stromectol dexamethasone kaletra lopinavir ritonavir generique plaquenil luvox lyrica marvelon maxalt medrol active mefe basan mefenacide mefenamin meladinine mellaril mellerettes melleril mentax mestinon metaglip metfin metoject metrizol micardis hct micardis micardisplus microgynon micronase micronovum microzide minac 50 minipress minocin miranova mobic mobicox moduretic motilium motrin munobal myambutol myconormin myfortic mysoline naltrexin naprolag
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » PRATİK BİLGİLER » PÜF NOKTALAR...

önceki konu   diğer konu
4 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
Gast _-Canan-_  
PÜF NOKTALAR...
Misafir
PÜF NOKTALAR...

Bayatlamýþ ekmeklerin üzerine su serpin ve folyo kaðýda sarýp 5-10 dakika fýrýnlayýn. Böylece taptaze olacaktýr.

Tart hamuru açarken hamurun sertleþmemesi ve kývamýnýn bozulmamasý için; hamuru bir naylon poþete koyup merdane ile yuvarlayarak açýn.

Patates pürenize deðiþik bir koku vermek istiyorsanýz içine bir miktar hindistan cevizi atýn. Tadýnýn çok deðiþtiðini göreceksiniz.

Etin yumuþak olmasý için haþlama suyuna limon suyu yada sirke katýn. Ancak kýzartacaksanýz bir gece sirkeli ve sývýyaðlý sosun içinde bekletin. Sosun içine taze bitkilerden ince ince kýyarak lezzet katabilirsiniz. Ardýndan eti hiç yað koymadan kýzartýn.

Satýn aldýðýnýz kahveyi taze saklamak istiyorsanýz cam kavanoza boþaltýp içine iki adet kesme þeker atýn. Aðzýný sýkýca kapatýn. Kahvenizin taze kaldýðýný göreceksiniz.


Limondan daha fazla su elde etmek istiyorsanýz, limonu yýkayýp kuruladýktan sonra çatalla bir kez delin, sonra suyunu sýkýn.

Kurabiyeleri sýcakken tepsiden çýkarýrsanýz tepsiye yapýþmaz. Ancak sýcakken çýkartamadýysanýz soðuduktan sonra 1-2 dakika tekrar ýsýtýp çýkartýn böylece kurabiyeler parçalanmaz.
Kuru fasulyeleri daðýlmadan piþirmek istiyorsanýz tuzu ve salçayý ya da domatesleri fasulyeler yarý piþtikten sonra koyun.


Kýzartma kokularýnýn bütün eve yayýlmamasý için yaðýn içine bir iki dal maydanoz atýn.

Pilavýn tane tane ve beyaz olmasýný istiyorsanýz içine 3-4 damla limon suyu koyun.


Mýsýrlarý haþlarken daha lezzetli olmasý için tencereye bir çay kaþýðý þeker atýn. ayrýca mýsýr kabuklarýný yýkadýktan sonra onlarý da koyabilirsiniz.

Kýzartma yaptýktan sonra kokmasýný istemiyorsanýz, bir kapta sirkeli su kaynatýn.

Yemeðe fazla tuz attýysanýz tencerenin içine birkaç parça çið patates kabuðu atýn, fazla tuzu çektiðini göreceksiniz.


Keki fýrýndan çýktýktan sonra 15 dakika ýslak bir bez üzerinde bekletirseniz, býçaðý kekin çevresinde þöyle bir dolaþtýrdýktan sonra kalýbýndan kolayca çýkarabilirisiniz. Ancak kek hamurunu kalýba dökmeden önce kalýbý yaðlamayý da unutmayýn.


Bayat ekmekleri kare kare kesip kýzarttýktan sonra kapaklý bir kavanoza koyup buzdolabýnda çorbalarýnýzda kullanmak üzere saklayabilirsiniz veya robotta öðütüp galeta unu niyetine de kullanabilirsiniz.

Portakallarý sýkmadan önce bir süre soðuk suda bekletirseniz daha fazla su verirler.

Güle Güle


Mesaj 1 kez düzenlendi. En son _-Canan-_ tarafından, 06.02.2005 - 01:14 tarihinde.
Gönderen: 06.02.2005 - 01:14
Bu Mesaji Bildir   Yukari
zeyneb-54 su an offline zeyneb-54  
1129 Mesaj -
alkıs Allah Razı Olsun
Gönderen: 06.02.2005 - 01:51
Bu Mesaji Bildir   zeyneb-54 üyenin diger mesajlarini ara zeyneb-54 üyenin Profiline bak zeyneb-54 üyeye özel mesaj gönder zeyneb-54 üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
ZEHRA 06 su an offline ZEHRA 06  
193 Mesaj -
Firininiza sinmis kötü yemek
kokulari için; yemek yapmadan önce firininizin ortasina yarisi sirke yarisi su ile doldurulmus bir
tava koyun. Firininizi birkaç dakika için isitin daha sonra sogumaya
birakin.


Gömlek yakalarindaki kirleri gidermek için, gömlegi
makineye atmadan önce yaka kismina sabun sürüp 15 dakika
bekletin.

Ellerdeki sogan ve sarimsak kokularini
giderebilmek için yapilacak en iyi sey, haslanmis patatesle
ovmaktir.

Sürahinizin dibi kir tutmus ise, içine bir avuç tuz ile
sirke koyup çalkalayiniz
Tertemiz
olacaktir.

Sebzeleri tuzlu suda yikamayi aliskanlik haline getirin.
Tuzlu su sebzeleri daha etkili ve çabuk
temizler.

Gönderen: 06.02.2005 - 18:00
Bu Mesaji Bildir   ZEHRA 06 üyenin diger mesajlarini ara ZEHRA 06 üyenin Profiline bak ZEHRA 06 üyeye özel mesaj gönder ZEHRA 06 üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Nazligul su an offline Nazligul  
1113 Mesaj -
Allah razi olsun, cok güzel bilgiler bunlar.. hepsini aklimda tutamadim ama cok güzel... göz kırpma
Gönderen: 13.02.2005 - 00:40
Bu Mesaji Bildir   Nazligul üyenin diger mesajlarini ara Nazligul üyenin Profiline bak Nazligul üyeye özel mesaj gönder Nazligul üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 787 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
osman12 (77), vahvah71 (53), ssercan (50), sabr_yolcusu (56), Yorumsuz_91 (33), Asya6666 (62), angel (42), cankalemdar (39), meltem6666 (59), MeCaL (56), emiremre (44), ozdalomer (53), ayþeayd&#2.. (40), talha_34 (47), mhammettelo (43), leto18 (59), sinepuryan (42), Yalnizlik (39), BATAKLIK60 (55), kamil33 (54), hmfatih (62), Soldat34 (54), MrVoLKaN (37), yusuf kuyu (44), Yusuf_Adiyaman (53), farfarlone (41), Osman_20 (39), yunusemre_56 (58), eminecanersoy (46), eren.06 (60), tugba1986 (38), tanerok (41), MAHMUT2005 (48), musbaba18 (41), Bahar38 (40), ehhan ünlü (37), ard75 (68), ofliayhan61 (54), osman42 (45), enver66 (40), ayten66 (36), adem2007 (57), uludag64 (60), kadir ibraimi (35), Hace Türkistan (52), tufan03 (48), hasimpakirbaba (48), kuscu (60), ONUR45 (41), Allah_Asigi (41), _Hilal_ (40), aydin_yilmaz (42), cemil_keskin (64), cesurkagan (37)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.55727 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.