ivermectine ivermectine kaletra lopinavir ritonavir stromectol cordarone coreg coridil corpamil corprilin corpriretic corticotherapique cosaar plus cotrim coumadin cozaar crestor crixivan cyclogyl cycrin cyklokapron cymbalta cytotec cytoxan dalacin c dalacin t dalacin v danatrol danocrine daonil deflamat deltasone demadex demolaxin dentomycine depakine chrono depakine depakote depo provera dermestril dermovate deroxat desogen desoren desyrel detrol la
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » SAĞLIK & SPOR » Anne Sütünü Arttırmanın Yolları

önceki konu   diğer konu
1 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Gönderen
Mesaj
NurBahcesi su an offline NurBahcesi  
Anne Sütünü Arttırmanın Yolları
2687 Mesaj -
Ýlk 4-6 ayda anne sütü, bebek için gerekli tüm besinleri içerir ve beraberinde baþkaca bir gýda verilmesi gereksizdir.

Ýlk 4-6 ayda anne sütü, bebek için gerekli tüm besinleri içerir ve beraberinde baþkaca bir gýda verilmesi gereksizdir. Emzirme, anne ile bebek arasýndaki iliþki kalitesinin en yüksek seviyede olmasýný saðlayan psiko-sosyal ortamý yaratýr. Anne sütü ile beslenen çocuklarda bulaþýcý hastalýklar daha seyrek görülür. Ayrýca anne açýsýndan bakýldýðýnda ise, annede meme ve yumurtalýk kanseri geliþme olasýlýðýný azalttýðý saptanmýþtýr.

Bebeðinizin saðlýklý geliþmesini, büyümesini ve hastalýklardan en iyi þekilde korunmasýný istiyorsanýz; bebeðinize mutlaka anne sütü vermelisiniz, yani doðal beslenmeden uzaklaþmamalýsýnýz. Ayrýca her annenin kendi sütü bebeðinin erken, zamanýnda veya geç olarak doðmuþ olmasýna baðlý olarak içeriði deðiþmekte; sonuçta: her annenin sütü özellikle kendi çocuðunun en ideal besin kaynaðý olmakta ve baþkaca hiç bir besin onun yerini dolduramamaktadýr. Ancak annelerin büyük bir çoðunluðu, önemli bir yanýlgýya düþmektedirler, bunun en büyük sebebinin annelerin bebeklerine karþý duyduklarý aþýrý sevgi ve koruma isteðine baðlý olmasýna karþýn, sonuçta bebeklerine istemeden çok büyük bir zarar vermektedirler. Bu yanýlgý, bebeðin doymadýðý kanýsýyla ek gýdalara baþlanmasýdýr. Unutulmamalýdýr ki; aðlamanýn tek sebebi acýkmak deðildir, bunun birçok sebebi olabilir. Örneðin; bebek daha çok kucaklanmak sevilmek isteyebilir, bazý bebekler memeyi sýrf keyif için emmek isterler veya bebeðin bir rahatsýzlýðý olabilir (gaz sancýsý, ateþ vs.). Bebeðinize kendi sütünüzün yetmediðine lütfen tek baþýnýza karar vermeyiniz, bu karar için aile büyüklerinizle ve en önemlisi bebeðinizin doktoru ile görüþmelisiniz.

Sütünüzün Yeterince Gelmesi Ýçin Azami Dikkat Göstermeniz Gereken Konular
Kendinizi psikolojik olarak emzirmeye hazýrlamak, ayrýca emzirme eðitimi ile birlikte meme baþýnýn süt vermeye hazýr hale getirilmesi için gerekli egzersizleri öðrenmek ve uygulamak için doðumdan önce mutlaka bir çocuk hekimine gitmelisiniz.

Sütünüzün gelmesini beklemeden ve kesinlikle þekerli su vermeden, bebeðinizi doðar doðmaz ilk yarým saat içinde mutlaka emzirmelisiniz.

Doðduðu andan itibaren istedikçe emzirilmelidir. Yenidoðan bebekler genellikle 8-10 öðün emmek isterler. Öðün sayýsý daha sonra giderek azalýr. Sýk emzirme bol süt gelmesini saðladýðý gibi, göðüslerin þiþmesini ve acýmasýný da önler.

