dexamethasone kaletra fluvoxamine kaletra generique plaquenil fludapamide fludex forzest fosamax frumil fulcin furacin furadantin furo basan furodrix gabantine gastroprazol geodon glaupax gli basan glibenese glibenorme glimerax glimeryle glucobay gluconormine glucophage xr glucophage glucotrol xl glucotrol glucovance gracial grifulvin gris peg grisol grisovin gyne lotrimin hard on oral jelly hard on helvecin helvevir hypnorex hytrin bph hytrin hyzaar ilosone
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » BİLGİSAYAR / İNTERNET » ARADIKLARINIZ & DİĞERLERİ » KETEN TOHUMU

önceki konu   diğer konu
5 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
hasanelm su an offline hasanelm  
KETEN TOHUMU
4 Mesaj
Saglýklý yasam notlarýmýz devam ediyor...



KETEN TOHUMU
Keten tohumu tozu ozellikle icindeki lifler dolayýsý ile ün yapmýþtýr Bu lifler midede siser ve ozellikle barsak problemlerinin rahatlatýlmasýnda,kolitte, kabýzlýkta, kolesterol yuksekliði-þeker hastalýðý hallerinde ve genel olarak tok tutma amacý ile kullanýlýr. Bu liflerin bir kýsmý suda cozunur ve kana gecer. Yuksek kollesterol- Seker hastalýgýnda ek yarar saglar. Lifler özellikle mide barsak kanserlerinden korunmada onemli rol oynar.

Piyasadaki tohum tozlarý tam olarak öðütulemediði için barsak duvarýnda ufak kanamalara yol acmakta. Uzun süre kullaným risk olusturacaktýr. Basýnc altýnda patlatýlarak iþlenenleri aramak bence anlamlý. Boylece hem bu tahriþ ve kanama olayý olmaz hem de içindeki lignan denen maddeler daha cok iþe yarar hale gelir. Lignanlar ozellikle kalýn barsak, meme ve prostat kanserinden korur ve menapoz sýrasýndaki hormon azalmasýný kompanse eder .Kemik erimesi konusunda yararý vardýr. Lignanlar hem katý kýsýmda hem de yað kýsmýnda bulunur.

Keten tohumunun diðer iyi ozellikleri olan omega 3 ler ve lesitin ogutulmus tohum seklinde aldýgýnýzda anlamlý miktara ulaþmaz ancak keten yaðýnda yüksek miktarlarda bulunur. (Lesitin aslýnda en fazla soya yaðý içinde bulunur (rafine olmayan)). Piyasada kapsül þeklinde de bulunabilen lesitin zayýflama diyetlerinde cok onemli yer tutar. Lesitin kollesterolun dusurulmesinde cok etkilidir. Ayrýca karaciðer hasarýnda tedavi edicidir ve beyin geliþiminde onemli rol oynar.

Keten yagý en önemli bitkisel omega 3 kaynagýdýr.Omega 3 lerin gerekliliðine deginmeye gerek yok sanýrým. Bunlar ketenden baþka kayda deger olarak sadece soguk su balýklarýnda vardýr. Yedigimiz bircok balýkta ise aslýnda az vardýr. Cogumuz omega yaðlarýnýn eksikliðini çekiyoruz. Eksiklik cilt ve sac problemleri, kollesterol yuksekliðine artmýþ damar sertliði yanýtý, artrit yani eklem problemleri, allerjiler, mide ozellikle barsak sistemi hastalýklarý, depresif duygudurum vs ile kendini gosterir. Eksiklik bircok saglýk probleminde altta yatan kotuleþtirici etkendir

Saygýlarýmla
Dr Ersal Iþýk
Natura-Týp (ekte brosuru göreceksiniz)

Altta keten tohumu ile ilgili baska bir kaynaktan uzunca bir yazý var ...

