generique colchicine generique stromectol dexamethasone chloroquine ivermektin lamotrine lamprene lanoxin lansoprax largactil lasix leponex levaquin levitra oral jelly levitra professional levitra soft levitra super force levitra lexapro lidocaton lignospan lioresal lipanthyl lipitor lisitril comp lisitril lisopril plus lisopril litarex lithiofor lithobid lodoz lopid lopimed lopresor lopressor lora allergie lorado loratine lotemax lovelle loxazol loxitane lozol sr lozol lur
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » K İ T A P / K Ü L T Ü R / S A N A T » BİLMECE / BULMACA » HAYVANLAR DÜNYASINDAN

önceki konu   diğer konu
11 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
HAYVANLAR DÜNYASINDAN
Moderator


4254 Mesaj -
HAYVANLAR DÜNYASINDAN

Leylekler neden tek bacaklarý üzerinde dururlar?

Bu bilmece olsaydý, “Öteki bacaklarýný da kaldýrýrlarsa düþerler.” diyebilirdik. Ama öyle deðil. Leyleklerin ayaklarý çýplak olduðu için üþür. Ayaklarýný sýrayla vücutlarýnýn altýna çekerek ýsýtmaya çalýþýrlar.



Karýncalar kýþ uykusuna yatmazlar.

Karýnca, yaban arýsý gibi daha birçok böcek kýþ uykusuna yatmaz. Bu canlýlar kýþ soðuðuna dayanamayýp ölürler. Onlarýn toprak içine býraktýklarý yumurtalardan ilkbaharda yeni yavrular çýkar. Böylece varlýklarýný sürdürürler.



Balinalar su fýþkýrtmaz.

Balinalarýn burun delikleri baþlarýnýn üzerindedir. Su yüzeyine çýkýnca, akciðerlerindeki kirli havayý burun deliklerinden dýþarýya atarlar. Bu hava, fiskiyeden fýþkýran su gibi görünür.


Gönderen: 22.07.2008 - 23:24
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
halk yolcusu su an offline halk yolcusu  
1504 Mesaj -
bilmiyordum bak balinayý öðrendim sayenizde kardeþim PC de
Gönderen: 22.07.2008 - 23:40
Bu Mesaji Bildir   halk yolcusu üyenin diger mesajlarini ara halk yolcusu üyenin Profiline bak halk yolcusu üyeye özel mesaj gönder halk yolcusu üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
RuZGaR su an offline RuZGaR  
Moderator


1295 Mesaj -
Leylekler ilginç geldi bana da..sevinçli
Gönderen: 23.07.2008 - 00:22
Bu Mesaji Bildir   RuZGaR üyenin diger mesajlarini ara RuZGaR üyenin Profiline bak RuZGaR üyeye özel mesaj gönder RuZGaR üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
rahil su an offline rahil  
1191 Mesaj -
ilginçmiþ gerçekten Allah Razı Olsun
Gönderen: 23.07.2008 - 17:29
Bu Mesaji Bildir   rahil üyenin diger mesajlarini ara rahil üyenin Profiline bak rahil üyeye özel mesaj gönder rahil üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
Hayvanlar Dünyasından Çarpıcı Ayrıntılar
Moderator


