generique stromectol generique stromectol ivermectine ivermektin kaletra voltaren votum plus votum vytorin wellbutrin sr xatral xeloda xenical xylocaine yasmin yasminelle yaz zanaflex zantac zantic zebeta zeffix zenegra zentel zestoretic zestril zetia ziac ziagen zilutrol zinacef zinat zithromax dispersible zithromax zocor zofran zoloft zorotop zovirax zurcal zyloprim zyprexa zyrtec zyvox zyvoxid
     
     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » SERBEST KÜRSÜ » Evde ya da okulda islam'a hizmet icin pek cok sey yapabilirsiniz

önceki konu   diğer konu
4 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
Ônder23 su an offline Ônder23  
Evde ya da okulda islam'a hizmet icin pek cok sey yapabilirsiniz
569 Mesaj -
slam ahlakýnýn yaþanmasý için hizmet eden kitaplarýn daha fazla insan tarafýndan okunmasýna yardýmcý olmak için çok uzun zaman harcamanýza, çok büyük fedakarlýklarda bulunmanýza gerek yok. Evinizde, okulunuzda, arkadaþlarýnýzla otururken ya da ders çalýþýrken de yapabileceðiniz çok fazla þey var. Gün içinde birkaç dakika ayýrarak birçok insanýn Ýslam ahlaký hakkýnda bilgi sahibi olmalarýna vesile olabilirsiniz:

- Eðer öðrenci iseniz;

- Okul servislerinde vaktin daha iyi geçmesi için Ýslam ahlakýnýn ya da Kuran mucizelerinin anlatýldýðý ses kasetlerinin dinlenilmesini teþvik edebilirsiniz. Ya da siz çevrenizdeki kiþilerin dikkatini çekecek iman hakikatlerini okuyup, ertesi gün servisinizde anlatabilirsiniz.

- Konusu sizin isteðinize býrakýlan ödevlerde Harun Yahya eserlerinden bilimsel ödevler hazýrlayabilir, böylece yararlý bir çalýþma yapabilirsiniz.

- Boþ vakitlerinizde evinizde arkadaþlarýnýzý toplayýp, Harun Yahya’nýn eserlerinden hazýrlanan belgeselleri izleyebilirsiniz.

- Tenefüs aralarýnda arkadaþlarýnýza Harun Yahya kitaplarýndan öðrendiðiniz iman hakikatlerini anlatabilirsiniz. Hatta bunu sürekli bir uygulama haline getirebilirsiniz. Herkes evinde 5 iman hakikati öðrenir, ertesi gün gelip birbirine anlatýr. Bu þekilde 5 kiþi birbirine anlatsa, herkes günde 25 tane iman hakikati öðrenir. Böylece kýsa sürede kendinizi çok geliþtirebilir, Ýslam ahlakýný anlatýrken faydalanabileceðiniz çok güzel bir bilgi daðarcýðý oluþturabilirsiniz.

- Ýslam dinine daha iyi hizmet edebilmek için kendinizi her yönden sürekli geliþtirebilirsiniz. Kitap okuyup, bilgisayar kullanmayý, internette araþtýrma yapmayý, internet sitesi hazýrlamayý öðrenebilirsiniz. Yabancý dilinizi geliþtirip, kültürünüzü sürekli artýrabilirsiniz. Böylece Ýslam dininin yaygýnlaþmasý için çok deðerli çalýþmalar yapabilirsiniz.

- Arkadaþlarýnýza okuduðunuz bir Harun Yahya kitabýný hediye edebilir, ancak okuduktan sonra mutlaka baþka bir kiþiye daha vermesini tembihleyebilirsiniz.

- Okulda duvar panosu-gazetesi hazýrlayabilir, bu panoya her hafta yeni düþündürücü iman hakikatleri, Kuran mucizeleri, güzel ahlak örnekleri yazabilirsiniz.

- Tüm arkadaþlarýnýza Harun Yahya'nýn eserlerinden hazýrlanan internet sitelerini tavsiye edebilir, bu sitelere üye olunmasýný teþvik edebilirsiniz.


Ev hanýmý iseniz;

- Komþularýnýzý ve arkadaþlarýnýzý sohbet etmek için eve çaðýrdýðýnýzda belgesel izlettirebilir, Ýslam ahlakýný ya da Allah'ýn yaratma sanatýný anlatan kitaplardan öðrendiklerinizi onlara anlatabilirsiniz.

- Çocuklarýnýza Ýslam ahlakýný, Allah’ýn evrendeki yaratýþ delillerini Harun Yahya’nýn çocuklar için hazýrlanmýþ eserlerinden faydalanarak anlatabilirsiniz. Onlara Harun Yahya belgesellerini izlettirebilir, çocuk kitaplarý ile öðrenirken ayný zamanda eðlenmelerini de saðlayabilirsiniz. Çocuklarýn bu ahlakla yetiþtirilmeleri, onlarýn ilerleyen yaþlarýnda milli ve manevi deðerlerine baðlý, hayýrlý kimseler olmalarýna vesile olabilir.

