stromectol stromectol stromectol generique stromectol ivermectine imdur imigran imitrex imodium imuran imurek inderal la inderal index indocin sr indocin inegy intagra iscover isoptin isordil sublingual isordil itraderm itrop jumexal kamagra effervescent kamagra gold kamagra oral jelly kamagra soft kamagra keflex kemadrin kenacort a solubile kenacort a kenacort kenergon kessar keto med ketozol kinzal kinzalplus klacid lamictal dispersible lamictal lamisil cream lamisil
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » SAĞLIK & SPOR » Sigaranin Neden Oldugu Hastaliklar

önceki konu   diğer konu
1 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
Ônder23 su an offline Ônder23  
Sigaranin Neden Oldugu Hastaliklar
569 Mesaj -
Baðýmlýlýk - Nikotin maddesinin baðýmlýlýk yapýcý özelliði eroine çok benzer.
Sýrt ve Bel Aðrýsý -Sigara içmek, belle ilgili hastalýklarýn tedavisini engelleyen faktörlerden biridir. Bunun yanýnda normal insanlarda da zaman zaman þiddetli sýrt ve bel aðrýlarýna yol açabilir. Bunun nedeni, sigara içen kiþilerde vücudun, omurilikteki disklere çok zayýf miktarda oksijen göndermesidir.
Ýlaca Karþý Baðýþýklýk- Sigara içenler belli bir ilacýn etkili olmasý için çok daha büyük dozlarda o ilacý kullanmak zorunda kalýr.
Kýsýrlýk - Çiftlerden sadece birinin sigara içmesi çocuk olmamasý riskini 3 kat artrýr.
Menopoz - Sigara içen kadýnlarda beklenenden 5-10 yýl daha erken menopoz görülür. Bu da kemiklerin erkenden incelmesine ve de erimesine neden olur.
Erken Yaþlanma- Düzenli bir þekilde sigara içilmesi, deri yapýsýný bozar, kýrýþýklýklara yol açar. Bunun yanýnda diþler sararýr ve de kararýr, týrnaklar saðlýksýzlaþýr.
Ýyileþme Zorluðu - Sigara içenlerin yaralarý çok daha zor kapanýr. Bunun yanýnda ameliyat sonrasý yaralarýnýn iyileþmeme olasýlýklarý vardýr.
Diþ Kaybý - Sigara içmek diþ kayýplarýnda önemli bir faktördür.

Prostat Kanseri - Sigara içmek prostat kanserinin %40'ýndan sorumludur.
Göðüs Kanseri - Sigara içen kadýnlar içmeyenlere göre %75 daha fazla göðüs kanserine yakalanma riski taþýr.
Rahim Kanseri - Sigara içen kadýnlar içmeyenlere göre 4 kat daha fazla rahim kanserine yakalanma riski taþýr.
Boðaz Kanseri - Boðaz kanseri vakalarýnýn %80'ine sigara yol açar.
Mide Kanseri - Sigara içenlerin mide veya baðýrsak kanserine yakalanma riski içmeyenlere göre 2 kat daha fazladýr.
Karaciðer Kanseri - Karaciðer kanseri vakalarýnýn % 80'i sigara yüzünden olur.
Gýrtlak Kanseri- Günde 25 tane sigara içiyorsanýz 30 kat daha fazla gýrtlak kanserine yakalanma riski taþýrsýnýz. Bu da ilk baþlarda konuþma zorluðu ilerleyen safhalarda tamamen konuþamamaya sebebiyet verir.
Amfizrem - Bu hastalýðýn yol açtýðý ölümlerin %85'i sigara yüzünden olur. (Akciðerlerdeki alveoller zamanla esnekliðini kaybeder. Ýlerleyen safhalarda, yoðun bir biçimde solunum zorluðu olur ve hasta solunum makinasýna baðlanmak zorunda kalýr.)
Aðýz Kanseri - Aðýz kanseri vakalarýnýn tamamýna sigara yol açar.
Yemek Borusu Kanseri - Bu kanserden ölenlerin hemen hemen hepsi sigara içtikleri için ölmüþlerdir.

Çocukluk Solunum Problemleri - Annesi ya da babasý sigara içen çocuklar 6 kat daha fazla solunum yolu hastalýklarýyla karþýlaþma riski taþýr. (Soðuk algýnlýðý, kulak iltihaplarý, bronþit, bademcik problemleri, astým ve de zatüre ki bazen ölüme bile yol açar)
Kulak Enfeksiyonlarý-Sigara içenlerin çocuklarýnýn orta kulak enfeksiyonuna yakalanma riskleri vardýr.
Erken Doðum ve Bebeðin Hafif Doðmasý- Günde sadece 5 tane sigara içen hamile bir kadýnýn erken doðum yapmasý ya da oldukça küçük ve de saðlýksýz bir bebek doðurma riski inanýlmaz boyutlardadýr.

Þeker Hastalýðý - Sigara içmek, vücudun insülün salgýlama yeteneðini zamanla yok eder. Bu da þeker hastalýðýna yol açar.
Kalp Hastalýklarý - Sigara içenlerin kalp krizine yakalanma riski içmeyenlere göre 4 kat daha fazladýr.
Gangren - Akciðerler verimsizleþtiði için, vücuda çok az oksijen yayýlýr. Ýnsan vücudu, bu çok az miktardaki oksijeni iç organlara daðýtmak zorunda kalýr. Bundan dolayý, kalbe en uzak kýsýmlar olan parmak uçlarýndan itibaren hücreler süratle zincirleme olarak ölür. Çoðu zaman kollar ya da bacaklar kesilebilir.
Gönderen: 21.04.2007 - 21:06
Bu Mesaji Bildir   Ônder23 üyenin diger mesajlarini ara Ônder23 üyenin Profiline bak Ônder23 üyeye özel mesaj gönder Ônder23 üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 785 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
lauren444 (37), buraksenel (45), hurkan (51), proferol (), UHIBBUKI (37), espri_espri (45), can_gül (41), cevik (51), zübeyir (44), kulferhat (43), rikkat (55), dully (34), abdullah056 (36), orhan yý.. (55), erbüþ (38), Asilturk (60), Abdullah56 (36), lamia (54), sivaslifaruk (44), yakup karatekin (57), hasanözç.. (45), xUbeydullahx (42), ~BiR gAriP YoLc.. (36), metin30 (48), duruweb (39), üveyis (63), kenan03 (45), ikramozden (46), Hayirsizin (42), NEFRET_17 (39), sonysalih (55)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.58912 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.