KETEN TOHUMUNU HAYATINIZA SOKUN


Keten tohumunda yok yok; Kolesterol düþürücü, felç, kanser, unutkanlýk önleyici, baðýrsak çalýþtýrýcý ve temizleyici etkisi bunlardan birkaçý. Uzmanlar, sývý þeklinde, salatalarýn üzerine serpiþtirilerek veya günde bir çorba kaþýðý þeklinde tüketmeyi öneriyor.

Saðlýk açýsýndan pek çok yararý var keten tohumunun. Yüksek oranda lif, Omega-3, Omega-6 yað asitleri, protein, B12 vitamini, mineral ve amino asit içeren keten tohumu, özellikle mide-baðýrsak sistemindeki sorunlar, fazla kilolar, yüksek kolesterol, yüksek kan þekeri, kemik zayýflýðý, kalp-damar saðlýðý, romatizmal hastalýklar, bazý deri hastalýklarý, yaralar, solunum yolu rahatsýzlýklarý üzerinde olumlu etki yapýyor. Anadolu'nun hemen hemen her yerinde yetiþmesine raðmen, aslýnda keten tohumunun, layýk olduðu ilgiyi pek de göremediðini söyleyebiliriz. Hatta Türkiye'de birçok doktor bile keten tohumunun þifa daðýttýðýndan habersiz. Oysa, günde bir çorba kaþýðý keten tohumu sayesinde pek çok hastalýktan uzak durmak mümkün...

Þifa kaynaðý

Latince adý 'Linum Usitatissimum' ile keten, dünyada tarýmý yapýlan ilk ürünler arasýnda yer alýyor. Sadece dokumacýlýkta, kumaþ yapýmýnda deðil, yaklaþýk 10.000 yýldýr gýda olarak da kullanýlýyor keten bitkisi. Vatanýnýn Mýsýr olduðu düþünülüyor. Çünkü milattan en az 5000 yýl önce Mýsýrlýlar keten bitkisini, mumyalarý sarmak için yetiþtirmeye baþlamýþlar. Ancak artýk Türkiye ve Hindistan dahil, tüm dünyada yetiþiyor. Uzmanlara göre saðlýk açýsýndan ketenin özellikle tohumlarýndan ve yaðýndan yararlanmak gerekiyor. Keten tohumunun yararlarýndan söz eden Eskiþehir Anadolu Üniversitesi Eczacýlýk Fakültesi Farmakognozi Anabilim Dalý Baþkaný Prof. Dr. Hüsnü Can Baþer, keten tohumunun özellikle mide-baðýrsak sistemindeki sorunlara karþý iyi geldiðini ve içerdiði yüksek oranda Omega-3 yað asitleri sayesinde, adeta bir þifa kaynaðý olduðunu söylüyor. Ayrýca Anadolu Üniversitesi Týbbi ve Aromatik Bitki ve Ýlaç Araþtýrma Merkezi (TBAM) kurucusu ve eski müdürü olan Baþer, "Keten tohumunun, ayrýca kolon kanserini önleyici etkileri hayvan deneylerinde de gösterilmiþtir. Keten tohumu içeren gýda takviyeleriyle kandaki kolesterol seviyesinde de düþme gözlenmiþtir. Klinik çalýþmalarda keten tohumu destekli gýdalarýn kanser ve lupus nephritis gibi hastalýklarda olumlu etki yarattýðý gözlenmiþtir. Keten tohumu, kalp-damar hastalýklarýný da önler. Ayrýca eklem romatizmasýndaki yararlý etkilerinin keten tohumunda yüksek oranda bulunan linolenik asit ve sekoizolarisirezinol’den ileri geldiði sanýlmaktadýr" diyor. Uzmanlar, keten tohumunu mutlaka yaþamýmýza dahil etmemiz gerektiðini vurguluyorlar. Bunun en önemli nedenlerinden biri de Omega-3 yað asitleri. Keten tohumunun, adeta bir somon balýðý kadar Omega-3 içerdiðini belirten uzmanlar, bu yaðlarýn özellikle kalp saðlýðý açýsýndan vazgeçilmez olduðunu belirtiyorlar. Prof. Baþer, "Keten tohumu uzun zincirli Omega-3 yað asitlerine dönüþen alfa-linolenik asitçe (ALA) zengindir. Balýk yaðlarý gibi, bu yað asitlerinin eksikliðini gidermek amacýyla bitkisel bir kaynak tercih edenler için gýda takviyesi olarak kullanýlabilir. Optimum ALA miktarý günde bir veya iki tatlý kaþýðý (2-9 g) keten yaðý alýnmasýyla temin edilebilir. Tohum içinde yað iki yýl süreyle muhafaza olur. Yað elde edildikten sonra dikkatle saklanmalý, raf ömrü etiketine yazýlmalý, ýsý ve ýþýktan korunmalýdýr. Yaðý dondurarak saklamak en iyi yoldur" diyor. Hem dövülmüþ keten tohumu hem de keten tohumu yaðýnýn, çeþitli kronik hastalýklarýn tedavisinde, özellikle de kalp rahatsýzlýklarýnýn önlenmesinde ve hormona baðlý kanserlerden korunmada ümit vaat ettiðini belirten Baþer, keten tohumunun normal diyetin parçasý olarak gýda maddelerine katýlarak rahatlýkla kullanýlabileceðini söylüyor. Baþer, "Güvenirliðinin yüksekliði ve baþka ilaçlarla etkileþmemesi nedeniyle ideal bir gýda bütünleþtiricidir" diyor.

