0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » D İ N / İ S L A M » BÜYÜK ŞAHSİYETLER » HIZIR ALİ MURATOĞLU

önceki konu   diğer konu
18 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Gönderen
Mesaj
karaahmetoglu su an offline karaahmetoglu  
HIZIR ALİ MURATOĞLU
42 Mesaj -
HIZIR HOCA GÜLDÜ...

ONU ÖLDÜRENLER EBEDÝYYEN AÐLAYACAK...

el hac mahmud el ofi..

yazan: cübbeli ahmed hoca.

Geçen sene 17 Mayýs 1998 Pazar günü þehadet mertebesine eren çok muhterem, Hýzýr Ali Muratoðlu Hocamýzý rahmetle yad ediyoruz.

O mübarek zat, üstadýmýz Hacý Mahmut Efendi hazretlerine layýk bir damat, manevi yolumuza ve baðlýlarýna da gerçek manada büyük hizmetlerde bulunmuþtu. Dört, beþ yaþlarýmdan beri yanýnda yetiþtiðim o kýymetli insanýn; kimsenin kalbini kýrdýðýný, kimseyi boþ çevirdiðini ve mahrum býraktýðýný asla görmedim.

Hayatýmýn birçok sýkýntýlý merhalelerinde en özel konumda bile, O’na her ne zaman sýkýntýlarýmý açtýmsa her seferinde kendimi rahatlamýþ ve manevi sýkýntýlarýmdan kurtulmuþ olarak hissetmiþimdir.

Hýzýr Efendi hocamýz çok tevazulu, alçak gönüllü, açýk sözlü, çok nurlu, tasavvuf ilimlerinde mahir, manevi yolda çok ilerlemiþ, zikir ehli, keramet sahibi bir gönül eri idi.

Nitekim Üstadýmýz Hazretlerinin; O’nun hakkýndaki "Herkes, Hýzýr'ý arar, Hýzýr bize kendisi geldi" þeklindeki sözü çok manidardýr.

Yine Üstadýmýz Hazretlerinden bizzat iþittiðimize göre bir yolculuk esnasýnda arkadaþlarý Hýzýr Efendi'den bir keramet göstermesini istemiþler. O sýrada kendileri Darende Somuncu Baba Türbesi'nde bulunuyorlarmýþ. Arkadaþlarýnýn bu talebi üzerine Þehid Hýzýr Efendi'nin oradaki havuzda bulunan balýklara "Ey balýklar! Ben Mahmut Efendi Hazretleri'nin vekili olarak bu cemaatin emiriyim. Sizinde içinizde mutlaka bir emiriniz vardýr. Haydi o, öne çýksýn da görüþelim" diye seslenmesi üzerine balýklarýn kenara çekilerek, emirlerine yol açtýklarý ve büyük bir balýðýn öne geçerek Hýzýr Efendi'nin karþýsýnda kendi diliyle birþeyler söylemeye çalýþtýðý herkes tarafýndan görülmüþ bir vakadýr. Allah-u Teala þefaatlerine cümlemizi nail eylesin.

Üstadýmýz Hazretleri'nin vekillerinin makamý böyle olursa, kendisinin Yüce mertebesi nasýldýr? Ancak Allah (Celle Celalühu) bilir.

Hýzýr Efendi hocamýzýn üzerimizde birçok hakký bulunmaktadýr. O bizi çocukluðumuzda evinde yetiþtirmiþ, eli ile piþirip yedirmiþ, bizzat sofralarýmýzý se-rip, kaldýrmýþ, gittiði sohbetlere bizi yanýnda götürerek bilfiil eðitmiþ, ileriye dönük birçok hususlardaki tavsiyeleri ile de önümüzü açmýþtýr. Hiç þüphesiz ki; O’nun üzeri-mizdeki haklarýnýn en büyüðü ilim hakkýdýr. "Bana bir harf öðretenin kölesi olurum" fahvasýnca, yaþadýðýmýz müddetçe O’na minnetdar kalacaðýz. Çünkü küçük yaþlarýmýzda O’ndan sarf, nahiv, tevsir, hadis, özellikle fýkýh ilimlerinde bir hayli istifademiz olmuþtur.

Allah-u Teala kendisini tara-fýmýzdan hayýrla mükafatlandýr-sýn. Kendisiyle üç kere Hac yolculuðunda bulundum. Ýki seferinde ayný odalardaki birlikdeliðimizde seneler önceki günleri yad ettik. Ve yine O’ndan çayýmýz, çorbamýzýn hazýrlanmasýna kadar birçok hizmetler gördüm.

