lopinavir ritonavir stromectol hydroxychloroquine hydroxychloroquine generique luvox naprosyn natyl nebilet neggram negram nemexin neo stediril neoral neurolithium neurontin neurotop nexium nimotop nivaquine nizoral cream nizoral nolvadex nootropil norflocine norlutate noroxin norsol nortrilen norvasc norvir novonorm nyolol ocuflox oculastin oftan olmetec plus olmetec omix omnicef onymax optivar orelox orfiril osiren otrivin rhume des foins oxsoralen
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » PRATİK BİLGİLER » Mikrodalgada Isıtılan Su – Bakın Bitkilere Ne Yapıyor

önceki konu   diğer konu
6 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
Maksat kelam olsun su an offline Maksat kelam olsun  
Konu icon    Mikrodalgada Isıtılan Su – Bakın Bitkilere Ne Yapıyor
1463 Mesaj -


Mikrodalgada Isýtýlan Su – Bakýn Bitkilere Ne Yapýyor

1 gün



3 gün



5 gün


9 ve 10 nuncu günde olanlar






Resimler 2006 daki bir bilim fuarý projesinden alýnmýþtýr. Filtrelenmiþ su ikiye bölündü, yarýsý soba üzerinde kaynama noktasýna kadar ýsýtýldý, diðer yarsýsý mikrodalga fýrýnda kaynama noktasýna dek ýsýtýldý. Su soðutulduktan sonra, tamamen ayný iki bitki bu ayrý sularla sulandý, amaç normal kaynayan suyla beslenen bitki ile mikrodalgada ýsýtýlan suyla beslenen bitkinin büyümesi arasýnda fark olup olmayacaðýný görmekti. Suyun enerjisinin veya yapýsýnýn mikrodalga tarafýndan deðiþtirilebileceð i düþünülüyordu. Ve sonuçlar þaþýrtýcý oldu.Acaba bu sadece su içinmi dersiniz doðrusu baya ürkütücü....
sıkıntılı şaşkın düsün
Gönderen: 10.05.2008 - 16:58
Bu Mesaji Bildir   Maksat kelam olsun üyenin diger mesajlarini ara Maksat kelam olsun üyenin Profiline bak Maksat kelam olsun üyeye özel mesaj gönder Maksat kelam olsun üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
mehmet125 su an offline mehmet125  
193 Mesaj -
Çok ilginç doðrusu!...
Piþirilen gýdalar üzerinde bir inceleme yapýlmalý, kimbilir nasýl olur.

Gönderen: 10.05.2008 - 18:07
Bu Mesaji Bildir   mehmet125 üyenin diger mesajlarini ara mehmet125 üyenin Profiline bak mehmet125 üyeye özel mesaj gönder mehmet125 üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Gast Sahra  
Misafir
hayret....þaþýrtýcý....düsün telaşlı
Gönderen: 10.05.2008 - 19:39
Bu Mesaji Bildir   Yukari
RuZGaR su an offline RuZGaR  
Moderator


1295 Mesaj -
Hmm.. Ýlginçmiþ gerçekten, eklediðin için teþekkürler maksat kelam olsun abi.. Sözde hayatýmýzý kolaylaþtýrmak için icat edilen þeyler ama yarardan çok zararý var hepsinin..agla
Gönderen: 11.05.2008 - 22:17
Bu Mesaji Bildir   RuZGaR üyenin diger mesajlarini ara RuZGaR üyenin Profiline bak RuZGaR üyeye özel mesaj gönder RuZGaR üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
Moderator


4254 Mesaj -
Acaba hayatimizi kolaylastirmak icinmi yoksa insanlari sömürmek icinmi?
Bilgilendirdigin icin tesekkürler kardesim


MÝKRO DALGA ÝLE PÝÞÝRMENÝN GÝZLÝ ZARARLARI
Ýnsanlarýn mikrodalga fýrýnlarýn saðladýðý rahatlýk uðruna saðlýklarýndan fedakârlýk etmeleri mümkün mü? Sovyetler Birliði 1976 yýlýnda mikro dalga fýrýnlarýn kullanýmýný neden yasakladý? Mikrodalga fýrýnlarý icat eden kimdir ve ne sebeple icat edilmiþtir?

Amerikan evlerinin %90 ýn da mikrodalga fýrýnlar yemek hazýrlamak için kullanýlmaktadýr, çünkü hem kullanýmý çok rahat hem de klasik fýrýnlara kýyasla enerji açýsýndan son derece tasarrufludur. Genelde insanlardaki kaný mikrodalga fýrýnlarýn hem içinde piþen besinlere hem de bu besinleri tüketen kiþilere bir zararý dokunmadýðý þeklindedir.

