0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » D İ N / İ S L A M » DİĞER DİNİ KONULAR » SADIKLARLA BERABER OLUN AYETİNİ ÇARPITANLAR

önceki konu   diğer konu
14 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Gönderen
Mesaj
ebubera su an offline ebubera  
SADIKLARLA BERABER OLUN AYETİNİ ÇARPITANLAR
133 Mesaj -
Bugün hangi cemaat, tarikat mensubu olursa olsun kendi þeyhini sâdýk diye isimlendirmiþ ve insanlarý ona þu ayetle çaðýrýyor.
“Ey iman edenler Allah'tan korkun ve sâdýklarla beraber olun.” (Tevbe Suresi 119)

Lakin ayeti kerimeyi kendi görüþlerine göre tevile yeltenen kimslere karþý bu ayetin tefsirine ihtiyacýmýzýn olduðu gayet açýktýr.

Bu ayetin evveline ve ahirine de müracaat edin göreceksiniz ki, bir þeyhe baðlanýn ona rabýta yapýn onu ALLAH ile aranýza aracý edinin onun her dediðine kitap ve sünnette hiç bir delili olmamasýna raðmen tabi olun. onun ruhaniyetinden yardým isteyin gibi manalara gelmiyor.
Ayetler Tebuk Seferine katýlmayan münafýklarý, onlardan tövbe edenleri konu etmekte ve savaþa katýlanlar için “sadýklar” sýfatýný kullanmaktadýr. Yani sadýklar imanýna sadakat gösterenler, Allah'a ve peygambere verdikleri ahde sadakat gösterenlerdir. Bunu isbat için baþka bir ayete dönelim.

Müminler içinde Allah'a verdikleri sözde duran nice erler var. (minel mü’minine ricalun sadekû ma âhedullahe aleyhi) Ýþte onlardan kimi, sözünü yerine getirip o yolda canýný vermiþtir; kimi de (þehitliði) beklemektedir. Onlar hiçbir þekilde (sözlerini) deðiþtirmemiþlerdir.

Ayette geçen sadekû sadâkat gösterenler demektir,
Neye sadakat gösterenler ? Allah'a verdikleri söze.
Ne hususta söz vermiþlerdi? Eðer Allah onlara savaþý yazarsa O’nun yolunda þehit oluncaya kadar savaþmaya. Bu ayetin bu þekilde nazil olmasý, bir olay üzerinedir.
Nice erler vardýr ki Allah’a verdikleri sözde durdular ayetinin sebebi nüzulü olayý anlatan kýssa þöyledir. Enes ibn Malik (R) þöyle dedi: ismini almýþ olduðum amcam (Enes ibn Nadr), Rasulullah (S) ile beraber Bedr'de hazýr bulunamamýþtý. Bu durum kendisine çok aðýr gelmiþti de : Ben Rasulullah'ýn hazýr bulunmuþ olduðu ilk þehid olma yerinden uzakda bulundurulmuþtum. Eðer Allah bana bundan sonra Rasulullah'n maiyyetinde bir þehid olma yeri daha gösterirse Allah benim ne yapacaðýmý muhakkak görecekdir, demiþti. Ve (bu kadarcýk mubhem ve kýsa söylemekle yetinmiþgöz kırpma daha baþkasýný söylemekden heybet duymuþ (korkmustu). Nihayet Uhud gününde Rasulullah ile beraber hazýr bulundu. Bir ara Sa'd ibnu Muaz kýbleye yöneldi. Enes ibn Nadr ona hitaben : Ya Eba Amr! nereye? diye sordu da devamla : Vah þu güzelim cennet kokusuna! Onu Uhud'un önünde hissetmekteyim dedi. Miiteakiben müþriklerle kýtal etti, nihayet þehid düþtü. Enes ibn Malik der ki: Enes ibn Nadr'ýn cesedinde kýlýç darbesi, mýzrak dürtmesi ve ok saplanmasý olmak üzere seksenden fazla yara bulundu. Onun kýz kardeþi olan benim halam, er-Rubeyy' bintu'n-Nadr : Ben kardeþimi ancak parmaklarýndan tanýyabildim demiþtir. Ve þu ayet (bu gibiler hakkýnda) indi : Müslim 148/1903 Buhari (ter.2652)

«Mü'minler içinde Allah'a verdikleri sözde sadakat gösteren nice erler var! iþte onlardan kimi adadýðýný ödedi, kimi de (bunu bekliyor). Onlar hiçbir surette (ahdlerini) deðistirmediler» (el-Ahzab : 23).
Tevbe suresi 119. ayetinde de ayný durum söz konusudur ve Allah orada da müminleri Allah'a verdikleri söze sadakate davet etmektedir.

