kaletra kaletra ivermectin generique colchicine generique luvox detrol detrusitol dexantol dexone diamox diflucan dilantin dilatrend dilzem dinostral diocimex diovan hct diovan diprolene diuresal diurix dostinex doxy basan doxycline droxia dulcolax duodopa duphaston duricef duspatalin dynexan nouvelle formule ecopan efavirenz effexor xr effexor elantan elavil eldepryl elmetacin elocon elpradil eltroxine elyzol ena basan enasifar endoxan
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » SAĞLIK & SPOR » gercek yasiniz kac?

önceki konu   diğer konu
1 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
SHaDeeD su an offline SHaDeeD  
Konu icon    gercek yasiniz kac?
374 Mesaj -
Yetmiþli yýllarda, Ýstanbul Týp Fakültesi fizyoloji dersi hocasý, derse baþlamadan þunu hatýrlatýrdý: “Ýnsan damarlarýnýn yaþýndadýr.” Hocamýz haklýymýþ. Bu gerçek hâlâ devam ediyor. Aslýnda damarlarýmýz hangi seneyi yaþýyorsa biz de onu yaþýyoruz.

Ülkemizde insanlarýmýzýn çoðu, bir ölüm hadisesini haber aldýðýnda karþýsýndakine gecikmeden þunu soruyor: “Kalpten mi ölmüþ?”

Çok ilginçtir, ama gerçekten de günümüzde ölüm vak’alarýnýn büyük çoðunluðu trafik kazasýndan meydana gelmiyor. Kanserden, AIDS’ten, hattâ enfeksiyon hastalýklarýndan da meydana gelmiyor. Ölümler en fazla koroner damar hastalýklarýndan meydana geliyor.

Gençlerde dahi yüksek tansiyon, koroner damar týkanmalarý ve miyokard enfarktüsü gibi hastalýklara sýk sýk rastlýyoruz. Bunun en önemli sebebi kalp ve damar saðlýðýmýz ile yaþayýþýmýz arasýnda büyük bir orantý olduðunu unutuvermemiz. Bu orantýyý kurmak için ne yapacaðýz?

Tedbirler, teklifler:

1. Oturmamýzdan kalkmamýza, uykumuza, yediklerimizden içtiklerimize, aldýðýmýz nefesten attýðýmýz adýma kadar herþeyi deðiþtirmeye, kendimizi deðiþtirmeye kararlý olacaðýz ve bunu için baþlayacaðýz.

2. Alkolün her türlüsüne hayýr!

3. Sigaraya hayýr, üstelik sigara içilen mekâna da hayýr diyeceðiz.

4. Süt ürünlerinden ne uzak kalacaðýz, ne de aþýrý alacaðýz; dengeyi koruyacaðýz.

5. Hergün bir elma mutlaka yiyoruz. Muhteþem ambalajý, olaðanüstü görünümü, lezzeti ve tadý ile elma, girdiði evden hastalýðý kovuyor.

6. 24 saatte mümkünse altý, yedi porsiyon meyve ve sebze almalýyýz. Çok sýk belki, ama azar azar niye olmasýn?

7. Etrafý sularla çevrili, içinden ýrmaklar akan ülkenin insanlarý olarak haftada ikiden az balýk alýyorsak, deniz ürünlerinden gerektiði gibi faydalanmýyorsak, damarlarýmýzý gençleþtirme çabasýnda bulunmuyoruz demektir.

8. Sadece ihtiyaç hissettiðimizde su içiyorsak, organizmamýzý susuz býrakýyoruz demektir. Havanýn sýcaklýðýna, nemine paralel olarak 1,5 litreden 3 litreye kadar suyu âfiyetle ve zevkle içmeliyiz. Su, ne muhteþem bir içecek, ne kadar olaðanüstü faydalarý olan, kimyasal madde içermeyen bir ilâçtýr aslýnda. Böbreklere, akciðere, cilde, kalbe, damarlara ve buraya sýðdýramayacaðýmýz kadar çok organ, doku ve hücreye sayýsýz yararý olan bir ilâçtýr su.

9. Salatasýz birgün bile geçmemeli; zeytinyaðsýz salata da olmamalý. Ayrýca üstüne keten tohumu, susam, ayçiçeði ve balkabaðý çekirdeði serpiþtirmekten kaçýnmamalý.

10. Kokusunu bahane etmeyin. Evet, sarmýsaktan bahsediyorum. Kokusu olmasýn demek, kanserle savaþan antioksidan maddeyi taþýmasýn mânâsýna geliyor. Sarmýsak, damarlarýmýzýn ilâcý, unutmayalým.

11. Baðýþýklýk mekanizmasýný zinde tutan antioksidanlar sadece sarmýsaktan ibaret deðil. A, C, E vitaminleri ile çinko, selenyumu bolca içeren pek çok meyve ve sebzede mevcuttur.

12. Kahve uyarýcýdýr, iyidir, hoþtur ama sonuçta baðýmlýlýk yapan bir maddedir. Kahve sevenler bundan pek hoþlanmayacak, ama ne kadar az içerseniz sizin için o kadar iyi.