4254 Mesaj -
Hayvanlar Dünyasýndan Çarpýcý Ayrýntýlar
*Kediler ve köpekler çim yerler (kusmak için) Kurtlar kusmak için ýsýrgan otu yerler. Arslan yaralandýðýnda aðzýna su ve toprak alýr, çiðner sonra tükürür. Bir miktar yoðurduktan sonra yaraya sürer. Zira çamur zehiri emer. Peki diðerleri?
*Avustralya'da yaþayan gökkuþaðý papaðanlarý,yaralarýna ulaþamadýðý zaman eþlerinin yardýmý ile tükrüðünü yaralarýna sürerek iyileþmesini saðlarlar.
*Yaralý geðik ve karaca yosuna oturur. (Antibiyotik olduðu için)
*Kurtlar yýlan sokmalarýnda "yýlan otu"denilen otu yerler.
*Kedi 100 m yükseklikten sýrtüstü atýldýðýnda hemen kuyruðunun yardýmýyla ayaklarýnýn üzerine düþecek þekilde döner. 4 ayaðýný paraþüt gibi açar ve zararsýz düþer.100 metreden düþüþ ile 32.kattan düþüþ arasýnda fark yoktur.Fakat 7.kattan atýlan kedi frenleme sistemine geçemeden düþtüðü için zarara uðrar. (usta paraþütçü..)
YABAN ARISI
Yaban arýsý bir çekirge yakalar, toprakta açtýðý bir deliðe götürür ve orada çekirgeyi ölmeyecek þekilde sokarak bayýltýr. Bundan sonra yumurtalarýný konserve haline getirdiði çekirgenin yanýna býrakýr.Bundan maksat yumurtadan çýkan yavrularýn,doðduklarýnda ihtiyacý olan canlý yemin yavru arýlara saðlanmasýdýr.Delikten uçup giden ve kýsa bir süre sonra ölen yaban arýsý yavrularýný hiç görmez.
*Penguenin kuluçkasý ilginçtir. Yumurtasýný suya býrakmaz. Donacaðý için buza koyamaz. Onun için buzullarda taþ toplayýp üzerine yumurtlar.
ZÜRAFALAR
Zürafalar haftada ortalama 230 kg bitki yiyor. Günde 1/ 2 saat uyuyor (5 dakikalýk kestirmelerle) Onlar kestirirken sarýgagalý sýðýrkakan ikaz eder.
Zürafa 3-4 günde bir su içer. Baþýný ani kaldýrdýðýnda baþý dönmez.
Zürafa saatte 55 km hýz yaparlar. Kenya'nýn 8 bölgesinde yaþarlar.
AKREP TANK GÝBÝ KORUNAKLI
Akrep çelik zýrhla kaplý korunmuþ gerçek bir tanktan farksýzdýr.
Ýki gün su altýnda hiç hava almadan kalabilir.
3 yýl boyunca hiçbir þey yemeden hayatta kalabilir.
Derin dondurucuda 24 saat kaldýktan sonra bile canlýlýðýný sürdürür.
Radyasyona dirençlidir. Zehir oraný arttýkça radyasyona direnci de artar. Akrebin zehirinden antinükleer aþý üretilmektedir. Kaný beyazdýr. Bu serum atom bombardýmanýnýn yol açtýðý yaralarýn kapanýp,hücrelerin yeniden üremelerine imkan saðlýyor.
*Som balýklarý bulunduklarý ýrmaktan 800 km açýldýklarý halde koku alma vasýtasýyla yine eski yerlerine gelip yumurtlayabilmektedirler.
KEÇÝ KUYRUÐUNDAN HAVA TAHMÝNÝ
13 Kasým 1972'de Almanya'nýn kuzeyinde kasýrga koptu. Tesir alaný 110 bin hektar. Saatte 180 km hýz.50 milyon aðaç yerle bir oldu. Ama 37 hayvan ölüsü vardý. Bir gün önce geyikler,dað keçileri,yaban domuzu kaçýþýyormuþ.
*Yaban kazlarý ve ördekler göç ediyorsa, keçiler kuyruklarýný bacak arasýna kýstýrýyorsa, havada bulut yoksa da yaðmur beklenir. Kazlarýn sesi yakýndan gelirse hava iyi olacak demektir. Örümcek þevkle að örüyorsa hava güzel olacak demektir.
*Arý iðnesini sokar zehirini aktarýr. Ayrýca iðnenin bir daha çýkmamasýný saðlayan çengeller var. Kendi ölür ama 24 saat iðne zehir pompalamaya devam eder. Ýðneyi hemen çýkartmak gerekir.
*Çukurlu çýngýraklý yýlanlarda kýzýl ötesi dedektör var. Kanser teþhisinden, füzelere, oradan enerji santrallerinin kurulacaða yere, oradan haydutlarýn yakalanmasýna kadar bir çok alana bu durum örnek olmuþtur.