- Eðer çocuklarýnýzýn yaþlarý küçük ise çocuk kitaplarýndan alýp onlara geceleri uykudan önce birkaç sayfa okuyabilirsiniz. Onlara uyumadan önce Allah’ý tesbih etmelerini ve O'na dua etmelerini hatýrlatýp teþvik edebilirsiniz.

- Çocuklarýnýzý kötü akýmlardan ve zararlý gruplardan korumak için onlarý bilgilendirmelisiniz. Harun Yahya'nýn Satanizm Tehlikesi gibi zararlý akýmlarý anlatan eserleri öncelikle okumalarýný saðlayarak bu tehlikenin ne olduðunu anlamalarýný saðlayabilirsiniz.

- Çocuklarýnýza ve arkadaþlarýna iman hakikatlerini, Ýslam ahlakýný, peygamberlerin hayatlarýný anlatan belgeselleri izleyebilecekleri ortamlar hazýrlayabilirsiniz. Hafta sonlarý çay saati yapýp, güzel yiyecekler hazýrlayýp, belgeselleri izlettirebilirsiniz.

- Evinizde bilgisayar varsa ve internete girme imkanýnýz varsa, evinize gelenlere Ýslam ahlakýnýn, Kuran mucizelerinin ve Allah’ýn yaratýþ delillerinin anlatýldýðý internet sitelerini, kitaplarý vs gösterebilirsiniz.

- Tanýdýðýnýz yaþlý kimselere, onlarla yaþayan anneanne, babaanne veya dedelere Ýslam ahlakýný anlatan ses kasetlerini dinleyecekleri ortamlar oluþturabilirsiniz.

- Evinizde bir kütüphane oluþturup, Harun Yahya külliyatýný sergileyebilir, misafirlerinize kitaplarý gösterip incelemelerini saðlayabilirsiniz.

- Yakýnýnýzdaki okullarýn kütüphanelerine okuduðunuz kitaplarý ve belgeselleri hediye edebilirsiniz.

- Yakýnýnýzdaki yaþlýlar yurduna, çocuk esirgeme kurumlarýna gidip kitap okuyabilir, film izlettirebilirsiniz. Birkaç saatinizi böyle bir hizmete ayýrarak onlarca insaný Allah’ý düþünmeye teþvik edebilirsiniz.

- Evde israf olmamasýna dikkat edip, paranýn boþa harcanmamasýný saðlayabilirsiniz. Gereksiz harcamalardan kaçýnýrsýnýz, tasarrufunuzla Ýslam ahlakýnýn anlatýldýðý kitaplar ve dergiler alabilirsiniz.

- Yemek yaparken Harun Yahya’nýn kitaplarýnýn ses kasetlerini dinleyebilir, sonra onlarý arkadaþlarýnýza anlatýr, dinlemeleri için onlara verebilirsiniz.

- Özel günlerde hediye alýrken, çocuk veya yetiþkin her yaþtan insana uygun kitaplar veya VCD'ler, ses kasetleri tercih edebilirsiniz. Bu hediyeler sayesinde yakýnlarýnýzýn, dostlarýnýzýn Allah’a imanlarýnýn güçlenmelerine vesile olabilirsiniz.

- Tanýdýklarýnýza misafirliðe giderken çiçek, kek vs. yerine kitap alabilirsiniz. Bu alýþkanlýðýn mantýðýný tüm arkadaþlarýnýza ve yakýnlarýnýza da anlatýr, aynýsýný onlarýn da uygulamalarýný saðlayabilirsiniz.

- Harun Yahya’nýn makalelerinin çýktýðý gazeteleri elden ele dolaþtýrarak, çok fazla kiþinin okumasýný teþvik edebiliriz.



SADECE BENIM CABAMLA NE OLACAK DIYE DUSUNMEYIN

insanlarýn birbirlerine nasýl zulmettiklerini gören, her gün çevresinde ahlaksýzlýðýn, acýmasýzlýðýn, imansýzlýðýn iþaretlerini fark eden ve bunlardan dolayý rahatsýzlýk duyarak, barýþ, sevgi ve huzur dolu bir toplum isteyen bir insanýn olup bitenlere duyarsýz kalmasý büyük bir hata olur. Her insan, az ya da çok, gücünün yettiðinin en fazlasýyla kötülüklerin tek çözümü olan Kuran ahlakýnýn yaþanmasýna ve yaþatýlmasýna katkýda bulunmalý, iyilik ve güzellik yolunda çaba göstermelidir.

Günümüzde Müslümanlarýn, insanlarýn rýzalarýný gözetmeden, kim ne der diyerek düþünmeden Kuran ahlakýný insanlara anlatmalarý, Peygamberimiz (sav)'in sünnetine uyarak "kýnayanýn kýnamasýndan korkmamalarý" gerekir. Bu, Allah'ýn razý olacaðý ve cenneti ile müjdelediði bir ahlak ve takva alametidir. Peygamber Efendimiz, Müslümanlara bu sünnetine uymalarýný þöyle bildirmiþtir:

"Benim teblið ettiklerimi, beni görenler (þahid olanlar) görmeyenlere teblið etsin, duyursun."