13. Sýra çay tiryakilerinde. Aslýnda çayýn, aðýz kokularýný giderici, antioksidan özelliði, kahve kadar olmasa da uyarý özelliði var, ama modern týp aþýrý kaçmayý uygun bulmuyor. Özellikle akþam çaylarýný yeþil çay, ýhlamur, bitki çaylarý veya sütlü içeceklerle deðiþtirmeyi teklif ediyor. Meselâ, yeþil çayýn kafein oraný çaydan çok daha az.

14. Modern týp, kýrmýzý eti hayatýnýzdan tümüyle çýkarýn demiyor, ama haftada bir alýn, en fazla ikiye çýkartýn diyor. Bu uyarýyý da kulak arkasý etmemeli.

15. Beyaz et ünvanlý balýk ve tavuk ise sofranýn unutulmazlarý olmalý.

16. Tadýna bakmadan hemen tuza sarýlýp yemeðine bolca serpenlere kötü haberimiz var. Kendinizi zehirliyorsunuz!

17. Yumurtasýz olmaz, unutmayýn.

18. Lif, lif ve yine lif. Lifli gýdalar mide-baðýrsak sisteminin gönül dostlarýdýr.

19. Tatlý zehirlerden kesinlikle uzak durmalýyýz. Nedir onlar? Çikolata, þeker, bisküvi, tatlýlar… Canýnýz çekince kremalý tatlý yerine meyveli yoðurt, muhallebi, sütlaç yiyebilirsiniz.

20. Meyve ve sebzelerden altý, yedi porsiyon öneriyoruz, ama siz hava kirliliðini, toksik maddeleri, çeþitli zehirleri hesaba katarsanýz, doktor kontrolünde vitamin hapý da alabilirsiniz.

21. Baklagillere hak ettikleri sevgiyi lütfen gösteriniz. Kuru fasulye, nohut, mercimek, bakla, bezelye ve barbunyasýz sofralar öksüz kalabilir, unutmayýn.

22. Asansörü unutun. Merdivenler dururken ona ne hacet? En azýndan asansörde kalmazsýnýz. Böylece damarlarýnýz rahat bir nefes alýr.

23. Haftada üç, dört defa ne hýzlý, ne yavaþ, tempolu yürüyüþler yapmalý. Ýmkâný olanlar yüzme, koþma ve bisikletten faydalanmayý ihmal etmemeliler.

24. Evde yemek yapanlar þu margarinleri lütfen unutsunlar. Yað miktarýnýn azaltýlmasýný da artýk zaruriyattan görmeli.

25. Kýzartma yerine haþlama, ýzgara ve buðulama tercihimiz olmalý.

26. Cips sizin dostunuz olabilir mi? Tuzlu kraker v.s. aman uzaðýnýzda kalsýn. Kek, kurabiye, poðaça gibi yiyecekleri sýnýrlý miktarlarda yemelisiniz.

27. Zeytin ve peynir suda bekletilmeden sofranýza gelmesin.

28. Ceviz, badem ve fýndýk-kolesterol dengemizi ayarlamada birebir ilâçlar. Onlarý da unutmayalým.

Demek ki, az yemeliyiz, sýk sýk olsa bile.

Demek ki, çok hareket etmeliyiz, az da olsa.

Beslenme alýþkanlýðýmýzý deðiþtirmek için kararlý olmalýyýz. Öfkemizi kesinlikle kontrol etmeli, can dostlarýmýzla sýk sýk buluþmalý, sohbetlerimizi zengin kýlmalý, güneþ ýþýðýndan mutlaka yararlanmalýyýz.

Çatal-kaþýkla intihar etmek, mezarýmýzý onlarla kazmak yerine huzur, neþe içerisinde, bilinçli bir yeme sanatý oluþturabiliriz. Modern týp, tedavi yöntemleri ve saðlýðý korumada sade ve fýtrî olana geri döndü. Sýra bizde.
Gönderen: 28.03.2004 - 16:09
Bu Mesaji Bildir   SHaDeeD üyenin diger mesajlarini ara SHaDeeD üyenin Profiline bak SHaDeeD üyeye özel mesaj gönder SHaDeeD üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 576 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
osman12 (77), vahvah71 (53), ssercan (50), sabr_yolcusu (56), Yorumsuz_91 (33), Asya6666 (62), angel (42), cankalemdar (39), meltem6666 (59), MeCaL (56), emiremre (44), ozdalomer (53), ayþeayd&#2.. (40), talha_34 (47), mhammettelo (43), leto18 (59), sinepuryan (42), Yalnizlik (39), BATAKLIK60 (55), kamil33 (54), hmfatih (62), Soldat34 (54), MrVoLKaN (37), yusuf kuyu (44), Yusuf_Adiyaman (53), farfarlone (41), Osman_20 (39), yunusemre_56 (58), eminecanersoy (46), eren.06 (60), tugba1986 (38), tanerok (41), MAHMUT2005 (48), musbaba18 (41), Bahar38 (40), ehhan ünlü (37), ard75 (68), ofliayhan61 (54), osman42 (45), enver66 (40), ayten66 (36), adem2007 (57), uludag64 (60), kadir ibraimi (35), Hace Türkistan (52), tufan03 (48), hasimpakirbaba (48), kuscu (60), ONUR45 (41), Allah_Asigi (41), _Hilal_ (40), aydin_yilmaz (42), cemil_keskin (64), cesurkagan (37)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.55831 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.