Zayýflatýcý özelliði de var

Keten tohumunu özellikle kadýnlar için cazip kýlan en önemli özelliði ise, zayýflatýcý özelliðe sahip olmasý. Yýllardýr Mýsýr Çarþýsý'nda 'þifa daðýtan' Ucuzcular Gýda Maddeleri Sanayi ve Ticaret A.Þ. Yönetim Kurulu Baþkaný Eczacý Dilaver Kadýoðlu ise bu bitki iþine, eðitimsiz aktarlarýn deðil de, mutlaka eczacýlarýn sahip çýkmasý gerektiðini savunuyor. Yaklaþýk 170 yýllýk bir geçmiþi olan 'Ucuzcular Baharat'ta yaklaþýk 6000 çeþit baharat, ot, kök bulabilmek mümkün. Bunlardan bir tanesi de keten tohumu. Keten bitkisinin yapraðýndan tohumuna kadar her tarafýnýn yararlý olduðunu belirten Kadýoðlu, "Keten tohumunun ayrýca zayýflatýcý özelliði de var. Tokluk hissi uyandýrarak kiþinin daha az yemek yemesine yol açýyor. Zayýflatýcý özelliði, aslýnda içerdiði Omega-3 yað asitlerinden kaynaklanýyor. Týpký balýk gibi etkisi var keten tohumunun. Keten tohumu, somon balýðý kadar Omega-3 yaðý içeriyor. Günde 1 yemek kaþýðý alýndýðýnda ayda ortalama 4-5 kilo verilebilir. Ancak tabii ki bu, kiþiden kiþiye ve bünyeden bünyeye de deðiþir. Bir uzmana danýþmak çok önemli" diyor. Nedense 'doðal' gýdalarýn veya bitkilerin zararsýz olduðuna inanýlýr Türk toplumunda. Oysa bir bitki de bilinçsiz kullanýldýðýnda saðlýk sorunlarýna yol açabiliyor. Kadýoðlu, "Suyun bile fazlasý zarar. Keten tohumunu da dozunu kaçýrarak tüketirseniz, baðýrsaklar fazla yumuþar ve vücut aþýrý su kaybeder. Dolayýsýyla aþýrý kilo kaybý olur. Ýdeali günde bir yemek kaþýðý. Ama kilo sorununa göre alýnmasý gereken dozaj deðiþebilir. Aslýnda bu dozajý insanlar kendileri de ayarlayabilirler. Baðýrsaklar fazla yumuþamayacak þekilde kullanýlýrsa dozu kaçýrýlmamýþ olur" diyor. Ýnsanlarýn bitkileri her derde deva olarak görmelerini yanlýþ buluyor Kadýoðlu ve ekliyor: "Ýnsanlar genellikle bu bitkileri kullanýnca düzenli olarak kullanmalarý gereken ilaçlarý almýyorlar. Bu yanlýþ. Tedavilerini ihmal etmemeliler. Alýnmasý gereken ilaçlar alýnmalý. Ayrýca bu bitkilerin de herhangi bir baharatçýdan alýnmamasý lazým. Bu iþlerle mutlaka bir eczacýnýn uðraþmasý g