Aþaðýda detaylarý verilen araþtýrmanýn hedefi mikrodalgada piþirmenin doðal ve saðlýklý olmadýðýný ve insan vücudunda hayal edilemeyecek kadar büyük zararlarý olduðunu ispatlamaktýr.

Mikrodalga fýrýnlar nasýl çalýþýr?

Mikrodalgalar da ýþýn dalgalarý veya radyo dalgalarý gibi bir çeþit elektromanyetik enerjidir ve elektromanyetik güç veya enerji spektrumunun bir kýsmýný iþgal ederler. Günümüzde, modern teknoloji çaðýnda mikrodalgalar uzun mesafeli telefon sinyallerini, televizyon programlarýný ve bilgisayar bilgilerini hem dünya çapýnda hem de bir uzayda ki bir uyduya yollamak için kullanýlýrlar. Ancak, bizim bildiðimiz ve de bize hiç yabancý olmayan mikrodalgalar yemek piþirmek için bir enerji kaynaðý olarak yaralandýðýmýz mikrodalgalardýr.

Her mikrodalga fýrýnda bir magnetron vardýr. Bu bir tüptür ve burada elektronlar hem manyetik hem de elektrik alanlarýndan etkilenerek 2450Mega Hertz veya 2.45 Giga Hertzlik bir mikrodalga radyasyonu üretirler. Ýþte bu radyasyon yiyeceklerdeki moleküllerle etkileþim yapar.

Bütün dalgasal enerjiler dalganýn her bir döngüsü ile pozitif kutuptan negatife doðru bir deðiþim yaþarlar. Bu polarite deðiþimi her saniyede milyonlarca defa meydana gelir. Besin moleküllerinde özellikle su moleküllerinde aynen bir mýknatýsta ki kuzey-güney kutbu gibi bir pozitif birde negatif uç vardýr.

Ticari fýrýn modellerinde 1000Wattlýk bir elektrik akým vardýr. Magnetron denilen tüpten üretilen bu mikrodalgalar fýrýnýn içindeki besini bombardýmana tabi tutarken kutupsal moleküllerin de ayný frekansta saniyenin milyonda biri bir zamanda dönmelerini saðlarlar.

Bütün bu aktivite yemeðin ýsýnmasýný saðlayan moleküler bir sürtünmedir. Bu alýþýlmadýk ýsýtma þekli çevredeki moleküllere zarar verir, onlarý parçalara ayýrýr ve deforme eder.

Güneþten gelen mikrodalgalar ise direkt akým (DC) prensiplerine göre fonksiyonlarýný yaparlar ve yukarýda bahsedilen sürtünme ýsýsýný üretmezler. Buna karþýlýk mikrodalgalar AC akým kullanýrlar ve sürtünme ýsýsý meydan getirirler.

Bir mikrodalga fýrýn ince ve çok keskin bir enerji dalgasý üretir ve bu dalga tüm enerji spektrumunda sadece dar bir frekansta bulunur. Fakat güneþten gelen enerji geniþ bir frekans spektrumunda çalýþýr.

Mikrodalga kullanarak piþirme yönteminin hem günlük yemek piþirmede hem de bebeklere verile biberon sütlerinin ýsýtýlmasýnda çeþitli zararlarýnýn olduðu tespit edilmiþtir.

Ayrýca, 1991 yýlýnda, Oklahoma’da mikrodalgada ýsýtýlmýþ kan verilen bir hasta ölmüþtür. Mikrodalga da ýsýtýlmýþ kan hastanýn kendi kanýnda deðiþim yapmýþ ve sonuçta hastanýn ölümüne sebep olmuþtur.

Bu da açýkça gösteriyor ki mikrodalga kullanýlarak yapýlan ýsýtma iþlemi ýsýtýlan maddelere zararlý bir þeyler yapmakta. Beden, doðasý itibariyle bir elektrokimyasal olduðu için insanýn elektrokimyasal iþlemlerini zorlayan veya deðiþtiren bir zorlayýcý güç bedenin fizyolojisinde etkilemektedir. Bu konu Robert O.Becekr’ýn kitabý ‘’The Body Electric’’ ve Ellen Surgaman’ýn kitabý ‘’Dikkat, Çevrenizdeki Elektrik Saðlýðýnýza Zaralý Olabilir’’ isimli kitapta detaylý olarak anlatýlmýþtýr.

