0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » EDEBİYAT / MAKALE / ŞİİR » MAKALELER » Üç Şerden Birini Seçmek

önceki konu   diğer konu
1 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
KaLBeNuR su an offline KaLBeNuR  
Üç Şerden Birini Seçmek
1686 Mesaj -
ULUSALCILAR, Ergenekoncular, militan GY’ler (Gizli Y...) AB’nin içiþlerimize karýþmasýndan son derece rahatsýzlar ve köpürüyorlar. Gerçekten baðýmsýz bir Türkiye istediklerinden mi? Keþke öyle olsa...


ULUSALCILAR, Ergenekoncular, militan GY’ler (Gizli Y...) AB’nin içiþlerimize karýþmasýndan son derece rahatsýzlar ve köpürüyorlar. Gerçekten baðýmsýz bir Türkiye istediklerinden mi? Keþke öyle olsa...

Onlar Müslüman çoðunluk üzerindeki baskýlarýnýn kalkmasýný, memleketi atalarýnýn ve babalarýnýn çiftliði gibi idare etme sisteminin yýkýlmasýný istemiyor, kendi düzenlerini korumak için sinirleniyor.

Biz Müslümanlar bu durumda ne yapmalýyýz? Üç þýk var:

Birincisi: Kendi kimliðimize, kültürümüze, millî yapýmýza, kendi kiþiliðimize uygun; insan haklarýna baðlý ve saygýlý gerçek ve tam bir demokrasi. Þimdilik bu yol bize kapalýdýr.

Ýkinci þýk: Ulusalcý vesayet demokrasisine razý olmak; öz vatanýmýzda ikinci sýnýf vatandaþ, sömürge yerlisi olarak yaþamaya devam etmek.

Üçüncüsü: Avrupa Birliði’ne üye olmak, AB vesayeti altýnda yaþamak.

Samimî konuþayým, bunlarýn üçü de þerdir, sakýncalý taraflarý vardýr. Bunlardan hangisi ehven ve ehaff’’týr, yâni en hafifidir. Bence AB üyesi olmaktýr.

Türkiye AB üyesi olursa ne gibi olumlu geliþmeler meydana gelecektir? Hatýrýma gelenleri sayayým:

1. Kokuþma azalacak, ülkeye temizlik ve þeffaflýk gelecektir. Avrupa Birliði, son derece kirli, kokuþmuþ bir ülkeyi istemez.

2. Ýnsan haklarýna riayet edilecektir.

3. Müslüman çoðunluk din, inanç, ibadet, inandýðý gibi yaþamak, dinî dernek kurmak, din okullarý açmak hürriyetine kavuþacaktýr.

4. Tasavvuf ve maneviyat dergâhlarý tekrar serbest ve yasal olacaktýr.

5. Müslümanlar üzerindeki kýlýk kýyafet, kültür, yazý lisan edebiyat baskýlarý ve diðer zorlamalar kalkacaktýr.

6. En önemlisi, ülkenin kalkýnmasýný önleyen resmî ideolojiye son verilecektir.

7. Devlet ve hükümet idaresinde hukukun üstünlüðü prensibi esas olacaktýr.

AB’ye girmenin sakýncalarý olmayacak mýdýr? Olacaktýr, hem de bir yýðýn. Lakin dikensiz gül olmaz, sakýncasýz menfaat olmaz.

Yazýmýn baþýnda üç þýkkýn da þer olduðunu beyan etmiþtim. Biz bunlardan en hafif olanýný tercih ile mükellefiz.

Þu hususu da beyan edeyim:


Ülkemde tam ve gerçek manada baðýmsýz, millî kimlik ve kültüre baðlý ve saygýlý bir sistem olsa, elbette þerlerin ehven ve ehaff olanýný seçmeyi düþünmem. Realist olalým, biz Müslüman çoðunluk þu anda ülkemizin, devletimizin gidiþatý, idaresi hakkýnda söz sahibi deðiliz. Vesayet altýndayýz, elimiz kolumuz baðlý. Seçimleri yüzde 90 kazansak yine haklarýmýza sahip olamýyoruz. Bu eli kolu baðlýlýkta, bu zillet ve esarette kendi hatalarýmýzýn, hýyanetlerimizin, yanlýþlarýmýzýn çok büyük rolü var. Sýmsýký bir birlik olmamýz gerekirken bin parçaya ayrýlmýþýz. Yeterli sayýda uzmanlar, güçlü kadrolar yetiþtirememiþiz. Kendimize yabancý düþmüþüz. Ahlâkýmýz ve karakterimiz bozulmuþ, egemen azýnlýklarýn oyuncaðý ve esiri olmuþuz. Bu kötü durumdan kurtulmamýz (kurtulabileceksek) AB üyeliði ile belki mümkündür.

Osmanlý Ýmparatorluðu 19’uncu asýrda Avrupa düvel-i muazzamasýnýn (büyük devletlerinin) bir nevi himayesine girerek parçalanmasýný geciktirmiþti. Avrupa devletleri bizi korumuþ olmasalardý, 1877 Moskof savaþýndan sonra Ýstanbul’a kadar kayb etmiþ olduðumuz Rumeli topraklarýmýzýn önemli bir kýsmýný geri alabilir miydik?