Ancak, þeytan iyilik yönünde davranmaya niyet eden her insana mutlaka musallat olacak ve onlarý bu kararlarýndan vazgeçirmeye çalýþacaktýr. Þeytanýn hayýr için çaba sarf eden insanlara verebileceði kuruntulardan biri de, "Benim yaptýðýmdan ne çýkar?" mantýðý olabilir. Ýnsan, tüm dünyaya yayýlmýþ olan kötülüðü, zulmü, savaþlarý, katliamlarý düþündüðünde kendisini çok zayýf ve hiçbir þeye güç yetiremez bir kimse olarak görebilir. Oysa iþin özü bambaþkadýr. Herþeyden önce dünyaya barýþý, güvenliði, huzuru, sevgiyi, merhameti, hoþgörüyü, insancýllýðý, dostluðu ve anlayýþý hiçbir insan hakim edemez. Bunu ne bir insan, ne bir topluluk, ne de baþka herhangi bir güç saðlayamaz. Bunu gerçekleþtirecek olan, herþeye güç yetiren, sonsuz kudret sahibi, herkesin kalbinden, düþündüklerinden, söylediklerinden haberdar olan Rabbimiz'dir.

Ýman edenlerin bu yolda çabalamasý ise onlarýn salih ve temiz niyetlerinin bir göstergesidir. Belki birinin söylediði güzel bir söz, bir diðerinin hoþgörülü tavrý, bir baþkasýnýn sabrý ve azmi diðerlerine örnek olacak ve onlarýn kalbini Kuran ahlakýnýn güzelliðine ýsýndýracak ve iyilerin sayýsý böylece artacaktýr. Bunlar iman edenlerin Rabbimiz'e olan kulluk vazifelerini yerine getirmek için harcadýklarý çabanýn parçalarýdýr. Ancak unutulmamalýdýr ki iyileri güçlendirecek, yeryüzüne güzelliði hakim kýlacak olan Allah'týr. Bu nedenle "Benim çabamdan ne olur?" demek þeytanýn bir vesvesesidir ve bu sese uyanlar sorumluluktan kaçmýþ olurlar.

Her insanýn güzel ahlaklý ve vicdanlý bir insan olduðu sürece iyilik ve hayýr adýna yapabileceði pek çok güzel þey vardýr. Örneðin çok aðýr bir yük kaldýrýlacaðý zaman, yükün etrafýnda bulunan on beþ kiþiden sadece dördü yükün altýna girseler ve diðerleri "biz zaten zayýf, çelimsiz kimseleriz, bizim yardýmýmýzdan ne olur" diye kenarda dursalar bunun isabetli bir karar olmayacaðý bellidir. Ancak on beþ kiþinin on beþi de yükün altýna girse ve her biri gücünün yettiði oranda yükü kaldýrsa o dört kiþinin omzundaki aðýrlýk çok hafifleyecektir. Kimin neyi ne kadar yaptýðý deðil, gücünü ne kadar kullandýðý önemlidir.

Allah Kuran'da hiç kimseye gücünün üzerinde bir yük yüklenmeyeceðini bildirerek, zaten her iyi insan için bir kolaylýk kýlmýþtýr:

Ýþte onlar, hayýrlarda yarýþmaktadýrlar ve onlar bundan dolayý öne geçmektedirler. Hiç kimseye güç yetireceðinden fazlasýný yüklemeyiz; elimizde hakký söylemekte olan bir kitap vardýr ve onlar hiçbir haksýzlýða uðratýlmazlar. (Müminun Suresi, 61-62)


HIZMET ETMEK iCiN HiC BiR iMKANIM YOK DiYE DUSUNMEYiN

Bu sitenin hazýrlanma amacý Allah’ýn dinini insanlar arasýnda yaygýnlaþtýrmak ve Ýslam ahlakýný dünya üzerinde hakim kýlmak isteyen insanlara yol göstermektir. Çünkü her insan büyük ya da küçük, az ya da çok çeþitli imkanlara sahiptir. Biri maddi imkanlara sahipken, bir diðeri maddi imkana sahip olmasa da, bilgi birikimini Ýslam'a hizmet yolunda kullanabilir. Allah'ýn tüm insanlara rahmet olarak gönderdiði Peygamber Efendimizin, diðer kutlu peygamberlerin, sahabelerin ve tarih boyunca yaþamýþ salih Müslümanlarýn hayatlarý bu konudaki örneklerle doludur. Ýman edenler Allah'ýn hoþnut olacaðýný umduklarý güzel ahlaký insanlara anlatmak için imkanlarýný seferber etmiþlerdir.

Peygamberimiz (sav) büyük bir kararlýlýkla Allah'ýn dinini teblið etmiþ ve insanlarý Kuran ahlakýný anlatarak eðitmiþtir. Onun bu azminin, baþarýsýnýn ve cesaretinin temelinde Allah'a olan güçlü imaný, tevekkülü ve teslimiyeti yatmaktadýr. Peygamberimiz (sav), her durumda Allah'ýn kendisi ile birlikte olduðunu bilmiþ, her olayý Allah'ýn yarattýðýna ve Rabbimizin herþeyi en güzel ve en hayýrlý þekli ile sonuçlandýracaðýna iman etmiþtir. Peygamberimiz (sav)'in þu hadis-i þerifi onun herþeyde hayýr gören tevekkülüne bir örnektir:

"Mümin kiþinin durumu ne kadar þaþýrtýcýdýr. Zira her iþi onun için bir hayýrdýr. Bu durum, sadece mümine hastýr, baþkasýna deðil: Ona memnun olacaðý bir þey gelse þükreder, bu ise hayýrdýr; bir zarar gelse sabreder, bu da hayýrdýr.”