Bilimsel veriler ve gerçekler

1992 yýlýnda Raum ve Zelt tarafýndan yayýnlanan ‘’Geleneksel þekilde hazýrlanan yiyecekler ve Mikro dalgada hazýrlanmýþ yiyeceklerin kýyaslanmasý’’ baþlýklý çalýþmada þu noktalar vurgulanmýþtýr:-

‘’Doðal týbbýn en temel hipotezi insan vücudu alýþýk olmadýðý moleküller ve enerjiler ile karþýlaþtýðý zaman bu molekül ve enerjiler bedene fayda yerine zarar verirler.

Mikrodalgada hazýrlanmýþ yiyeceklerin içinde insanlarýn ateþin keþfinden beri piþirdikleri yiyeceklerinde bulunmayan moleküller ve enerjiler bulunmaktadýr. Hâlbuki güneþten ve diðer yýldýzlardan gelen mikrodalga enerjinin esasý DC/direkt akýmdýr.

Buna karþýlýk yapay olarak üretilen mikrodalgalar (ki buna fýrýnlarda üretilenlerde dâhildir) AC (deðiþken akýmdan) meydana gelir ve dokunduklarý her yiyecek molekülünde saniyede bir milyarýn üstünde polarite deðiþmelerine neden olurlar.

Böyle bir iþlemde doðal olmayan moleküllerin ortaya çýkmasý kaçýnýlmazdýr. Fýrýnlarda üretilen mikrodalgadan dolayý doðal olarak ortaya çýkan amino asitlerde bile isomerik deðiþiklikler (þekil deðiþimleri) olduðu ve toksik formlara dönüþtükleri tespit edilmiþtir.

Kýsa bir sürede tamamlanmýþ bir çalýþmada mikrodalgada hazýrlanmýþ süt ve sebzeleri tüketen kiþilerin kanlarýnda belirgin ve rahatsýz edici deðiþimler olduðu gözlenmiþtir. Bu araþtýrmada sekiz gönüllü deðiþik þekillerde piþirilmiþ ayný besin türlerini tüketmiþlerdir.

Mikrodalga fýrýnlarda iþlem görmüþ yiyecekler gönüllülerin kanlarýnda deðiþimler yaratmýþtýr. Hemoglobin seviyeleri düþmüþ ve toplam beyaz hücreler ile kolesterol seviyeleri yükselmiþtir. Buna karþýlýk lenfositler düþmüþtür.

Kandaki enerji ile ilgili deðiþimleri tespit edebilmek için ýþýk yayan bakteriler kullanýlmýþtýr. Mikrodalgada iþlem görmüþ yiyecek tüketiminden sonra kiþilerden elde edilen kan serumuyla karþýlaþan bakterilerin yaydýklarý ýþýnlarda belirgin bir artýþ gözlenmiþtir.

1991 yýlýnda Ýsviçre de Dr. Hans Ulrich Hertel ile Lozan Üniversitesinden bir profesörün birlikte yaptýklarý araþtýrmada da yukarýdaki sonuçlar elde edilmiþtir.

Bunlara ek olarak Ruslar tarafýndan tespit edilmiþ bir ‘’mikro dalga hastalýðý’’ vardýr. 1950’li yýllarda Ruslar radarýn geliþtirilmesi çalýþmalarýnda mikro dalgalara maruz kalmýþ binlerce iþçi üzerinde yaptýklarý araþtýrmada bu kiþilerde çok ciddi saðlýk sorunlarý olduðunu tespit etmiþler ve bu nedenle mikro dalga kullanýmý için kesin kýsýtlamalar getirmiþlerdir. Buna göre iþçiler en fazla 10mikrowatt enerjiye maruz kalabilecekler, siviller için ise bu miktar 1 mikrowatt belirtilmiþtir.

‘’The Body Electric’’ isimli kitabýnda Robert O.Becker mikrodalga radyasyonunun saðlýk üzerindeki etkileri ile ilgili olarak Ruslar tarafýndan yapýlan araþtýrmayý ve ‘’mikrodalga hastalýðýný’’ þöyle tanýmlamýþtýr :-

‘’Mikrodalga hastalýðýnýn ilk iþaretleri düþük kan basýncý ve düþük nabýzdýr. Daha sonra çoðunlukla sempatik sinir sisteminin kronik olarak uyarýlmasý (stres sendromu) ve yüksek kan basýncý ortaya çýkar.

Bu dönemde baþ aðrýsý, baþ dönmesi, göz aðrýsý, uykusuzluk, huzursuzluk, endiþe, mide aðrýsý, sinirsel gerilim, konsantrasyon bozukluðu ve bunlara ek olarak apandisit, katarakt, üreme organlarý ile ilgili sorunlar ve kanser görülür.

Kronik semptomlardan sonra adrenalin fazlalýðý, koroner damarlarýn bloke olmasý ve kalp krizleri ortaya çýkar.