Ýnþaallah bu ülkede bir gün gelir tam baðýmsýzlýk güneþi doðar. O zaman himayeye mimayeye, AB’ye MABE’ye lüzum kalmaz.

Tam baðýmsýzlýk olmuyorsa þerlerin ehveni ve ehaffý...

AB’ye üye olursak ahlâksýzlýk, fuhþiyyat artarmýþ... Sanki bugün çok ahlâklýymýþýz, çok faziletliymiþiz de...

Ýnsanlýk Tarihinde En Etkin 100 Kiþinin Birincisi

AMERÝKALI YAZAR ve araþtýrýcý Michael H. HART “Dünya Tarihine Yön Veren En Etkin 100” isminde bir kitap yazmýþ, kendisi Müslüman deðil. Birinci kiþi olarak kimi koymuþ? Peygamberimizi.


Evet, tarih boyunca dünya ve insanlýk üzerinde en fazla etkili olan þahsiyet Peygamberimizdir.

19’uncu asrýn sonlarýnda ve 20’nci asýrda dinlerin zayýflayýp bütün etkilerini yitireceðine dair materyalist bir görüþ vardý. Bu kuruntunun boþ olduðu meydana çýktý. Dünya þu anda en çok Ýslâm’dan bahsediyor. Hazret-i Muhammed’in gücü, tesiri her geçen gün çoðalýyor.

Ýslâm nedir? Ýslâm barýþ demektir. Batý medeniyetinin, Marksizmin, Liberalizmin, Kapitalizmin de barýþlarý var. Onlarýn barýþlarýnýn dünyayý ne hale getirdiðini görüyoruz. Böyle giderse yerküresinin ve insanlýðýn dengesi bozulacak ve korkunç felaketlerle karþýlaþacaðýz. Bunlarý nice Batýlý filozof itiraf ediyor.

Dünyayý ve insanlýðý Ýslâm barýþýnýn selamete kavuþturacaðýný iddia ediyoruz. Lakin bu iddiamýzý insanlýða, onun anlayacaðý ve kavrayacaðý bir lisan ve üslupla anlatamýyoruz.

Hazret-i Muhammed dar manâsýyla bir din ve mâneviyat büyüðü deðildir. Onun getirdiði Ýslâm mesajý bütün insanlýðý kucaklar. O evrensel bir barýþtýr.

Ýngiliz oryantalistlerinden Montgomery Watt, “Hazret-i Muhammed: Peygamber ve Devlet Adamý” adlý kitabýnda Müslümanlarý þöyle tenkit ediyor: “Onlar Hazret-i Muhammed’in insanlýðý kurtaracak örnek ve model olduðunu iddia ediyorlar, fakat bu konuda gayr-i Müslimleri ikna maksadýyla kitaplar yazmýyorlar.”

Ýngiliz doðu bilimcisine, bir dereceye kadar hak vermek gerekir.

Ýslâm barýþý nedir? Dünya ve insanlýk bu barýþýn þemsiyesi altýna girerse nasýl kurtulur? Bu konuda en az 50 lisana tercüme edilmiþ ve milyonlarca basýlmýþ çok kaliteli yayýnlarýmýzýn olmasý gerekmez mi?
Ýslâm dar mânâda bir din deðil. Dünyanýn, insanlýðýn bütün problemlerini çözecek, çareler ve teklifler sunmaktadýr. Bunlarýn çok açýk, çok inandýrýcý bir þekilde dünya halklarýna sunulmasý gerekir. Bu iþi herhalde Papazlar, Hahamlar, Masonlar, Marksistler yapacak deðil!..



Mehmet Þevket Eygi / Milli Gazete



itibarhaber

Gönderen: 14.04.2008 - 13:35
Bu Mesaji Bildir   KaLBeNuR üyenin diger mesajlarini ara KaLBeNuR üyenin Profiline bak KaLBeNuR üyeye özel mesaj gönder KaLBeNuR üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 1215 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 11:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
aliye72 (49), maliyeter (45), Mehmet Ögretmis (66), REHBER2 (60), meltem35 (54), banazli (48), kardelen55 (53), rojda (39), yakobus (48), ibo13 (47), zeyd82 (42), erhan baker (50), seferistan (53), rufat (43), KAMCILI_MIZRAK (52), ejderha (57), Sofican (44), ofluenes61 (39), manly (51), boncell (53), zümer (44), ferdi33 (54), recai (47), Hidayet Demir (67), yelizyagci (48), doxan1 (45), imparator_57 (43), DELÝVELÝOGLU (60), KURTBEY66 (47), Murtaza GÜRSOY (38), yalovalifurkan7.. (34), durak1 (69), sinos (52), isik_67 (38), DaMLaM (47), EnDeRuN (53), Baha_RIP (35), cristor (46), AVLAYANHASAN (51), seyyid_emin (46), beyzanur61 (45), sekkos (42), necla caltekin (72), ekrem1992 (32), MuhammetColak (42)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.66818 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.