Bir insanýn imkanlarýnýn kýsýtlý olmasý nedeniyle ye’se düþmesi büyük bir yanýlgý olur. Önemli olan kiþinin ihlasla, samimiyetle, karþýlýðý sadece Allah’tan umarak hizmette bulunmasýdýr. Yapýlan iþin büyük ya da küçük, verilen sadakanýn az ya da çok olmasý önemli deðildir. Önemli olan samimiyettir, sadece Allah için çaba göstermektir.

Örneðin bir insan maddi olarak hiçbir imkana sahip olmayabilir. Hastalýklarý nedeniyle yataðýndan kalkamýyor olabilir. Ya da gözleri görmüyor, kulaklarý duymuyor, felç geçirdiði için elleri tutmuyor olabilir. Yürüyemiyor, konuþamýyor ya da yazamýyor olabilir. Ama bu kiþi de içinde bulunduðu durumu Allah’tan bir nimet, bir hayýr olarak görmeli ve sahip olduðu imkanlarý iyi kullanmalýdýr. Yataðýnda kaldýðý süre boyunca Allah yolunda fikri mücadele yürüten insanlar için dua ederek, Allah’a imanda derinleþmek için tefekkür ederek, yakýnlarýndaki insanlara Allah’ýn ayetlerini hatýrlatarak, fikirler üreterek, eðer yapabiliyorsa kitap okuyarak, yazý yazarak da Ýslam dininin yaygýnlaþmasýnda çok büyük faydasý dokunabileceðini hiç aklýndan çýkarmamalýdýr.

Ýnsanýn iyi ya da kötü, olumlu ya da olumsuz gibi görünen tüm olaylarý her ne olursa olsun mutlaka hayra yormasý, Allah'a olan samimi imandan kaynaklanan önemli bir ahlak özelliði ve yine imanýn getirdiði bir yaþam þeklidir. Ve bu gerçeðin farkýna varmak da insana dünyada ve ahirette tüm nimetlerin kapýsýný açan, kiþinin hayatýna huzur ve esenlik getiren önemli bir konudur.

Gün içinde müminin hiçbir þeye üzülüp karamsar olmamasý, imaný doðru anladýðýnýn bir göstergesidir. Karþýlaþýlan olaylarý hayýr gözüyle deðerlendirememek, sürekli tedirgin ve ümitsiz bir ruh hali içinde yaþamak, aksilik beklentisi içinde olmak ve hüzünlenme ise, tertemiz, açýk bir imaný puslu anlamanýn alametleridir. Bu pus hemen kaldýrýlmalý, kesintisiz iman neþesi sabit hayat özelliði haline getirilmelidir. Allah'a iman eden bir insan terslik veya hata gibi görünen bir olayla karþýlaþtýðýnda, aslýnda bunun kendisi için mutlaka en hayýrlýsý olduðunu bilmelidir. "Aksilik", "terslik", "keþke" gibi kelimeleri ise ancak ders almak, ibret çýkarmak amacýyla kullanmalýdýr. Yani, "bu olay hikmetli ve hayýrlý, fakat bir dahaki sefer de ayný hatayý yapmayayým, þu an öðrendiðim þekilde doðrusunu yapayým" þeklinde bir bakýþ açýsý içinde olmalýdýr. Tekrar ayný zorlukla karþýlaþýrsa veya ayný hataya düþerse, yine herþeyin hayýr ve hikmetle yaratýldýðýný aklýndan asla çýkarmamalý ve "bir dahaki sefere doðrusunu yapayým" diye niyet etmelidir. Hatta ayný olay defalarca da tekrarlansa, yine de Müslüman için bu durumun da bir hayýr olduðunu bilmelidir; çünkü bu, Allah'ýn kanunudur ve Allah'ýn kanunu asla bozulmaz.

Bir insanýn nefsinin mutmain, dengeli hale gelmesi ise Allah'tan gelen hayýr ve hikmetin kesintisiz devam ettiðini bilmesi ile olur. Bu hakikati kavramak dünyada mümin için büyük bir nimettir. Din ahlakýndan uzak, inkar içindeki insan kesintisiz azap içindedir; her olayý kendi aleyhinde yorumlar. Ve bundan dolayý da sürekli sýkýntý içindedir. Mümin ise olaylarýn hikmet ve hayýr yönlerini görebilmenin sevincini yaþar.