Ayrýca lenfatik sorunlarda gözlemlenmiþtir ki bu da bazý kanser türlerini önleyebilmek için bedenin ihtiyacý olan gücün daha azalmasýna yol açmaktadýr.

Yapýlan gözlemlerin sonuçlarýna göre kanda daha fazla kanser hücresi oluþtuðu, ayrýca mide ve baðýrsak kanserlerinde de artýþ olduðu gözlemlenmiþtir. Ayrýca, daha fazla sindirim sorunu, idrar ve dýþkýlama sisteminde yavaþ yavaþ bozulmalar meydana gelmiþtir.

Mikrodalga fýrýnlarýn etkileri üç ana grupta toplanmýþtýr:

I. Kansere yol açan etkiler:

a) Atmosferdeki radyoaktivite ile bir baðlanma etkisi yapmasý, böylece yiyeceklerdeki alfa ve beta partiküllerinin artmasý,

b) Süt ve diðer tahýl tanelerinde bulunan protein hydrolysate bileþimlerinde kansere yol açan maddeler yaratmasý (bunlar su ilavesi ile doðal olmayan parçalara ayrýlan natürel proteinlerdir),

c) Mikrodalgaya maruz kalan yiyeceklerde ki temel maddelerin deðiþmesi dolayýsýyla sindirim sisteminde bozukluklarýn ortaya çýkmasý.

d) Yiyeceklerin sývýlarýnda deðiþiklik olmasýndan dolayý lenfatik sistem de çalýþma düzensizliklerinin ortaya çýkmasý. Emici damarlarda ve böylece beden dokularýndaki anormal büyümeleri engelleyen baðýþýklýk potansiyelinin degenerasyona uðramasý.

e) Mikrodalgaya maruz kalmýþ gýdalarýn tüketilmesinden sonra kan serumunda yüksek oranda kanser hücreleri görülmesi (cytomalar ve sarcoma gibi hücre tümörleri)

f) Dondurulmuþ gýdalar mikrodalga kullanarak çözdürüldükten sonra bu gýdalarda ki glucosid (hidrolize edilmiþ dextrose) ve galactoside (okside olmuþ alkol) elemanlarýnýn metabolik bölünmelerinde bozukluklar ortaya çýkmasý,

g) Özellikle taze köklü sebzelerde kansere yol açan serbest radikallerin (yüksek reaksiyonlu tamamlanmamýþ moleküller) meydana gelmesi,

h) Yapýlan istatistiklerde mikrodalgada piþirilmiþ yiyecekleri tüketen kiþilerin çoðunda mide ve baðýrsak kanserleri görülmüþ, ayný zamanda perifer hücre dokularýnýn dejenere olduðu bunun sindirim ve dýþkýlama sisteminde yavaþ yavaþ bozulmalara yol açtýðý tespit edilmiþtir.

II. BESÝN DEÐERÝNDE AZALMA

Araþtýrmalara göre mikrodalga fýrýnlardaki ýþýnlara maruz kalmak yiyeceklerin besin deðerlerinde azalmaya yol açmaktadýr. Bu konudaki en önemli bulgular:

1. Bedenin B-complex vitaminleri, vitamin C, Vitamin E ve tüm yiyeceklerdeki lipotropiklerden yararlanma yeteneðinin azalmasý.

2. Test edilen bütün gýdalarda beden için en gerekli enerjinin %60–90 arasý azalmasý;

3. Alkoloidlerin (nitrojen bazlý organik elementler), glucosidlerin, galactosidlerin ve nitrilosidlerin metabolik davranýþlarýnda ve entegrasyon yeteneðinde azalma;

4. Et ürünlerinde ki nucleoproteinlerin harab olmasý;

5. Ayrýca, bu ýþýnlara maruz kalan bütün yiyeceklerde belirgin bir þekilde yapýsal yok olmalar tespit edilmiþtir.

III. Biyolojik etkiler

Mikrodalga ýþýnýmlarýna maruz kalmak insanlarýn genel biyolojik yapýlarýnda beklenmedik bir negatif etki yaratmýþtýr.

Ancak, bu konu Ruslar çok hassas aletlerle ölçüm yapana kadar tespit edilememiþtir. Yapýlan araþtýrmadan elde edilen bulgulara göre zarar görmek için bir insanýn mikrodalgadan geçmiþ yiyecek maddelerini tüketmesine bile gerek yoktur. Böyle bir enerji alanýna maruz kalmak bile istenmeyen yan etkilere yol açmaktadýr. Bu yüzden 1976 yýlýndan beri Rusya’da mikrodalga ile çalýþan aletleri kullanmak kanunla yasaklanmýþtýr.