Þehid ediliþinden birkaç ay önceki son Hac'cýnda da birkaç defa görüþtük. Özellikle Arafat'ta ki tesirli sohbetini Efendi Hazretleri'mizle birlikte dinledik. Sonra yakýn arkadaþlarýndan, onun Arafat Vakfesi'nde Allah-u Teala'dan ýsrarla þehidlik istediðini öðrendik. Gerçekten de duasý kabul olarak Hac dönüþünden birkaç ay sonra Ýsmailaða Camii içerisinde Pazar sabahý insanlara ders verdikten sonra kendisine soru sormak bahanesiyle yaklaþan bir caninin, arkadan attýðý altý kurþunla "Allah!" diyerek yere yýkýlmýþ ve böylece en büyük muradý olan þehadet mertebesine eriþmiþtir. Kendisine mübarek olsun.

Güvenlik güçlerimizin çok ciddi araþtýrmalarýna raðmen, ka- til hala bulunamamýþ, böylece Hýzýr Efendi Hocamýzýn þehit olmadan önce, imam bulunduðu Çukurbostan Camisi'nin pano-suna koymuþ olduðu soru iþareti hala çözülememiþtir. Güvenlik birimlerinden umudumuz, Allah'ýn izniyle bu hususta araþtýrmalarýný hýzlandýrarak, bir an önce katili yakalayarak, adalete teslim edip, hocamýzýn geride býraktýðý milyonlarca seveninin gönüllerine su serpmeleri ve böylece Hocamýzý istismar ederek bunalým çýkartmaya çalýþan terörist çevrelere fýrsat vermemeleridir.

Evet! Hocamýz þehit olmuþtur. Þüphesiz ki bu Allah (Celle Celalühügöz kırpma' ýn takdiri iledir. Rastgele deðildir. Cemaatimizden beklenen teslim ve rýzadýr. Zaten saðduyulu cemaatimize de yakýþan budur. Cenazesinde toplanan yüzbinlerin, sesli Tekbir bile getirmekten uzak durarak acýlarýný içlerine gömmeleri, bu yönde en büyük örnektir. Agah olun ki; Hýzýr Efendi Hocamýz þehid edilmiþtir. Fakat ölmemiþtir. Nitekim Mevla Teala, bu hususta " Allah yolunda öldürülenlere ölü demeyin. Asýl diriler onlardýr. Velakin siz (onlarýn manevi hayatýnýgöz kırpma anlayamazsýnýz" (1) buyurarak bu zatlar hakkýnda ölü tabirini kullanmayý bile yasaklamýþtýr.

Diðer birtakým Ayet-i Kerimelerinde de, Mevla Teala; "Allah yolunda öldürülmüþ olanlarý sakýn ölüler sanma. Bilakis onlar diridirler. Rableri katýnda (Cennet nimetleriyle) rýzýklandýrýlmaktadýrlar. Allah'ýn kendilerine fazlýndan verdiði (þehitlik mertebesi) ile ferahlanýrlar ve arkalarýndan henüz onlara yetiþememiþ olanlara (þehit kardeþlerine)'da hiçbir korku olmadýðý ve onlarýn mahzun olma-yacaklarýyla da müjdelenirler"agla2) buyurarak þehitlerin manevi hayatýný gözler önüne sermiþtir. Þu bir gerçek ki; þehadetlerinden sonrada bu zatlarýn tasarruflarý devam etmektedir. Nitekim, vefa- týndan sonra birçok kimseler tarafýndan, Cennetteki yüksek de- recelerde görülmüþ, bir seferinde de Külliye'nin kapýsýnda "Burasý yakýnda mutlaka hizmete açýlacaktýr" buyururken görülmüþtür. Bu fakir de kendisini güzel hal-lerde görmekle þereflendi.

Ayrýca Hýzýr Efendi'nin þeha-deti bize, Resulullah (Sallallahu Aleyhi Ve sellem)' ýn "Doðru bir niyetle þehitlik istiyeni yataðýnda da ölse, Allah-u Teala þehitlik makamýna eriþtirir"agla3) Hadis-i Þerif'inin bir mucizesini daha açýkça göstermiþtir. Burada yeri gelmiþken þehitlik mertebesiyle ilgili bazý Hadis-i Þerifleri rivayet edelim.

Abdullah Ýbn-i Ka'b, Ýbn-i Ma- lik (Radýyallahu Anh)' dan rivayet edilen bir Hadis-i Þerif’te Resulullah (Sallallahu Aleyhi Vesellem) þöyle buyurmuþ tur: "Þehitlerin ruhlarý, yeþil kuþlar þeklinde cennet kandillerine takýl-mýþ durmaktadýrlar. Allah-u Teala kýyamet gününde onlarý döndü-rünceye (diriltinceye) kadar (böylece kandilden kandile uçacaklardýr)" (4)

Enes (Radýyallahu Anh) den rivayet edilmiþtir ki, Resulullah (Sallallahu Aley- hi ve Sellem) buyurdu ki: Cennet ehlinden bir kimse, (Huzur-u Ýlahiye) getirilir. Allah Azze ve Celle o’na: "Ey Ademoðlu, yerini nasýl buldun?" diye sorar. O adam: "Ey Rabbim! Bulunduðum yer, yerlerin en iyisi." der. Cenab-ý Hak: "Benden ne dilersin?" buyurur. O adam; þehitliðin üstünlüðünü gördüðü için: "Beni tekrar dünyaya döndürmeni ve senin yolunda on defa daha þehit olmayý isterim." (5) der.