Karýnca alt çene avýný yakalar,gedik açar,testere gibi kullanýr. Alt çenenin yapýsýndan yararlanarak pens yapýlmýþtýr.
KARINCANIN TARAKLI BACAÐI
Karýncanýn bacaðýnda tarak vardýr. Sýk kýllardan meydana gelen tarakla antenlerini temizler. Kursaklarýnda besin taþýr. Aç bir arkadaþý ile karþýlaþtýðýnda kursaðýný arkadaþýna dayar ve besler. Bu olaya trofalazi denir. Dadý karýncalar kraliçe tarafýndan kendilerine teslim edilen larvalarý havalandýrýr, bakar Gençler çalýþýr,yaþlýlar hoþgörü ile karþýlanýr. Karýncalarda soðuk havada kullanmak üzere % 10 gliserol vardýr.
Brezilyanýn geniþ çayýrlarýnda yaþayan þemsiye karýncalar yuvalarýný kurmak için 250 m3 toprak yýðarlar Her karýnca ömrü boyunca 1 kg toprak taþýyor. Yani kendi aðýrlýðýnýn 5000 katý. Ayný biçimde bir çalýþma ile insan topluluðunun gökdelen yapýlmasý söylenseydi, her birimize 350 ton tuðla taþýmak gerekirdi.
Karýncalar cemaatçidir. 3-4 m yükseklikte 100 m2 yer kaplayan binalar yapan termitlerde. Termitlerin binalarý içinde yollar,hava yollarý,besin depolarý, melike ve kurtçuklar için özel odalar vardýr. Termit(karýnca)tepesi çelik bir levha ile ikiye bölündü. Buna raðmen yaþamlarýný sürdürdüler. Her iki melike karýnca hapsedildi yine iþ devam etti ama kraliçe öldürülünce yapý durdu.
Avustralyalý Bayan Sidney karýncalarýn cenaze törenini anlatýyor. Karýncalar ikiþer ikiþer sýralanarak cesetlerin bulunduðu yere intizamla geldiler. Ýki karýnca ilerledi ve arkadaþlarýndan birinin cesedini aldý,sonra diðer ikisi ilerledi sonuna kadar hepsi ayný þeyi yapýnca,artýk karýncalar yürümeye hazýrdý. Herkes intizamla ilerlerken tembel olan bazýlarý cenazeden kaçýndý. Bunlara hepsi çullandý,tek mezara attýlar,cenaze töreni yapýlmadý.
*Karýnca alt çene avýný yakalar,gedik açar,testere gibi kullanýr. Alt çenenin yapýsýndan yararlanarak pens yapýlmýþtýr.
ÇEKÝRGENÝN 20 KAT ZIPLAMASI
Çekirge bir sýçramada vücut boyunun 20 katý mesafe atlar. Bu durum insanýn 3 adým atmada 100 metreyi aþmasý gibidir.
Uçurtma kelebeði 140 gramlýk kazýklara baðlanýyor. Ýpi koparýyor. Ancak 150 gramý koparamýyor. Bir atlet bu böceðin kabiliyetine sahip olabilseydi bir çukura devrilmiþ 8-9 tonluk bir kamyonu doðrultabilirdi.
Uçurtma kelebeði baþ kýsmýndaki geyiklerdekine benzer boynuz gibi antenleriyle herhangi bir þeyi kaldýrabilir. Bu gösteriyi insan yapabilseydi bir cambazhanenin sütun baþlarýna diþleriyle asýlmýþ bir trapez cambazý beline sarýlmýþ 130 arkadaþýný tutabilirdi.
Bacaklarý 2,5 mm olan bir pire bir sýçrayýþta bir masanýn bir tarafýndan diðer tarafýna sýçrayabilir. Bir olimpiyat þampiyonu ayný þekilde bir gösteri yapabilseydi bir sýçrayýþta 215 m uzun atlayacak ya da 130 m yüksek sýçrayabilecekti.
Yusufçuklar hiçbir yere konmadan 100 km'lik bir yolu katedebilir Ýzdivaç mevsiminde 15-35 km süratle bataklýk üzerinde uçar. Kanadýnýn yarýsý kesilse de yine devam eder.
KAFASI KESÝLEN TAHTAKURUSU
Yusufçuk kanadýný saniyede 28 defa,eþek arýsý 100 defa kanat çýrpar. Kara sinek saniyede 1000 defa kanat çýrpar. Harikadýr. Hiçbir adale bu kadar süratle iþleyemez.
Tahta kurusunun kafasýný kesiyorlar bir sene daha yaþýyorlar.
*Deve kuþu saatte 120 km hýz yapýyor.
*Kýrlangýç saatte 171 km hýzla uçar.
*Taon denilen sinek türü saniyede 345m yani saatte 1242 km hýz yapýyor.Yani fiþek hýzý.