Aþaðýda bu aletlerin etkileri belirtilmiþtir:

1. Mikrodalga fýrýnlar çalýþtýklarý esnada onlarýn etki alanýnda bulunan kiþilerin yaþam enerjisinde azalma ve daha uzun süreli kalýcý olarak da kiþilerin enerji alanýnda görülen bazý yan etkiler.

2. Aletin kullanýmý sýrasýnda hücresel voltajda ve özellikle kan ve lenfatik alanlarda dejenerasyon,

3. Ýnsan metabolizmasýndaki proseslerde besinlerden yararlanmak için gerekli potansiyel enerjide bir dejenerasyon ve bozulma,

4. Hücre iç zarýnda sindirim iþleminden sonra kan serumuna aktarýlan metabolik iþlemlerin yapýlmasý sýrasýnda meydana gelen dejenerasyon;

5. Serebrum denilen beynin ön kýsmýnda (düþünme ve daha üst düzey fonksiyonlarýn serbest býrakýldýðý bölüm) sinir uçlarýnýn birleþme yerlerindeki potansiyel elektrik impalslarýnda dejenerasyon ve dengesizlik.

6. Sinirlerin elektrik devrelerinde bozukluk ve enerji alanýnda kayýplar. Bu kayýplar simetrik olarak hem merkezi hem de otonom sinir sisteminin hem arka hem de ön taraflarýnda meydana gelir.

7. Denge ve þuurluluk fonksiyonunu kontrol eden retiküler aktivasyon sisteminde ki biyoelektrik güçte azalma;

8. Çalýþmakta olan aletin çevresinde ki 500 metrelik yarýçaplý bir alanda bulunan insan, hayvan ve bitkilerde uzun dönemde kümülatif olarak hayati enerji kayýplarý,

9. Uzun süreli kalýcý olan manyetik atýklar sinir sistemi ve lenf sisteminde birikim yapar;

10.Kadýn ve erkeklerde hormonal dengesizlik ve hormon üretiminin engellenmesi;

11.Beyin dalgalarýnda bozukluklar. Mikrodalga ýþýnýma maruz kalmýþ kiþilerin alfa, beta, teta ve delta dalga sinyallerinde bozukluklar;

12.Beyin dalgalarýndaki bu bozukluklardan dolayý negatif psikolojik etkilerin ortaya çýkmasý. Gerek piþirme gerekse transmisyon istasyonlarýnda mikro dalgaya sürekli maruz kalmýþ kiþilerde hafýza kaybý, konsantrasyon eksikliði, baskýlanmýþ duygular, zihinsel aktivitelerde yavaþlama gibi etkiler görülmüþtür.

Kaynak:
http://www.mercola.com'dan özet
Gönderen: 12.05.2008 - 00:33
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
_LaL_ su an offline _LaL_  
Mikrodalgada Isıtılan Su – Bakın Bitkilere Ne Yapıyor
838 Mesaj -
Te$ekkürler Elinize Saglik selam ve dua ile..
Gönderen: 12.05.2008 - 05:38
Bu Mesaji Bildir   _LaL_ üyenin diger mesajlarini ara _LaL_ üyenin Profiline bak _LaL_ üyeye özel mesaj gönder _LaL_ üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 794 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
osman12 (77), vahvah71 (53), ssercan (50), sabr_yolcusu (56), Yorumsuz_91 (33), Asya6666 (62), angel (42), cankalemdar (39), meltem6666 (59), MeCaL (56), emiremre (44), ozdalomer (53), ayþeayd&#2.. (40), talha_34 (47), mhammettelo (43), leto18 (59), sinepuryan (42), Yalnizlik (39), BATAKLIK60 (55), kamil33 (54), hmfatih (62), Soldat34 (54), MrVoLKaN (37), yusuf kuyu (44), Yusuf_Adiyaman (53), farfarlone (41), Osman_20 (39), yunusemre_56 (58), eminecanersoy (46), eren.06 (60), tugba1986 (38), tanerok (41), MAHMUT2005 (48), musbaba18 (41), Bahar38 (40), ehhan ünlü (37), ard75 (68), ofliayhan61 (54), osman42 (45), enver66 (40), ayten66 (36), adem2007 (57), uludag64 (60), kadir ibraimi (35), Hace Türkistan (52), tufan03 (48), hasimpakirbaba (48), kuscu (60), ONUR45 (41), Allah_Asigi (41), _Hilal_ (40), aydin_yilmaz (42), cemil_keskin (64), cesurkagan (37)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.59035 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.