Ýþte bu yüzden ortalý bir tavýr içinde olmak, karþýlaþtýðý olaylarý hem hayra hem þerre yorarak azap içinde kalmak iman eden bir insana ahirette büyük utanç verebilir. Bu kadar açýk ve kolay olan bir gerçeði tembellik ve gafletle anlamazlýktan gelmek, vicdana ve akla tam kabul ettirmemek ahirette ve dünyada azap içinde yaþamaya sebep olabilir. Bilinmelidir ki, Allah'ýn hazýrladýðý kader bütün olarak kusursuz yaratýlmýþtýr. Milyonlarca olaydan oluþan bu bütünde, hayýr gözüyle bakan insan için sadece güzellikler, hayýrlar ve hikmetler vardýr. Ýmanlý bir mümin irade ve akýl ile gün içinde hiçbir olayda þeytanýn tuzaðýna düþmez. Olayýn þekli, kiþileri, günü, yeri ne olursa olsun hayýr olduðunu asla unutmaz. Kendisi o an bu hayrý göremiyor olabilir, ama önemli olan herþeyin hayýrla yaratýldýðýna kesin olarak inanmaktýr.

Ýslam dinine hizmet etmek isteyen insanlar da maddi ve manevi eksikliklerle, zorluk ve sýkýntýlarla karþý karþýya olabilirler. Ancak tüm bu eksiklikleri ve zorluklarý yaratan da alemlerin Rabbi olan Allah’týr. Ve insan bu þartlar altýnda nasýl bir ahlak göstereceði ile denenmektedir. Önemli olan yazý boyunca da vurguladýðýmýz gibi herþeyin hayýr yönünü görmek ve eldeki tüm imkanlarla Allah’ýn dininin yayýlmasý için gayret göstermektir.

Aþaðýda imkanlarýnýn kýsýtlý olduðunu, zaman bulamadýklarýný, fiziksel eksiklikleri nedeniyle hizmet edemediklerini düþünen insanlara bazý yollar gösterilmekte, tavsiyelerde bulunulmaktadýr:


Zamaným yok diye düþünüyorsanýz;

- Televizyon karþýsýnda geçirdiðiniz boþ saatlerden vakit tasarrufu yapabilir, bu vakitleri çevrenizdekilere Kuran ahlakýný anlatmak için kullanabilirsiniz.

- Size fayda vermeyecek dizilerden, magazin programlarýndan uzak durabilir, bu vakitleri Ýslam ahlakýný anlatan eserleri okumak, siteleri incelemek için harcayabilirsiniz.

- Boþ ve gereksiz sohbetlerden kendinizi uzak tutarak vakit kazanabilirsiniz.

- Okuyana fayda vermeyecek içeriklerdeki dergi ve gazetelerden uzak durabilirsiniz.


Maddi imkanlarýnýzýn kýsýtlý olduðunu düþünüyorsanýz;

- Size fayda vermeyecek dergilerden, gazetelerden almayýp, bunlarýn yerine Mercek gibi her sayfasýnda çok derin bilgiler barýndýran dergilerden alabilirsiniz. Daha sonra bu dergileri arkadaþlarýnýz arasýnda dolaþtýrýp, çevrenizdeki kiþilere de fayda verirsiniz.

- Okuduðunuz gazetelerdeki, dergilerdeki ilginç haberleri toplayýp, kitaplarda kullanýlmak üzere yayýnevine yollayabilirsiniz.

- Eðer tek kiþi maddi imkanýnýz yoksa arkadaþlarýnýzla birleþip bir kitap alýp, birlikte okuyabilirsiniz. Daha sonra bu kitaplarý arkadaþlarýnýz arasýnda dolaþtýrabilirsiniz.

- Eðer tek kiþi maddi imkanýnýz yoksa, mahallenizde oturan dostlarýnýzla konuþup bir kiþinin evinde bir kütüphane oluþturabilirsiniz. Aldýðýnýz kitaplarý bu kütüphaneye koyup birçok kiþinin istifade etmesini saðlayabilirsiniz.

- Eski müzik kasetlerini toplayýp, bunlarýn üzerine Harun Yahya ses kasetlerini doldurabilir, bu kasetleri yakýnlarýnýza, arkadaþlarýnýza dinlemeleri için verebilirsiniz.

- Eðer CD alýp, kitaplarý çoðaltmak sizin bütçenize yüksek geliyorsa, 10 tane disket satýn alýrsýnýz. Ýslam ahlakýný anlatan internet sitelerinden çeþitli kitap ve makaleleri kaydedip, arkadaþlarýnýza hediye edebilirsiniz. Onlarý da disketleri kullandýktan sonra baþkalarýna vermeleri için teþvik edebilirsiniz.

ugün dünya üzerinde zulüm gören, açlýk çeken, baský altýnda yaþayan, þiddete maruz kalan, ezilen insanlarýn varlýðýndan herkes haberdardýr. Gazetelerde, televizyonlarda bu sahipsiz ve muhtaç insanlarýn görüntülerine hemen herkes rastlamaktadýr. Çoðu kimse bu insanlarýn içinde bulunduklarý durumu görünce onlara karþý içinde bir teessür hissi duyar. Ancak genelde zihninlerinde onlarý kurtarmak için bir giriþimde bulunma düþüncesi yoktur. Bunu hep baþkalarýnýn sorumluluðu olarak görürler. Ýnsanlarýn bir kýsmý da birþeyler yapmak istemelerine raðmen bir yandan da "tek baþýma benim elimden ne gelir“ þeklinde bir düþünceye saplanýp kalýrlar. Oysa bu çok yanlýþ bir düþünce þeklidir. Çünkü, dünya üzerinde yaþanan tüm acýlarýn, savaþlarýn ve kargaþanýn temelinde insanlarýn din ahlakýndan uzaklaþmalarý ve din ahlaký ile baðdaþmayan ideolojileri benimsemeleri yatar. Dolayýsýyla tüm sorunlarýn ortak ve köklü çözümü din ahlakýna uygun olmayan bu ideolojilerle fikri alanda mücadele etmek ve insanlara Allah’ýn insanlar için seçip beðendiði Ýslam ahlakýný anlatmaktýr.