Bilinen ciddi bir yan etkisi yok

Susama benzeyen, ancak kahverengi olan, parlak bir madde keten tohumu. Özellikle gýda sanayiinde, baþta ekmekler, kurabiyeler, börekler olmak üzere pek çok unlu mamullere katýlarak da kullanýlýyor. Keten tohumunu yað, tohum, ya da öðütülmüþ toz þeklinde kullanmak mümkün. Doðal Týp Derneði Baþkaný Dr. Ender Saraç, "Amaca göre kullaným þekli deðiþir. Bazen kabuklu, bazen de kabuksuz tüketmek gerekebilir. Yeterince posalý, lifli gýda tüketmeyen insanlara bunu öðütmeden vermek daha yararlý. Çekirdek haliyle, posalý, lifli þekilde tüketmek daha iyi. Normal hazým yapabilen bir insan, çekirdek haliyle tüketebilir. Bazý kiþilerde belki gaz yapabilir, ama bu kiþilere de keten tohumunun üzerine bir fincan rezene çayý içmelerini öneriyorum ve sorun ortadan kalkýyor. Keten tohumunun bilinen ciddi bir yan etkisi yok" diyor. Keten tohumunun en büyük etkisi, müshil, yani baðýrsaklarý çalýþtýrýcý olmasý. Uzmanlar özellikle de kabýzlýk sorunu olan kiþilere keten tohumunu öneriyorlar. Genellikle tohumlarýn tüketildiðini, ancak son yýllarda keten tohumu yaðýnýn da yaygýnlaþmaya baþladýðýný belirten Saraç, "Keten tohumu yaðý baðýrsaklarý çalýþtýrýrcý, temizleyici ve iç organlarýn yüzeylerini rahatlatýcý olarak kullanýlýyor. Ayrýca cildi yumuþatýyor ve öksürüðe karþý iyi geliyor. Kolay bozulan bir þey deðil. Yani herhangi bir kavanozda uzun süre saklanabilir. Ayrýca aðýz boþluðu, boðaz ve diþ eti rahatsýzlýklarýnda gargara olarak da kullanýlabilir. Öksürükte, gýcýkta, ses kýsýklýðýnda ve de gastrit gibi mide sorunlarýnda da olumlu etkisi var" diyor. Keten tohumunun ciddi miktarda B12 vitamini içerdiðini de sözlerine ekleyen Saraç, özellikle vejetaryenlerin keten tohumu alýmýna dikkat etmeleri gerektiðini vurguluyor. Saraç, "Son yýllarda dünyada vejetaryenlik çok arttý. Vejetaryenlerin en çok dikkat etmesi gereken konular ise kansýzlýk açýsýndan demir, çinko ve B12 vitamini. Demir ve çinko doðadaki pek çok bitkide var. Ama hayvanlar ve hayvansal protein dýþýnda B12'nin yüksek oranda bulunduðu tek gýda keten tohumu. Dolayýsýyla keten tohumu, özellikle vejetaryenler için Vitamin B12 açýsýndan çok gerekiyor. Her baharatçýda bir eczacý olmalý..."

