0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » D İ N / İ S L A M » DİĞER DİNİ KONULAR » İSLAM'DA MAHVOLUŞUN GÖSTERGESİ , FIRKALARA AYRILMAK.

önceki konu   diğer konu
3 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Gönderen
Mesaj
Berraksu1 su an offline Berraksu1  
İSLAM'DA MAHVOLUŞUN GÖSTERGESİ , FIRKALARA AYRILMAK.
226 Mesaj -
Alemlerin Rab'bý dinde fýrkalara bölünmenin mahvoluþu getirdiðini muhtelif ayetlerde irade ediyor.

Enam suresi, 65 : De ki: "O size, üstünüzden yahut ayaklarýnýzýn altýndan bir azap göndermeye yahut sizi fýrka fýrka birbirinize düþürerek/fýrkalara bölüp içinden çýkýlmaz durumlara düþürerek/fýrkalarý elbise gibi size giydirerek kiminizin þiddetini kiminize tattýrmaya Kaadir'dir." Bak nasýl sýralýyoruz ayetleri, iyice kavrayabilsinler diye.

Enam suresi, 159 : Dinlerini parça parça edip fýrkalara, hiziplere bölünenler var ya, senin onlarla hiçbir iliþiðin yoktur. Onlarýn iþi Allah'a kalmýþtýr. Allah onlara, yapýp ettiklerini haber verecektir.

Enam suresi, 53 : Fakat onlar iþlerini aralarýnda parçalayýp çeþitli zübürlere/kutsallaþtýrmýþ hizip kitaplarýna ayýrdýlar. Her hizip, yalnýz kendi yanýndakiyle sevinip övünmektedir.

Rum suresi, 32 : Onlardan ki, dinlerini parçalayýp hizipler/fýrkalar haline geldiler. Her hizip kendi elindekiyle sevinip övünür.

Al-i Ýmran suresi, 105 : Kendilerine açýk-seçik kanýtlar geldikten sonra, çekiþmeye girip fýrkalar halinde parçalananlar gibi olmayýn. Böyle olanlar için çok büyük bir azap vardýr.

Hadis : Ümmetim benden sonra yetmiþüç fýrkaya ayrýlýr. Bir teki hariç mütebakisi cehennemliktir.

Gönderen: 12.03.2008 - 12:03
Bu Mesaji Bildir   Berraksu1 üyenin diger mesajlarini ara Berraksu1 üyenin Profiline bak Berraksu1 üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
önceki konu   diğer konu

Mesajlar Gönderen Tarih
 İSLAM'DA MAHVOLUŞUN GÖSTERGESİ , FIRKALARA AYRILMAK.
Berraksu1 12.03.2008 - 12:03
 ÇOĞUNLUK NE YOLDAYSA ALLAH KATINDAN, HAK EDİŞDE O CİHETDE İRADE EDİLİR.
Berraksu1 13.03.2008 - 11:58
 MÜSLÜMANLARI GERÇEKTEN SEVEN BÖYLE UYARIR.
ahmetmenzil 21.03.2009 - 12:29

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 802 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
talha-c (43), kayseriliZEYNO (39), ykkoc (55), CENNETYOLCUSU (42), aaktas13 (51), SeFeRi (56), cengo (59), sufe (51), yazya (40), EFSANEM (51), esadullah54 (45), servetokuroglu (72), hak_yolcusu (46), medym (41), yusuf2121 (45), _gülnihal_ (42), Akif Orha (37), bayramdemir (50), Mersinli33 (44), ya istiklal ya .. (52), mrfalcon1973 (52), Kader (46), NAMIK (56), kalbihayat (49), uenal_k (44)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.69348 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.