Din ahlakýna uygun olmayan ideolojilerle mücadeleden kastedilen, bu doðrultudaki fikir akýmlarýnýn savunduklarý iddialarýn bilimsel delillerle çürütülmesi ve geçersizliklerinin ortaya konmasýdýr. Bu fikir mücadelesinde ise her insanýn yapabileceði bir iþ, üstlenebileceði bir sorumluluk mutlaka vardýr. Ýçinde bulunduklarý þartlarda hiçbir þeye imkan bulamayanlar, bu önemli mücadeleyi kendisine dava edinmiþ kimselere yardýmcý ve destekçi olabilirler. Örneðin din ahlakýna karþý olan ideolojilerle mücadele amacýyla yazýlmýþ kitaplarda anlatýlan gerçekleri çok iyi öðrenerek bunlarý herkese anlatabilir, çevrelerini bu gerçeklerden haberdar edebilirler. Yine insanlara Allah'ýn varlýðýný anlatmak, Allah korkusunu öðretmek, hesap gününde yaþanacaklarý, cennetin ve cehennemin varlýðýný hatýrlatmak ve dünyada bulunuþ amacýmýzý teblið etmek, zulmün son bulmasý için önemli faaliyetlerdir. Bunun aksi, yani türlü mazeretlerle çekimser kalmak ise istemeden de olsa dinden uzak fikirlere destek olmak olacaktýr. Halbuki dünya üzerinde Müslümanlar Allah'a iman ettikleri, hayatlarýný Allah’ýn emir ve yasaklarýna uygun þekilde geçirmek istedikleri için baský ve þiddete maruz kalýrlarken, bir Müslümanýn bahaneler öne sürerek Ýslam’a hizmetten çekimser kalmasý, kendi rahatýný düþünmesi, boþ iþlerle vakit geçirmesi vicdanýna sýðmaz. Çünkü Müslüman dünya üzerinde yaþanan tüm sorunlarýn en temel çözüm yolunu bilmektedir. Bu çözüm; din ahlakýnýn insanlara anlatýlmasý, öðretilmesidir. Bu gerçeði bilmek ona çok önemli bir sorumluluk yüklemiþtir. Bu sorumluluk tüm dünyaya Allah’ýn dinini ve din ahlakýnýn getirdiði güzellikleri anlatmak, insanlarý bu ahlaký yaþamalarý için bilgilendirip teþvik etmek ve din ahlakýna karþý çýkan akýmlara karþý mutlaka fikri mücadele yürütmektir.

Bugün ne yakýn çevremizdeki ne de dünyadaki koþullar, aðýr ve pasif davranmaya, boþ iþlerle oyalanmaya, rehavete, gevþekliðe ve dünyevi menfaatlerin ardý sýra gitmeye elveriþli deðildir. Sayýlarý milyonlarý bulan Müslümanlar büyük bir baský ve zulüm altýndayken bu insanlarýn kurtuluþu için gayret göstermemek hiçbir Müslümanýn hamiyet-i Ýslamiyesine sýðmamalýdýr. Zayýf býrakýlmýþ insanlara yaþatýlan haksýzlýklarýn sürekli gözler önüne serilerek, gündemde tutulmasý son derece önemlidir. Ancak Allah’ýn Kuran’da emrettiði adalet, yardýmlaþma, merhamet, sevgi, þefkat, fedakarlýk, affedicilik gibi özellikler yeryüzüne hakim olursa, bunun sonucunda adaletli, barýþ dolu ve güvenli bir ortam oluþacaðýnýn insanlara vakit kaybetmeden anlatýlmasý gerekir. Bunun yanýsýra Allah’a iman edenlerin Allah’ýn yardýmý ve vaatleriyle müjdelenmeleri ve insanlara zulmedenlerin de Allah’tan alacaklarý karþýlýk ile uyarýlýp korkutulmalarý da son derece önemlidir. Allah’ýn "Sizden; hayra çaðýran, iyiliði (marufu) emreden ve kötülükten (münkerden) sakýndýran bir topluluk bulunsun. Kurtuluþa erenler iþte bunlardýr." (Al-i Ýmran Suresi, 104) ayetiyle bildirdiði gibi insanlarý hakka yöneltmek de yine Müslümanlara düþen bir sorumluluktur. Baþka ayetlerde ise Allah müslümanlarýn bu özelliklerini þöyle bildirmektedir:

Tevbe edenler, ibadet edenler, hamd edenler, (Ýslam uðrunda) seyahat edenler, rükû edenler, secde edenler, iyiliði emredenler, kötülükten sakýndýranlar ve Allah'ýn sýnýrlarýný koruyanlar; sen (bütün) mü'minleri müjdele. (Tevbe Suresi, 112)

Sizden önceki nesillerden onlardan kurtardýðýmýzdan pek azý dýþýnda yeryüzünde bozgunculuðu önleyecek fazilet sahibi kiþiler bulunmalý deðil miydi?... (Hud Suresi, 116)

Kendilerine hatýrlatýlaný unuttuklarýnda ise, Biz de kötülükten sakýndýranlarý kurtardýk... (Araf Suresi, 165)

Samimi Müslümanlar zulmün ve haksýzlýklarýn sona ermesi, güzel ahlakýn insanlar üzerinde hakim olmasý ve Ýslam dininin aslýna uygun olarak yaþanmasý için ciddi çaba gösterirler. Rabbimize büyük bir teslimiyetle baðlanýr, O'nun rýzasýný kazanacak iyi iþler yapma konusunda hiçbir þeyi kendileri için engel olarak görmezler. Büyük bir dikkat ve titizlikle Allah'ýn rýzasýna, rahmetine ve Müslümanlar için hazýrladýðý cennetine layýk bir insan olmak için gayret gösterirler. Allah onlarýn süreklilik içindeki bu samimi çabalarýný þöyle bildirmektedir:
Ey insan, gerçekten sen, hiç durmaksýzýn Rabbine doðru bir çaba harcayýp durmaktasýn; sonunda O'na varacaksýn. (Ýnþikak Suresi, 6)

Allah’a kesin olarak inanan bir insan Allah'ýn hoþnutluðunu, rahmetini ve cennetini kazanmak için elinden gelenin en fazlasýný yapmak ister. Bir iþi bitirip diðer hayýrlý bir iþe geçer, olabilecek en süratli, en kapsamlý þekilde dine hizmet eder. Allah’a olan baðlýlýðýný, yaþamýna olabilecek en hayýrlý hizmetleri sýðdýrarak göstermek için ciddi bir çaba harcar. Daima Ýslam'ýn, Müslümanlarýn yararýna düþünür, tüm insanlarýn barýþ, dostluk, güven ve huzur içinde yaþamalarý için üzerine düþeni yapmaya çalýþýr. Allah rýzasý için yapýlan hizmetlerdeki bu þevk ve istek gerçek dindarlýðýn da alametlerinden biridir.

Ancak imaný zayýf bazý kimseler, müminler teþvik edip destek olmadýkça hayýrlý bir hizmet giriþiminde bulunmazlar. Kalplerinde onlarý karþýlýksýz hizmete yöneltecek güçte bir Allah sevgisi ve korkusu olmadýðý için çalýþýp çabalamak, iyilik yapmak, fedakarlýkta bulunmak aðýrlarýna gider. Ancak bunun yanýnda kendilerini çevrelerine dindar gösterecek kadar hizmet eder, en az çaba sarf ederek hayatlarýný sürdürmek isterler. Allah'ýn rýzasýnýn en büyük kazanç olduðunu göz ardý ettikleri için bu konuda üzerlerinde daima bir aðýrlýk olur. Dünyevi bir çýkar elde etme ihtimali olan iþler için gece gündüz çalýþmayý, uykusuz kalmayý, yorulmayý kýsaca her türlü fedakarlýðý göze alýrken, Ýslamýn menfaati için yapýlacak bir hizmeti yük olarak görür ve yaptýklarý her iþte müminleri minnet altýnda býrakmak isterler.

Samimi Müslümanlar ise, "Þu halde boþ kaldýðýn zaman, durmaksýzýn (dua ve ibadetle) yorulmaya-devam et. Ve yalnýzca Rabbine raðbet et" (Ýnþirah Suresi, 7-8) ayeti gereði Allah'ýn rýzasýný, rahmetini ve cennetini kazanacak olmanýn umudu ve sevinci ile, her anlarýnda çok þevkli, canlý, çalýþkandýrlar. Nitekim Allah Bakara Suresi’nin 148. ayetinde müminlere “hayýrlarda yarýþmalarýný” emreder. Bu ayetlere uyan müminler, bir an dahi boþ kalmadan, hayýr iþlemek ve iyilik yapmak konusunda birbirleriyle yarýþ içindedirler. Her an bir ecir kazanmak için fýrsat kollar, hiçbir zaman üþenmeden, baþkasýna býrakmadan, ertelemeden önlerine çýkan her fýrsatý deðerlendirirler. Yaptýklarýndan dolayý ise hiçkimseyi minnet altýnda býrakmaz, kimseye iyilik yapýyormuþ edasýyla iþlerini yapmazlar. Aksine Allah'a, Allah'ýn rýzasýna ve rahmetine ve ölmeden önce toplayacaklarý ecirlere muhtaç olduklarýný bilerek, tevazu ve kanaatkarlýk içinde, hiç kimseden tek bir teþekkür dahi beklemeden Ýslam’a hizmette bulunurlar.