Önemli. Her gün 1 çorba kaþýðý keten tohumu yeterli olabilir. Keten tohumu ayný zamanda Omega-3 yað asitlerinden de çok zengin. Omega-3 de hayvansal kaynak dýþýnda özellikle keten tohumu, semizotu ve fýndýkta bulunuyor. Omega-3, özellikle kalp krizine, pek çok damar hastalýklarýna, bazý baðýþýklýk sistemi hastalýklarýna, romatizmal hastalýklara, bazý cilt hastalýklarýna karþý korunmak için gerekli. Somon balýðýndaki kadar Omega-3 var keten tohumunda" diyor. Son yýllarda keten tohumu, östrojene benzer maddeler içerdiði, menopoza baðlý þikâyetleri azalttýðý için de tüketilmeye baþlandý. Ancak uzmanlar, menopoz dönemi þikâyetlerini gidermek için sadece keten tohumuna deðil, bir hekime de baþvurulmasý ve doktor kontrolünde olunmasý gerektiðini vurguluyorlar.

Keten tohumuyla genç kalýn

Anti-aging, dünyada ve Türkiye'de de gittikçe yaygýnlaþmaya baþladý. Ýnsanlar 'genç yaþlanmak', zayýf kalmak, formunu korumak için adeta birbirleriyle yarýþýyorlar. Ýþte uzmanlara göre, keten tohumunun burada da olumlu etkileri var. Keten tohumunun yaþlanmayý geciktirdiði belirten Saraç, "Keten tohumundaki Omega-3, Vitamin B12 ve lifler, hücreleri genç tutarak yaþlanmayý geciktiriyorlar. Zayýflatýcý özelliði de var bu tohumlarýn. Ben hastalarýma verdiðim zayýflama programlarýnda, sabahlarý mayalý gýdalar yerine daha doðal tahýllarý ön planda tutmaya çalýþýyorum. Ve onlara verdiðim karýþýmlar içerisine genelde keten tohumu da oluyor. Keten tohumu hem kabýzlýk oluþmasýna engel oluyor hem de çok lifli olduðu için de suyla, sütle ya da baþka sývýlarla þiþerek tokluk hissi de saðlýyor. Ancak aþýrý miktarda alýnýrsa, sonuçta bunda da yað ve vitamin olduðu için zayýflatýcý etkisi olmaz. Ama 1 veya 1 buçuk çorba kaþýðý keten tohumu, günlük tüketim açýsýndan yeterli" diyor. Keten tohumunun yararlarýnýn pek bilinmediðine, dolayýsýyla insanlarýn bunu pek fazla tüketmediklerine deðiniyor uzmanlar. Oysa Türkiye'nin her köþesinde bulunan bu minik tohumlar, hem saðlýða hem de ekonomik olduklarýndan keseye de hitap ediyorlar...

Keten tohumunun yararlarý

· Mide-baðýrsak sorunlarýna karþý iyi gelir

· Baðýrsaklarý yumuþatýr, kabýzlýða karþý iyi gelir

· Kemikleri güçlendirir. Özellikle menopoz döneminde yararlý

· Baðýþýklýk sistemini güçlendirir

· Menopoza baðlý þikâyetleri hafifletir

· Kalp-damar hastalýklarýndan korur

· Kolesterol, þeker seviyesini dengeler

· Yüksek tansiyonu düþürür

· Romatizmal hastalýklarý önler

· Sinir sistemini güçlendirir

· Hafýzayý güçlendirir

· Konsantrasyon bozukluðuna karþý iyi gelir

· Yaþlanmaya baðlý dikkat daðýnýklýðýna karþý iyi gelir

· Haricen kullanýlarak yaralarýn çabuk iyileþmesini saðlar

· Egzama ve sedef hastalýklarýnda kullanýlýr

· Nasýrlarda kompres olarak kullanýlýr

· Solunum yolu hastalýklarýnda olumlu etki yapar

· Ruhsal bozukluklara karþý iyi gelir

· Öksürüðü giderir

· Aðýz boþluðu, boðaz ve diþ eti rahatsýzlýklarýnda gargara olarak kullanýlýr

· Lifleri sanayide, özellikle dokumacýlýkta kullanýlýr

Keten tohumu ne içerir?