Mikdam Ýbn-i Ma'di Keribe el-Kindi (Radýyallahu Anh) den rivayet edilmiþtir ki, Efendimiz (Sallallahu Aleyhi ve Sellem) þöyle buyurdu: "Þüphesiz Allah indinde þehitlerin dokuz hasleti vardýr.

1. Allah-u Teala, kanýnýn ilk damlasýnda O’nun günah(lar)ýný affeder,

2. Cennetteki makamý kendisine gösterilir,

3. Ýman süsüyle süslendirilir,

4. Kabir azabýndan kurtarýlýr,

5. Hurilerle evlendirilir,

6. En büyük korkudan emin edilir,

7. Baþýna vakar tacý konlur ki, ondaki her bir yakut dünya ve içindekilerden daha hayýrlýdýr.

8. Hurilerden 72 tane aileyle evlendirilir,

9. Yakýnlarýndan 70 kiþiye þefaatçi kýlýnýr (6)

Bu vesile ile Hýzýr Efendi Hocamýza Allah-u Teala'dan yüksek dereceler, geride býraktýðý kýymetli kayýnpederi Üstadýmýz Hacý Mahmut Efendi Hazretleri' ne, Ehli Beyt’ine ve sevenlerine hayýrlý uzun ömür, sýhhat-ü afiyet, emniyet, hürriyet içerisinde hayýrlý hizmetler temennilerimle yazýma son verirken bütün camiamýza taziyelerimi arz ederim.

Ahmet Mahmut ÜNLÜ


DÝPNOTLAR:

1. Bakara Suresi; 154

2. Al-i Ýmran ; 169 -170

3. Müslim, Ýmare ; 157

4. Abdürrezzak Musannef ; 9556, 5 / 264

5. Nesei: 5/409 H. No: 34

6. Nesei: 5/409 H. No: 34
_________________
"Þerî'at Kenz-i Hakk, Miftah Tarîkat"
Gönderen: 22.08.2005 - 16:08
Bu Mesaji Bildir   karaahmetoglu üyenin diger mesajlarini ara karaahmetoglu üyenin Profiline bak karaahmetoglu üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
önceki konu   diğer konu

Mesajlar Gönderen Tarih
 HIZIR ALİ MURATOĞLU
karaahmetoglu 22.08.2005 - 16:08
 HIZIR ALİ MURATOĞLU
_Resul_ 22.08.2005 - 16:21
 Bismillahirrahmanirrahim
akincimetin 22.08.2005 - 16:41
 HIZIR ALİ MURATOĞLU
nesligul 22.08.2005 - 17:26
 RE:
Afaki 22.08.2005 - 22:57
Konu icon  HIZIR ALİ MURATOĞLU
karaahmetoglu 23.08.2005 - 10:11
 RE: Elle tutulur bir tarafı yok....
akincimetin 23.08.2005 - 11:25
 RE: RE: Elle tutulur bir tarafı yok....
amine1 23.08.2005 - 21:44
 HIZIR ALİ MURATOĞLU
_Resul_ 23.08.2005 - 22:35
 RE:
GöLGe 23.08.2005 - 23:33
 HIZIR ALİ MURATOĞLU
_Resul_ 23.08.2005 - 23:47
 HIZIR ALİ MURATOĞLU
bingöllü 24.08.2005 - 00:16
 HIZIR ALİ MURATOĞLU
_Resul_ 24.08.2005 - 00:20
 HIZIR ALİ MURATOĞLU
bingöllü 24.08.2005 - 00:32
 RE:
amine1 24.08.2005 - 21:34
Konu icon  HIZIR ALİ MURATOĞLU
karaahmetoglu 25.08.2005 - 17:51
 RE:
amine1 25.08.2005 - 21:28
 HIZIR ALİ MURATOĞLU
_Resul_ 26.08.2005 - 18:23

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 1065 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
h66hakan (49), on_dokuz_ (43), yakup_33_5 (35), seherkosger (54), mekixxs (48), Giresunlu_Elvaa.. (36), Özlemim (43), eskalebur007 (43), gulberk (45), yakup temizer (30), Lazfatos (38), berre_ (42), halime irva (34), duruidil (47), çanakkale72 (34), solgunbahar (37), esranurgul90 (35), sana_hasret (37), DIVANE3 (57), DEHLIZ (45), _Yagmur_ (38), sofi_23 (44), emel_1988 (37), sindirella (30), msen (50), aslanlion30 (53), -ArSLaN-84 (41), sevohatun (41), yberkalp (52), yagmurum33 (47), tubba (46), eaglem (42), huseyin66 (36), bilalabdulselam (39), mehmetture (59), milas (42), 1HicRaN (44), mazi (52), Dadas1971 (54), Fik_Jim (36), Yavda Biy Numay.. (24)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.56849 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.