generique plaquenil generique stromectol dexamethasone hydroxychloroquine generique luvox aldactone aldara aldipin alendron alesse aleve alges x algifor allegra allergodil allo 300 tablinen allo basan allopur altace alutan alzar amanol amaryl amilo basan amilorid comp amiloride hct amiodar amlo eco amlopin amlovasc amoxi basan amoxi cophar amoxi mepha amoxil amoximex anafranil sr anafranil antabus antabuse antalgit antamex antisacer antra antramups anvitoff apcalis oral jelly
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » SERBEST KÜRSÜ » ÇOCUKLARIMIZI NASIL YETİŞTİRİYORUZ

önceki konu   diğer konu
1 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
ÇOCUKLARIMIZI NASIL YETİŞTİRİYORUZ
Moderator


4254 Mesaj -
ÇOCUKLARIMIZI NASIL YETÝÞTÝRÝYORUZ
MÝLLÝ MÜCADELE RUHU
Yitik insanlar: Yemek yerken konuþulmasýna kýzan baba, çocuðu “baba marulda..” der demez onu azarlayarak susturuverdi. Çocuk baþýný eðdi, sessizce yemeðine devam etti. Yemek bitince otoriter baba, çocuðuna döndü “þimdi söyle ne söyleyeceksen” dedi. Çocuk “önemli deðil baba, geçti artýk” deyince babasý ýsrarla “söyle oðlum!” deyince “ Þey! Yediðin marulda küçük bir salyangoz vardý da, onu diyecektim”
Ya iþte böyle! Çocuktan al haberi derler ya! Susturursanýz çocuðu böyle olur. Onlarý iyi dinlemek lazým, ama zamanýnda...
Çocuklarýnýzý hayattan koparmak istemiyorsanýz aþaðýdaki yazýyý iyi okuyun! Özgüven duygusunun çocuklar için ne kadar önemli olduðunu göreceksiniz.
**
“Yapma” sözü kulaklarýnda hep çýnlamýþtýr. Elini neye atsa annesinin “yapma” diye baðýracaðýndan korkarak titrerdi elleri. Ya babasý! Evde ne zaman ona yardým etmek istese “daha küçüksün, býrak, bozarsýn” sözleriyle karþýlaþýrdý. O küçücük kalbi, bir þeyler yapabilmenin heyecaný ile çarpardý hep. Fakat, her hareketinde bir tepki ile karþýlaþýrdý. Evet ara sýra bardak, tabak kýrdýðý olmuþtu ama, annesi de kýrmýyor muydu sanki. Hele, evde duvar saatini yerine takarken düþürünce, babasýndan ne çok azar iþitmiþti. Ona “beceriksiz herif, sen zaten hep böylesin, hiçbir iþe yaramazsýn” diye baðýrmýþtý. O hep bir iþe yaramak istiyordu ama, içindeki korkuyu yenemiyordu bir türlü. Ne zaman bir iþ yapmaya kalksa elleri titriyordu, heyecan basýyordu “ya yapamazsam” diye. Yine bir tepki alýrým diye.
Þimdi ise artýk hiçbir þey yapamaz oldu. Ve yapmaz oldu.
Annesinin, “üst kattakilerin oðlundan örnek al. Bak o ne kadar baþarýlý. Sen niye öyle deðilsin” sözlerine de aldýrmýyordu artýk. Bir þeyler yapýp hata yapmaktansa hiçbir þey yapmamak daha iyiydi onun için. Yýllar yýllarý kovaladý, ne üniversiteye girebildi, ne otomobil kullanabildi, ne evlenebildi. Doðru dürüst bir iþ dahi tutamadý. Ýçindeki “ya hatalý iþ yaparsam” korkusu onu hiç býrakmadý. Ýnsanlardan kaçar oldu. Ýçine kapandý. Tek arkadaþý bilgisayarýnýn baþýnda, hayali bir dünyada toplumdan uzak bir hayat sürmeye baþladý. Kendini yaþayan bir ölü gibi hissediyordu.
Ne ailesi onu anlayabildi ne de o ailesini...
**
Eðer insan, kendini hayata baðlayan, becerilerini etkileyen en önemli husus olan özgüvenini kaybetmiþ ise, bunlar gelebiliyor baþýna.
Çocuklarý, küçük yaþlarda bu güveni kazandýrmak gerekir. Bunun için çocukluk ve ergenlik dönemlerinde ebeveynlerin tutumlarý son derece önemli.
Çocuk eðitimcisi ve radyo programcýsý Gülten Demircan’ýn, çocuklara özgüven kazandýrmak için, bir konferansta söylediði anahtar sayýlabilecek önemli hususlarý, faydalý olacaðý kanaatiyle naklediyorum.
* Çocuðun sorumluluk alabileceði konularda size yardým etmesine izin verin.
* Yaptýðý iþe çok fazla müdahale etmeyerek kendisine duyduðunuz güveni belli edin.
* Yeteneklerini sýnamalarý için riske atýlmalarýný teþvik edin.
* Baþkalarýyla kýyaslama yapmaktan kaçýnýn.
* Onunla zaman geçirerek, ona deðerli olduðunu hissettirin.
* Onlarýn duygu ve düþüncelerini eleþtirmeden dinleyin.
* Davranýþlarýyla ilgili onlara olumlu tepkiler verin.
* Yeteneklerinin keþfedilmesi için sosyal etkinliklere yönlendirin.
* Ev içinde ve dýþýnda baþarabileceði sorumluluklar verin. (Sofrayý kurma, su-elektrik faturasý yatýrma, ufak tefek alýþveriþ yapma vb.)
Yarýnýn büyükleri olan çocuklarýmýzý nasýl büyütürsek, yarýnýmýz öyle olacak. Ya, kendine özgüveni olan saðlýklý nesiller olacak, ya da bilgisayardan baþka arkadaþý olmayan yitirilmiþ bir nesil.
ALINTI
Gönderen: 28.03.2008 - 22:19
Bu Mesaji Bildir   Muhtazaf üyenin diger mesajlarini ara Muhtazaf üyenin Profiline bak Muhtazaf üyeye özel mesaj gönder Muhtazaf üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 511 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
yalnizkurt55 (62), siyahnur (56), SULEYMAN ONCU (48), corluca (54), batalli (61), Fethi62K (62), emin2325 (66), yasin ibrahim e.. (53), h_hayrettin (43), turhanozturk (61), hazanrengi (43), Zilkade (42), akif1980 (44), mekselina (34), neverness (51), rufeyde (48), rabia| (50), Selvaa (49), antaly59 (66), BÜYÜK BALIKÇI (53), cemiluygun (70), Mikai66 (46), polat_23 (44), adar72 (35), nzl44 (47), m_ugurluoglu (37), emperor (50), osmanorhan (55), muhacir (53), salepli (51), musdem (54), ilyas_bozkurt (50), Jeday (35), ebuzerbasak (35), RaHMeT_YaGMuRu (40), eL_SaLvAdoR (42), faruk38 (62), ibrahimkindan (64), Karizmatik_63 (41), halimeuzunlar (41), hakan__ (43), citakhalil (70), serin (48), ZorDünya (54), cüneyd75 (49)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.52308 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.