Vicdana uyularak yalnýzca Rabbimizin rýzasý için yapýlan hizmet en zor ortamda bile mümine neþe ve sevinç verir. Her samimi çabanýn sonucunda bir güzellik ve huzur, dünyada þerefli bir hayat vardýr. Ahirette ise sonsuz sevinç ve neþeyi yalnýzca müminler yaþayacaktýr. Ýþte tüm bunlarý bilen ve kavrayan bir mümin yaptýðý iþlerde tek bir teþekkür dahi olsa dünyevi bir karþýlýk beklemenin kendisi için Allah’ýn huzurunda ne kadar utanç verici olduðunu bilir. Dünya hayatýnda ve ahirette yaþayacaðý büyük kaybý bilir ve bundan çok korkar. Zira Allah’ýn rýzasýný, sonsuz rahmetini ve cennetini unutarak dünyevi beklentiler içinde olmak bir insanýn hem dünyada hem ahirette hüsrana uðramasýna neden olur. Allah bir ayetinde müminlerin bu samimiyetini þöyle bildirir:

... Þerri (kötülüðügöz kırpma yaygýn olan bir günden korkarlar. Kendileri, ona duyduklarý sevgiye raðmen yemeði, yoksula, yetime ve esire yedirirler.

"Biz size, ancak Allah'ýn yüzü (rýzasýgöz kırpma için yediriyoruz; sizden ne bir karþýlýk istiyoruz, ne bir teþekkür. Çünkü biz, asýk suratlý, zorlu bir gün nedeniyle Rabbimizden korkuyoruz."

Artýk Allah, onlarý böyle bir günün þerrinden korumuþ ve onlara parýltýlý bir aydýnlýk ve bir sevinç vermiþtir.

Ve sabretmeleri dolayýsýyla cennetle ve ipekle ödüllendirmiþtir. (Ýnsan Suresi, 7-12)
Gönderen: 06.08.2007 - 16:34
Bu Mesaji Bildir   Ônder23 üyenin diger mesajlarini ara Ônder23 üyenin Profiline bak Ônder23 üyeye özel mesaj gönder Ônder23 üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
dilfiruze su an offline dilfiruze  
79 Mesaj -
okulda bir grup arkadaþlarla elimizden geldiðince teblið yapmaya çalýþýyoruz.
ÝNÞALLAHUTEALA RABBÝM ÝNSANLARIN HÝDAYETE ERMELERÝ ÝÇÝN BÝZÝ VESÝLE KILAR.
AMÝN...
Gönderen: 08.08.2007 - 19:31
Bu Mesaji Bildir   dilfiruze üyenin diger mesajlarini ara dilfiruze üyenin Profiline bak dilfiruze üyeye özel mesaj gönder dilfiruze üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
NurBahcesi su an offline NurBahcesi  
mübarek neden hep ayni eserler
2687 Mesaj -
ne güzel tavsiyeleriniz var
ama harun yahyanin eserlerini tesvik yapilan vazifeden daha öne gecmis
ticari daha önde bu yazida
ben mi yanlis anliyorum


okumak deyince yüzlerce faideli eserler de var
tesekkür ederim
belki de konu harun yahyadir bilemiyorum
yanlissam düzeltin

Gönderen: 08.08.2007 - 19:53
Bu Mesaji Bildir   NurBahcesi üyenin diger mesajlarini ara NurBahcesi üyenin Profiline bak NurBahcesi üyeye özel mesaj gönder NurBahcesi üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Ônder23 su an offline Ônder23  
569 Mesaj -
Selam un Alekum

Yazdigim bu Eser bir alintidir????

Amacim yanlizca birseyler ögretmek, zahmet etip okuyanlara hizmet etmektir amacimiz.

Arti bu eserin benim oldugunuda soylemiyorum???

Ravda net sitesine binlerce uyemiz var, elimden geldigi kadariyla bu kardeslerimin yazdiklarini okumaya calisiyorum. Ama cogunlukla hepside Alinti yani baska yazarlarimiza ayitdirler.

Evet haklisiniz normalde yazdigimiz eserlerin hanki yazar tarafindan yazilmis'sa o yazarin ismini yazmamiz lazim...

Selam ve Duaile
Gönderen: 10.08.2007 - 20:19
Bu Mesaji Bildir   Ônder23 üyenin diger mesajlarini ara Ônder23 üyenin Profiline bak Ônder23 üyeye özel mesaj gönder Ônder23 üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 760 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
2243 üye ile 29.03.2024 - 11:40 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
hasanelm (54), _gazel_ (33), feza (47), nihat surgun (55), Rabbanice (46), kuzpinar (45), alex (38), rümeyza (50), flash.gs (40), xbüþrax (31), gelisimci (44), ranaezgi (42), xxsevgixx (51), ömeru-l faruk (45), maviboncuk1988 (36), Selman-i Farisi (41), evvelim (50), Engin1 (40), avci11 (53), nur1982 (42), koksal06 (54), ergenekon58 (59), M. Emin (59), mak99 (52), furkancanpolat (45), meergin (52), osmanhan1 (47), seyma1987 (37), RahLee (37), zöhre (43)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.60185 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.