dexamethasone stromectol generique stromectol ivermectin lopinavir ritonavir epanutin epilantine epivir ercolax eriacta escodarone escoprim escozem esidrex estrace etimonis etopophos euglucon eulexin euthyrox evista exelon exitop extra super avana extra super p force ezetrol famvir farlutal felden feldene felodil female cialis female viagra femara finasterax flagyl flamon flomax flox ex floxal floxin floxyfral flucazol flucinome flucoderm fluconax
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » MUTFAK & EV İŞLERİ » köbete:

önceki konu   diğer konu
1 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
zeyneb-54 su an offline zeyneb-54  
köbete:
1129 Mesaj -


köbete:


malzemeler:
Hamur malzemesi:

1Kg un
1 tatlý kaþýðý sirke (üzerinin çýtýr olmasý için)
1 çorba kaþýðý tuz
yeterince su
iç malzemesi:

1 adet tavuk
1 su bardaðý pirinç
2-3 adet soðan, piyazlýk doðranacak
2-4 çorba kaþýðý konserve domates/yazýn küp doðranmýþ domates
tuz, karabiber, biraz ayçiçek yaðý
hazýrlanmasý:

öncelikle tavuk haþlanýr. ama haþlama süresi normale göre daha kýsa süreli olmalý çünkü böreðin içinde tekrar piþecek. ben büyükce bir tencereye, tavuðu, üzerini örtecek kadar suyu ekleyip piþmeye býrakýyorum. biraz tuz ekleyip piþme süresi içinde tavuðu birkaç kez çeviriyorum.

tavuk istediðimiz gibi haþlandýysa soðumaya býrakýyorum, daha sonra kemiklerinden ayýrýp temiz bir tencereye biraz ayçiçek yaðý koyarak, piyaz doðradýðým soðanlarý ve domatesleri, yýkadýðým pirinci ve dittiðim tavuðu ekliyorum. tuz ve karabiberi ekledikten sonra karýþtýrýyorum ve haþlama suyundan 1 su bardaðý ekliyorum. iç malzemesi daha doðrusu pirinçler yarý piþmiþken -bu karýþým sulu oluyor- ocaktan alýp soðumaya býrakýyorum. o arada tezgahýmý düzeltip bulaþýklarý yýkýyor ve hamuru yoðuruyorum.

yukarýdaki hamur malzemelerini ekilyerek, kulak memesinden biraz daha sert bir hamur elde ediyoruz. hamuru çok az dinlendirip (5-10 dakika) küçük bezelere (yumurta büyüklüðünde diyelim) ayýrýyoruz. bir kg undan yaklaþýk 20-24 beze çýkýyor, onlarý iki gruba ayýrýyoruz. (10+10 gibi). bezeleri baklava yapýmýnda olduðu gibi tatlý tabaðý büyüklüðünde un ile açýyoruz. açtýðýmýz bezelerin arasýna fýrça ile sývýyað sürüyor ve böyle devam ederek onlu grubu tamamlýyoruz. diðer onlu grubu açmaya baþlýyoruz ve bütün bezeler bitene kadar bu iþleme devam ediyoruz.

þimdi unlu çalýþma alanýmýzý güzelce temizleyip birinci grubu önümüze alýyor ve piþirmeyi düþündüðümüz tepsi büyüklüðünden 2-3 cm daha büyük olarak hamuru açýyoruz. çok hafif yaðladýðýmýz tepsimize açtýðýmýz hamuru yerleþtiriyoruz. (evde yardým isteyebileceðiniz kimse varsa yardým isteyin, tecrübe edindikten sonra gerek kalmýyor.)tepsiye yerleþtirdiðimiz hamurun üzerine önceden hazýrladýðýmýz iç malzemeyi döþüyoruz. ikinci gurup bezeleri de ayný büyüklükte açtýktan sonra hamuru tepsiye alýyoruz ve sarkan hamurlarý bükerek kenar yapýyoruz.

son iþlem olarak bir býçakla dilimleri üzerine çiziyoruz. (aslýnda keser gibi yapýlýyor ama çok bastýrýlýmýyor, böylece piþtikten sonra dilimlenmesi kolay oluyor)

üzerine sývýyað sürerek 200C'de üzeri kýzarýncaya kadar piþiriyoruz.


afiyet olsun!
Gönderen: 27.03.2005 - 03:05
Bu Mesaji Bildir   zeyneb-54 üyenin diger mesajlarini ara zeyneb-54 üyenin Profiline bak zeyneb-54 üyeye özel mesaj gönder zeyneb-54 üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 661 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
ambulans64 (60), salihbayram (52), opel (54), islamci_genc (37), celal1974 (50), savage41xxx (52), LAZPARATOR61 (45), kral29 (35), siseyna (43), demir_kralll (33), yepremreha (47), YA_rab (31), zompur (54), ALMILA_GÜL (56), Mystigue (53), kecmk (53), akpinar61 (59), aqabe (60), agenc24 (52), y.erkek (52), internet22 (41), kutsalsavasc&ya.. (37), karindas (45), sehadet_61 (46), Serdar_ (44), bahtiyar28 (54), maun (42), bayramsalih (52), arifünal (64), HANCEREN (55), mecruh (45), MuSLimaNKa (34), bilalkale (50), DeLiCaN (944), veysel setdibi (62), tilli (51), erzurumlunet (46), sema_ihl (38), cemre (52), m.kara (58), yyunuss (39), x_X_x (41), Muhammed1968 (57), hçerçi (72), lcd (47), fatihreis (39), Baharayyildiz (40), haci_nl (47), cemil (46), yakupakyuz (60), gazikoc58 (51), Ankebut57 (45), L a V i N i a (40), sofu_23 (51), Beyaz dilek&cce.. (40), tabu (50), sümbül (37), yakupalan (45), Alperen Eren (46), HikmetSagir (81), YaSaX (44), Barnabas (39), islamasevdal&ya.. (38), ilyas1970 (54), criminalist (52), Ayhan-61 (58), nurayaz (30), mörscher (58), basmuharrir (58), Goodmanx (57), mahmut1968 (56), djnefret (41), karadeniz krali (54), ayseli (58), cengo06 (62), yasarerkek (52), hz.ömer (37), ismailxxx (46), tayyarozbak (40), karamurat1 (51), sari_kiz (38), kaslim (42), ayyildiz_70 (34), The Mediterrane.. (53), bahadir (50), ~TUTI~ (37), dostahasret (43), Selinnurx (56), apocalyptica (45), markat (46), derlerkahin (46), isa dogan (50), EROL AKBULUT (56), Yaseminnur (37), sehadet_aski (42)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.59067 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.