat Bozalan, çayýn kaynamýþ su ile hemen demlenmemesi gerektiðini ifade etti. 95 derecede flavonlarýn özeliklerini yitirebildiðine dikkat çeken Dr. Bozalan, bu nedenle çayýn 95 derece altýndaki su ile demletilmesini ve demin asla kaynatýlmamasý gerektiðini söyledi.
Çayýn, içinde bol miktarda flavon içeren yararlý bir bitki olduðunu aktaran Dr. Bozalan, doðru demlenmiþ çayýn içindeki flavonu muhafaza ettiðini hatýrlattý. Flavonlarýn atar damar ve toplardamar yüzeylerinin pürüzsüz kalmasýný saðladýðýný dile getiren Uzman Dr. Bozalan, "Yani bir anlamda damar týkanmasýný önler. Flavonlar ayrýca böbrekte idrarýn süzüldüðü tüpçüklerin saðlýðýnýn korunmasýnda ve kan kolesterolünün düþürülmesinde önemli role sahiptirler. Flavonlarýn çoðu piþirme ya da kaynatma sýrasýnda (95 derece ve üzerinde) özeliklerini kaybederler. Bu yüzden meyve ve sebzeler mümkün ise taze ve çið olarak tüketilmelidir. Çay ise yeni kaynamýþ bir su ile deðil de birkaç dakika bekletildikten sonra sýcaklýðý derece 95 derecenin altýna düþürülmüþ sýcak su ile demlenmeli ve demletildikten sonra asla kaynatýlmamalýdýr." þeklinde konuþtu.
Gönderen: 20.04.2009 - 02:09
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 824 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
kilimlili67 (47), EnToRia (39), cihankarasan (56), rahmali (60), beyazyol (44), hmurat (50), Sweet-Bircan (31), calinan_kalp (43), bobmalley (34), kerim71 (50), talip-ibrahim (38), kan-ka (50), behlül72 (52), n.nakla61 (40), yasinbirel80 (44), zuhre yildirim (44), SnNmMc (37), tarik82 (42), akin123 (37), MertTurk (43), *hira* (35), zaferburgu (49), mademney (42), esli (61), sipahii (43), gokhan (46), ISLAM_GUNESI (40), veteriner54 (42), meryem03 (40), engino (46), yol_cu (42), koyuncu339 (39), fizikcimrt (49), fgdibo (36), salem (46)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.59289 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.