· Omega-3, Omega-6 ve Omega-9 yað asitleri

· Yüksek oranda çözünür ve çözünmez lif

· Protein

· Lignanlar (kansere karþý maddeler)

· Vitaminler

· Mineraller

· Aminoasitler

Keten tohumu nasýl tüketilir?

· Kaynatýlarak içilebilir.

· Dövülerek, öðütülerek toz haline getirilebilir. Bir kaþýk aðza atýldýktan sonra arkasýndan su içilebilir.

· Kavrulmuþ olarak tüketildiðinde daha lezzetli olur. Keten tohumunun çok özel bir tadý veya kokusu yoktur, ama kavrulunca güzel bir tada kavuþur.

· Tohum þeklinde de tüketilebilir.

· Yemeklere, yoðurda, salatalara, müsliye, pasta, börek gibi unlu mamullere karýþtýrýlarak da tüketilebilir.

· Günde 1-1.5 çorba kaþýðý keten tohumu saðlýklý kalmak açýsýndan yeterlidir. Dozunu kaçýrmamakta yarar var.




____________________________________________________________________________
Gönderen: 04.03.2005 - 21:33
Bu Mesaji Bildir   hasanelm üyenin diger mesajlarini ara hasanelm üyenin Profiline bak hasanelm üyeye özel mesaj gönder hasanelm üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
fosaloglu su an offline fosaloglu  
2683 Mesaj -
kardeþ Allah razý olsun. çok önemli bilgiler.

Doða bir ilaç fabrikasý...
Gönderen: 04.03.2005 - 21:39
Bu Mesaji Bildir   fosaloglu üyenin diger mesajlarini ara fosaloglu üyenin Profiline bak fosaloglu üyeye özel mesaj gönder fosaloglu üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
muhammedali_x su an offline muhammedali_x  
selamun aleykum
2 Mesaj
ravda nete ilk girisimdir gercektende cok kaliteli ve dini bakimdan oldukca verimli bi siteyle karsilastim bunda emegi gecen tum mumin kardeslerimden ALLAH (CC)razi olsun.ALLAH sizlerin yar ve yardimcisi olsun her daim.esselamu aleykum
Gönderen: 04.03.2005 - 23:02
Bu Mesaji Bildir   muhammedali_x üyenin diger mesajlarini ara muhammedali_x üyenin Profiline bak muhammedali_x üyeye özel mesaj gönder muhammedali_x üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
muhammedali_x su an offline muhammedali_x  
Bir ayet
2 Mesaj
Her kim iman ederek, dogru durust isler islerse, haksizliga ugramakdan ve mukafatinin eksilmesinden asla korkmaz. Taha suresi:112.ayet


Rabbim cumlemizi hakkin yolunda ilerleyen kullarindan eylesin..
Gönderen: 04.03.2005 - 23:08
Bu Mesaji Bildir   muhammedali_x üyenin diger mesajlarini ara muhammedali_x üyenin Profiline bak muhammedali_x üyeye özel mesaj gönder muhammedali_x üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Gast þeymanur  
Misafir
hepsini not aldým araþtýrýp buraya aktarmaktardýgýnýz icin ALLAH razý olsun...
Gönderen: 10.03.2005 - 19:47
Bu Mesaji Bildir   Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 1024 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
Mecced (42), tilve (45), alsancak55 (54), kobra111 (49), ihlumut (39), salih1960 (64), morsel (35), zeynep17 (31), alperen_58 (58), mushab60 (50), MEDINENIN GÜLÜ (36), lazkopat_tr (37), ilhanebrar (50), turkthunder (46), selcukserdar (45), sedaseda (35), orhanaksoy (58), selimkum (40), ege-men (37), adigesav (58), osman__ulker (44), azize (38), muhittin19 (40), faruk1453 (40), BüCüR (37), mücahit444 (46), yilmaz keskin (53), daricali (39), ilkahmet (44), aktashakan (38), mücella (41), fatih avc&yacut.. (52), GurbetGülü (36), abdulbakiucar (40), MaRsS (39), metince (52), sercan_21998 (42)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.62059 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.