*Aðaçkakanlarýn gagasýnda þok absorbe edici süspansiyon sistemi vardýr. Bir aðaçkakan yuvasýnýn deliðini kazmak için býkýp usanmadan 5-6 saat gagasýyla oymacýlýk yapar. Saniyede 8-10 darbe indirir. Beton kýrma makinesi gürültü ile çalýþýrken onu tutan iþçi ellerini koyduðu yere baþýný koysa,birkaç saniye dursa mucize olur. Gaga ile kafatasý arasýnda süngerimsi doku var. Beton yuva yaptýlar onu da deldi. Plastik aðaçlar yaptýlar. Aðaçkakan oydu ama yuva yapmadý. Yumurta da býrakmadý. Çünkü plastik aðaç gibi ses çýkaramayýnca,diþisini çaðýramýyordu. Bugün boksörler hemen emekli olurken aðaçkakan hala devam ediyor.
*Sedefli deniz salyangozunun her bir çizgisi ay gününe karþýlýk gelir. Spiral þeklinde salyangozun gittikçe büyüyen bölmeleri o kadar çok bölme oluþturur ki nihayet huni þeklini alýr. Sayý 31 bölmedir. Her bir iç bölme bir aylýk büyümenin dilimine karþýlýk gelir. Ne kadar bölme varsa o kadar ay yaþý vardýr. Ne kadar çizgi varsa o kadar gün geçmiþtir. Her bir çizgi geceleyin bir satha çýkýþ ve gündüz 400 metreye dalýþý gösterir. Yani canlý takvim..
*Renkli mercan kayalýklarýnda yaþayan balýklarýn çok müthiþ renk deðiþtirme kabiliyetleri vardýr. Kahverengi kayanýn altýnda kahverengi,sarýnýn altýnda sarý,kýrmýzý da kýrmýzý rengi alýr.
ET VE OTUN SÝNDÝRÝMÝ
Böcek yiyen kirpinin sert böceklerin kabuklarýný kýrabilmesi için sivri kesici diþler ve dikenli elbise verilmiþ. Arslan dahi tostoparlak olmuþ bir kirpiye bir þey yapamaz.
Et yiyen hayvanlarýn baðýrsaklarýnýn kýsa oluþu ile ot yiyen hayvanlarýn baðýrsaklarýnýn uzun oluþu etin kolay otun zor sindirilmesindendir. Sýðýr otun zor sindirildiðini nereden biliyor?
*Kurtlar arsa sýnýrlarýný idrarlarý ile belirlerler.
*Atlar salýverilip vahþileþince,beþer altýþar bir araya toplanýp gruplar meydana getirir. Gruplar ne kadar karýþtýrýlmaya çalýþýlýrsa çalýþýlsýn reis taifesini seçip ayýrýyor. Hatta bir doðum vukua gelirse. yavru tepeler aþacak hale gelene kadar,reisleri kesinlikle kafileyi yerinden kýmýldatmýyor. Bir iki hafta tay kuvvetlenince harekete izin veriliyor.
*Pelikan balýðý 500-2000 metre derinlik arasýnda yaþar.Aðzý ve çeneleri çok büyük,vücudu çok incedir. Yakaladýðý avlarý kesesinde toplayarak depo eder. Derin ve karanlýk sularda avlanmak zordur da ondan.
*Fener balýðý uzunca bir üçgene benzer uç kuyruk geniþ bölüm aðýzdýr. Balýðýn baþýnda anten ve ýþýk demeti var. Avlanmak istediðinde anteni yakýyor. Iþýða balýklar gelince,aðzýna doðru çekince balýklar da içeriye giriyor.
BALIÐIN SUSTALI ÇAKISI
Cerrah balýðý kendisini düþmanlarýndan korumak için sustalý çakýsý var. Tam kuyruk dibinin iki yanýnda sert kýkýrdak yuvada saklý iki býçak tehlike zamaný açýlarak düþmaný hacamat eder. Dalgýçlar için bile tehlikelidir.
*Kuþ sesleri;Bütün kuþlarýn seslerini,hatta ormana giren balta,dozer,grayder seslerini taklit eden kuþlar var. Ardýç kuþu naðmesinde 4 ayrý notayý birden çýkarýr. Tarla kuþu saniyede 80 ayrý notanýn söylendiði bir hýzda 103 deðiþik melodi çýkarýr. Hususi olarak yaratýlmýþ insanlar konuþmaya müsait olan dil,gýrtlak,ses telleri,burun ve aðýz boþluklarý gibi yardýmcý uzuvlarla donatýldýklarý halde bunlarýn çoðuna sahip olamayan bir bülbülün en mükemmel nameleri çýkarmasý,papaðanýn insan sesini taklit etmesi nasýl izah edilir?
*Bütün hayatý birkaç haftadan ibaret mikroskobik canlý rotatorlar dam üzerindeki kuru curuflarda suyu çekilmiþ,tekerlek organý vücut içine alýnmýþ olarak 59 sene kalýr. Mumya gibi çok yüksek ve düþük ýsý derecelerinde ölmeden muhafaza edilir.