Emzirmeden önce veya sonra ticari mama, inek sütü ya da baþka gýdalarýn verilmesi, bebeðin aldýðý süt miktarýný azaltýr. Bu durum da daha az süt gelmesine neden olur. Bu tür ek gýdalarý, bebek 4-6 aylýk olmadan baþlamamak gereklidir.

Baþkaca sývýlar vermek için biberon kullanýlmamalýdýr, bebeðin meme emmesini tümüyle kesebilir. Biberonun gerektirdiði emme þekli meme emilmesinden daha farklý ve kolay olduðu için biberonu tercih etmelerine neden olabilir.

Geceleri emmek isteyen bebeði annenin emzirmesi çok önemlidir. Bu durum hem bebeðin psikolojik dengesinin sarsýlmamasý hem de annenin süt veriminin artmasý açýsýndan son derece önemlidir. Geceleri emzirmenin anne açýsýndan güçlüðü ve nahoþ durumu nedeniyle babanýn ve aile büyüklerinin bu konuda anneye yardýmcý ve destek olmasý çok yararlý olacaktýr. Zaten bu nahoþ durum 2. ayýn sonuna doðru yavaþ yavaþ ortadan kalkacak ve geceleri emme ihtiyacý azalacaktýr. Ancak bu konuda bazen aileler büyük bir yanlýþlýk yapmaktadýrlar. Geceleri emzirmek yerine biberon ile beslemektedirler. Böylece hem annenin süt verimi azalmakta, hem çocuða mikrop kaynaðý olabilecek doðal olmayan beslenme yapýlmakta, hem de bebek en yararlý olan anne sütünden mahrum býrakýlmaktadýr.

Anne bebeðini emzirdiði dönemde kendi beslenmesine de özel bir önem göstermelidir. Emziren anne, günde en az iki litre sývý, en az iki bardak süt içmeli veya yoðurt ve peynir gibi süt ürünlerini yemelidir. Protein gereksinimini karþýlamak için kuru fasulye, nohut, mercimek gibi kuru baklagiller, et, tavuk, balýk gibi yiyeceklerden her öðünde yemelidir. Bol bol sebze ve meyve ihmal edilmemelidir. Ayrýca sütünün az geldiði düþüncesinde olan annelerin þekerli gýdalardan ( pekmez, bal, reçel gibi...) daha fazla tüketmesi týbben tam kanýtlanmýþ olmamakla birlikte faydalý olacaktýr.

Emziren annenin ruhsal yönden desteklenmesi, huzurlu bir ortam saðlanmasý ve mutlu edilmesi de son derecede önemlidir

Her emzirmede, bir önceki beslenmede en son verilmiþ memeden baþlanmalýdýr.

Bebeðin emme gücüne baðlý olmakla birlikte her emzirme yaklaþýk 20-30 dakika sürmelidir.
Gönderen: 25.04.2006 - 18:49
Bu Mesaji Bildir   NurBahcesi üyenin diger mesajlarini ara NurBahcesi üyenin Profiline bak NurBahcesi üyeye özel mesaj gönder NurBahcesi üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar gizle
önceki konu   diğer konu

Mesajlar Gönderen Tarih
 Anne Sütünü Arttırmanın Yolları
NurBahcesi 25.04.2006 - 18:49

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 765 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
fetih (52), MaHsER (47), y.arinimsin (36), ÇÝÇEKGÜL (44), halitocakoglu (43), Huri19 (36), Huri18 (36), isa (36), seyyah43 (48), yoldaþ (43), semayolu1 (42), huris (36), hafýz seda.. (36), GULI (52), karani (44), Erhankumru (41), Süheda89 (35), sinemsin (41), slm (33), turkischbaby (34), hoca1 (43), marmara (42), speedy (46), i s a (36), mucahidek (44), Cennetul_Firdev.. (40), hulyagol (40), conqueror32 (36), zaferandac (63), doktor66 (48), ilhanuzun (53), sercan61 (37), ipek (41), firak (42), geniushack (44), farukdemir (46), mustafayaylagul (40), berhanakman (51), aglar baba (35), ismail_canpolat (42), Oðuzhan (49), Ayseoe (42), djbozkurt (37), meded (43), enes38 (50)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.54614 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.