Þimdi görüyoruz ki bu ayet tasavvufçularýn yem olarak kullanmalarýna –insanlarýn kandýrýldýðýna bakýlýrsa- müsait olsa da bilenler bu yanlýþ te’vili yutmaz.

Ümmetin bu gün içinde bulunduðu zillet inancýmýzý hurafelerle bozanlarýn, cesaretimizi unutturup, üçler, beþler, yediler ve ölülerden yardým bekletenlerin eseridir.

Muhterem kardeþlerim “Sadýklarla beraber olunuz” Yüzyýllardýr postuna yapýþmýþ rasulullah sav e tabi olduðunu söylediði halde ömründe savaþ meydanlarýnda ALLAH için silah sýkýp kurþun atmamýþ kimselerle deðil. herhangi bir kimseden sýfatý ne olursa olsun tevbe almaya gerek yoktur.
Tövbenizi Allaha yapýn.
Duanýzý, sýðýnmanýzý, istimdadýnýzý Allaha yapýn.
Peygamberimiz öyle yapardý, ashabý öyle idi.
Onun öðretmediði yollarda ömrünüzü çarçur etmeyin.
Rasulullahýn öðrettiði din tasavvuf deðil, O'nun ashabý tasavvufçu deðildi.
Onlarýn hiçbiri Ene'l Hak demezdi.
Elbiselerini tutup bu elbisenin içinde Allah var demezdi.
Hacca gidene benim etrafýmda tavaf et, Allah benim içimde demezdi.
Onlar kendilerinden önce ölmüþ hiçbir peygamberi, hiçbir sahabiyi yardýma çaðýrmaz, ölülerden birþey ummazlardý.
Onlarýn dini Ýslam'dý. Onlar müslümandý. Tevhidi öðreten peygamberin izinden giden nesiller yetiþtirdiler. Ýþte ondan sonra yaþayan müslümanlarýn imtihaný þiddetlendi.
Gönderen: 03.01.2008 - 17:54
Bu Mesaji Bildir   ebubera üyenin diger mesajlarini ara ebubera üyenin Profiline bak ebubera üyeye özel mesaj gönder ebubera üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
önceki konu   diğer konu

Mesajlar Gönderen Tarih
 SADIKLARLA BERABER OLUN AYETİNİ ÇARPITANLAR
ebubera 03.01.2008 - 17:54
 SADIKLARLA BERABER OLUN AYETİNİ ÇARPITANLAR
derinsular_1 03.01.2008 - 21:58
 :) inat etmiş...
hakyolislam 03.01.2008 - 22:25
 SADIKLARLA BERABER OLUN AYETİNİ ÇARPITANLAR
gavs 04.01.2008 - 00:09
 SADIKLARLA BERABER OLUN AYETİNİ ÇARPITANLAR
ebubera 04.01.2008 - 08:27
 ebuberra uymak....?
farandag 04.01.2008 - 10:16
 SADIKLARLA BERABER OLUN AYETİNİ ÇARPITANLAR
ebubera 04.01.2008 - 10:49
 SADIKLARLA BERABER OLUN AYETİNİ ÇARPITANLAR
farandag 04.01.2008 - 11:47
 SADIKLARLA BERABER OLUN AYETİNİ ÇARPITANLAR
ebubera 04.01.2008 - 12:05
 RE:
derinsular_1 04.01.2008 - 15:14
 SADIKLARLA BERABER OLUN AYETİNİ ÇARPITANLAR
ebubera 04.01.2008 - 15:29
 SADIKLARLA BERABER OLUN AYETİNİ ÇARPITANLAR
derinsular_1 04.01.2008 - 15:32
 RE:
derinsular_1 04.01.2008 - 15:42
 SADIKLARLA BERABER OLUN AYETİNİ ÇARPITANLAR
gavs 04.01.2008 - 22:01

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 566 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
ahmettalan (46), zeycan (51), hayri72 (53), sihrind (47), Kara1983 (42), vanilya (58), UySaL (42), bahadun (55), Ahmet- (41), baltec (56), kirbasm (36), Zehranur23 (39), muvahhit (50), yesribb (67), sefaatli_66 (49), kirbass (36), fatihk (43), teslaxxx (44), cafe70 (49), doganweb (51), odak (48), saldiray (49), Hadimül_kur&aci.. (41), cevik07 (46), saphires (46), ke007 (56), ceyhun68 (43), yürekvleti (48)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.97834 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.