*Kýzýldeniz'de bulunan dil balýðý kendisine saldýran köpek balýðýna saldýrý esnasýnda süt gibi sývý salgýlar. Öyle ki kendilerine saldýran köpekbalýklarý artýk çenelerini kapatamazlar. Zira çeneleri felç olmuþtur. Ayrýca bu sývý deniz kirpileri ve kaya balýðýný derhal öldürür.
SÝVRÝSÝNEÐÝN KAN EMME KAPASÝTESÝ
Kýzýldenizdeki dil balýðý "pordaksin "dediðimiz sývý salgýlayýp felç ediyor. Balýk çenesini kapatamýyor.
*Ateþ böceðindede pardoksin var. Dört ateþ böceðinin zehiri bir litre suya karýþtýrýlýp,köpek balýðýna verildiðinde önce onu sarhoþ ederek hýrpalamakta ve sonunda felç edebilmektedir.(Hani kuvvetliler yaþayýp zayýflar ölüyordu.)
*Siz içi buz dolu 2 tane kamyoneti çekebilir misiniz?Kýnkanatlýlar familyasýndan bir böcek kendisinden 143 defa daha aðýr oyuncaðý çekmiþtir.
*Bir sivrisinek bir öðünde kendi aðýrlýðý kadar kan emebilir.
Arý 60000 çiçek ziyaret ettikten sonra bir çay kaþýðý kadar bal yapabilecek nektarý toplayabilir.
*Çekirge bir sýçramada vücut boyunun 20 katý mesafeyi kateder. Ýnsanýn 3 adým atmada 100 metreyi aþmasý gibi..
TEBESSÜM EDEN YÜZLER
Hawai adalarýnda bir örümceðin karnýnda tebessüm eden yüz þekli var kuþlardan kendini koruyor.
*Eðer yýlanlarýn derisi de diðer canlýlar gibi olsaydý sürünürken parçalanabilirdi. Kemik gibi sert olsaydý,eðilip bükülemez,dar yerlerden geçemezdi. Temiz bir cam üzerine konulan yýlan hiçbir yere gitmeden,sadece olduðu yerde kývrýlabilir. Elsiz ayaksýz yýlana savunma için Allah dil vermiþtir. Bütün omurgalýlarda kafatasý kemikleri birbirine kaynaþmýþ olduðu halde yýlanda çene kemiði esnek doku eklemlidir. Bu sebeple yýlanýn aðzý o kadar fazla açýlabilir ki kendinden büyük hayvanlarý da yutabilir. Büyük avý yutarken nefessiz kalacaðý için yedek nefes deliði vardýr.
*Bir kedinin beyin membraný alýnmýþtý. Bu deneyden sonra kedi görünüþte normal yaþ°°°°° devam ediyordu. Ama bütün iradesi kaybolmuþtu. Burnunun dibinden geçen bir sürü fare gözlerinde hiçbir pýrýltý meydana getirmedi. Buna mukabil baþka bir kedinin beynini olduðu gibi býraktýlar ama omuriliðin bütün sinir düðümcüklerini aldýlar. Kedi yaþamaya devam etti. Önüne bir sürü fare gelene dek. Kedinin bütün dikkati farelerde toplandý,kalbi durarak öldü. Çünkü fare kedinin beynine barsak cidarlarýnýn hareket etmesi,bezlerin ifrazat yapmasý,kalbin çarpmasý gibi emirler göndermesini unutturmuþtu. Her þey yerli yerinde yaratýlmýþ deðil mi?
*Plecippus Paykulli kendisine av olarak seçtiði kara sineðe aðýný bir yere baðlýyor ve iple kapýp geri geliyor. 1/25.000.000 saniye... Hidrolik mekanizmayla iþleyen örümcek ayak kaslarýnýn bu kadar kýsa zaman içinde kasýlýp geniþlemesi dikkat çekicidir.
ÖRÜMCEKLERÝN DÜNYASI
Örümceklerin her türünün kendine has olan bir að þekli vardýr. Her örümcek hiç öðretilmeden hangi þekilde að yapacaðýný bilir. Aðýn ipeksi telcikleri iplik halinde salgýlandýðý anda havanýn etkisiyle katýlaþan albüminsi bir proteindir. Bizim gözle görebildiðimiz her iplik aslýnda birçok iplikçiðin birleþmesinden meydana gelmiþtir. Çapý 0,03 mikrondan fazla deðildir. Aðý kurar ipin ucunu tutarak pusuda bekler. Að kurarak avlanmayý örümceklere hangi usta avcý öðretti.
Bazý örümceklerin zehirleri hafifletilerek epilepsi,felç ve erken bunama gibi hastalýklarýn tedavisinde kullanýlmaktadýr.(Bloke edici özelliði var.)
*Bal arýlarý çiçeklere uçarken yönlerini cisimlerden yansýyan ýþýðýn açýlarýný kullanarak bulurlar. Çiçeklerin desenlerini ve þekillerini düþük netliðe sahip hayali fotoðrafik görüntü ile hafýzasýnda tutuyor.
*Arýlar eðer kovan içi sýcaksa yumurtalarýný soðutmak için kanat çýrparlar.Þayet kovanýn içi soðuksa yumurtalarýn etrafýna toplanarak onlarý ýsýtýr.
*Görememelerine raðmen harika bir þekilde yuva yapan termitler, yuvalarýnýn ýsýsýný,nemini,ýþýðýný mükemmel bir þekilde ayarlarlar. Termitler nemli karanlýklý yuvalarýndan alýnýnca hemen ölürler. Termitler zeminin 4 metre aþaðýsýnda bir su cetveli kazarak yukarýdaki yuvaya suyun buharlaþmasýný temin ederler. Ayrýca yuvanýn duvarýný öyle ayarlarlar ki,yuvaya giren,çýkan havadan oksijen ve sýcaklýðýn 30 derece olmasýný saðlarlar.
*Porsuk pis sayýlmasýna raðmen kürkünü temiz tutar, ayrýca yuvasýndaki pislikleri uzaða atar.
FARELERÝN TEMÝZLÝK DÜÞKÜNLÜÐÜ
Fil hortumunu duþ gibi kullanýr. Çamur banyosu yapar.
Fareler uyanýk kaldýklarý sürenin yarýsýnda kürklerini diþleri ve ayaklarý ile sistematik þekilde temizlerler.
Küçük kuþlar timsahýn aðzýna girer ve diþlerini temizlerler.
*Günümüz modern uçaklarýndan F.15 kartala kýyasla F 16 Çekirgeye kýyasla F 4 Fantom uçaklarý da bir kuþa kýyasla çok hantal ve aðýr kalýr.Bir sinek manevra açýsýndan bunlardan daha kabiliyetlidir. Halbuki biz akrobosi yapan bir uçak gördüðümüzde ona hayran kalýrýz. Ayný zamanda dik ve baþ aþaðý uçuþta pilotlar sýhhi açýdan zorlanmaktadýr.. Dikine iniþ kalkýþ yapan Harrier uçaklarý bu konuda arýlara yetiþemezler. Ses üstü hýza sahip Konkort uçaklarý kuþlardaki aerodinamik yapýdan çok uzaktýr. Kuþlar akýlsýz ve þuursuz olduklarý halde günümüzde havacýlarýn kol uçuþu olan V nizamýný nasýl uyum içinde uçuyorlar.
*Balinalarda kardeþlik ibret vericidir. Yaþlanýp kuvvetten kesilen balina hava temini için bir müddet su düzeyine çýkamayacaðýný anlayýnca karaya vurur. Vurmadan önce kuyruðu ile denize vurarak arkadaþlarýndan yardým ister. Sinyali alan sürü hep birden ona yardýma koþar. Yakýn bir zamanda 280 balina karaya vurmuþ 180 tanesi balýkçýlar tarafýndan kurtarýlmýþtýr. En kötüsü sürü liderinin karaya vurmasýdýr O zaman hiçbiri kurtarýlamamaktadýr.
*Bir jet aþaðýya inerken aþaðýya taþýyýcý sisteme yaptýðý baský 16.500 kg'lýk bir aðýrlýðýn hareket eden bir kamyonun üzerine düþmesine benzer bir darbe yapar. Mühendisler kullanýlmadýðý zaman rahatça bükülebilmesinin yanýnda þok emicilik sýçrama ve çevikliði saðlama gibi hususiyetleri olan esnek hidrolik diz kapaklarýna sahip olan iniþ takýmlarý planlamaktadýr. Halbuki çekirgede bu en mükemmel þekilde var.
*Güçlü kaslarla donatýlmýþ bir filin sadece hortumu vücudumuzdaki kas sayýsýnýn 70 mislidir.(400.000 kas)Fil bu hortumu ile bir aðacý dozer gibi köklemekten,bir toplu iðneyi toplamaya kadar her iþi yapabilir.
*Fare piresi 3 gün boyunca durmaksýzýn saatte 600 defa sýçrayabilir Chironomus Plumosa bir dakikada 133.000 kez kanatlarýný çýrpmaktadýr. Hint Saðanaðýnýn uçuþ hýzý saatte 160 km'dir...
oksijen :
*Renkli mercan kayalýklarýnda yaþayan balýklarýn çok müthiþ renk deðiþtirme kabiliyetleri vardýr. Kahverengi kayanýn altýnda kahverengi,sarýnýn altýnda sarý,kýrmýzý da kýrmýzý rengi alýr.
ALINTI


Mesaj 1 kez düzenlendi. En son Muhtazaf tarafından, 22.12.2008 - 19:08 tarihinde.
Gönderen: 21.12.2008 - 20:19
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
SaYaCGIN su an offline SaYaCGIN  
Admin


1760 Mesaj -
Belgesel gibi olmus bilmedigim baya seyler varmis

sizin sayenizde ögrenmis oldum

Allah razi olsun...
Gönderen: 22.12.2008 - 02:18
Bu Mesaji Bildir   SaYaCGIN üyenin diger mesajlarini ara SaYaCGIN üyenin Profiline bak SaYaCGIN üyeye özel mesaj gönder SaYaCGIN üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
Moderator


4254 Mesaj -
ALLAH cümlemizden razI Olsun
Selam ve dua ile kardesim
Gönderen: 22.12.2008 - 12:26
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
enes1957 su an offline enes1957  
Konu icon   
2 Mesaj
Te$ekkürler
Gönderen: 22.12.2008 - 17:13
Bu Mesaji Bildir   enes1957 üyenin diger mesajlarini ara enes1957 üyenin Profiline bak enes1957 üyeye özel mesaj gönder enes1957 üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
Moderator


4254 Mesaj -
sizdende kardesim
Gönderen: 01.03.2009 - 12:10
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
sevdaa1 su an offline sevdaa1  
1090 Mesaj -
Allah razý olsun abi ne ilginç bilgiler bunlar sayaçgýn ablanýn dediði gibi belgesel gibi sevinçliElinize Saglik Te$ekkürler
Gönderen: 02.03.2009 - 18:04
Bu Mesaji Bildir   sevdaa1 üyenin diger mesajlarini ara sevdaa1 üyenin Profiline bak sevdaa1 üyeye özel mesaj gönder sevdaa1 üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
Moderator


4254 Mesaj -
Kardesim sizdende
Gönderen: 02.03.2009 - 19:29
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 885 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
karaali70 (54), Mücahit58 (42), firdevs_91 (33), harman76 (48), gul2 (47), özgür3 (35), songokou (42), nuri72 (52), aysun saglam (46), dalin (39), caglar_1988 (36), emine_yilmaz (45), elif19 (37), morcali (63), enderim23 (46), aga2 (61), hüzünlü gurbet (46), yeþil (42), 1yavuz (53), suvari_ (41), gazeteci1985 (39), adem03 (45), azzat (60), huemeyra41 (32), Kursad_ist (46), ruhan_ruhani (41), eskalibo (50), neofatih (39), yuuusuf (43), yunuscelik (46)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.63389 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.