0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » ÜYELER PANOSU » ÜYE HİZMETLERİ » Az yemek insanın zekâsını açar !!!

önceki konu   diğer konu
2 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
hasret_gulu su an offline hasret_gulu  
Az yemek insanın zekâsını açar !!!
27 Mesaj -
Bugün hastaliklarin birçok sebebinin asiri kilo oldugu biliniyor. Tasavvuf kitaplarinda ise az yemenin önemi anlatilmakta ve insanlar az yemeye tesvik edilmektedir.

Dengesiz beslenme, asiri yemek yeme beraberinde sismanligi getiriyor. Bati ülkelerinde sikça rastlanan kilo sorunu artik Türkiyenin de bir problemi. Obezite (asiri kilo) birçok hastaliga davetiye çikarmakta ve doktorlar hastalarindan ilk is olarak kilo vermelerini istemektedir. Halbuki dinimizde dengeli beslenmenin önemi anlatilmakta, asiri yemek yemenin zararlari ifade edilmektedir. Tasavvuf kitaplarinda az yemek yiyen kisinin hafizasinin güçlenecegi, anlama ve kavrama yeteneginde hizlilik ve genisleme meydana gelecegi belirtilmektedir. Yine, Tok olan kisinin beyni sarhosmus gibi düsünmesinde yavaslama olur. Açlikta kalp nurlanir, hosluk ve hafiflik meydana gelir.denilmektedir.

Ibrahim Hakki Hazretlerine göre çok yemek yiyince kan mideye hücum ettiginden kalbin yükü artar ve sikisir. Kalp midenin üstünde onun kapagi gibidir. Tok mide ise kaynayan bir tencere gibidir ve onun buhari kalbi üzer.

Imam Gazali, Midesini aç birakanin zekâsi açilir ve düsüncesi ilerler. demistir.

Yahya bin Muaza göre çok yiyen kisiler tez ölmektedirler.

Allahi anmaktan, Ona dua etmekten zevk duyacak bir kalp rikkat sahibi kalp demektir. Bu özelligi kazanmanin yolu da az yemekten geçmektedir. Ebu Süleyman Dârâni, Benim ibadetten en çok tat aldigim ânim, karnimin sirtima yapisacak derecede aç oldugu zamandir. demistir.

Kalp katiligi, sehvete düskünlük, kulluk yapmaya isteksizlik hep fazla yemenin eserlerindendir.

Ibrahim bin Ethem, belki gece ibadetine kalkmayi kolaylastirmasi sebebiyle, özellikle aksam yemeginde terk edilen ve azaltilan her helâlin nefse karsi cihat oldugunu söylemistir
Gönderen: 10.08.2005 - 19:36
Bu Mesaji Bildir   hasret_gulu üyenin diger mesajlarini ara hasret_gulu üyenin Profiline bak hasret_gulu üyeye özel mesaj gönder hasret_gulu üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Karahilal su an offline Karahilal  
265 Mesaj -
Allah razý olsun kardeþim güzel bilgiler.

Ýbni Sina'da ömrünün sonlarýna doðru bir açýklama yapýyor ve diyor ki bir ömür týpla uðraþtým ve saðlýðýn sýrrýný yeni öðrendim. Ne diye sorduklarý zaman ise, az yemek az uyumaktýr diye cevap veriyor.

Selam ve dua ile...
Gönderen: 11.08.2005 - 03:58
Bu Mesaji Bildir   Karahilal üyenin diger mesajlarini ara Karahilal üyenin Profiline bak Karahilal üyeye özel mesaj gönder Karahilal üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 1794 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 11:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
ahmetsezginyilm.. (45), kaff (56), sevmek (37), ER-DAL (43), __YaReN__ (45), melih58 (46), kingofthelaz (42), SuMBuL (40), ismail_denizli (51), ebutturab (45), aksagulleri (56), halil.erol (42), iboly (63), chuseyn (46), TaLHa13 (40), sebilullah (49), zulkifir (69), gutter (42), Gülendam (46), Talha_1986 (39), akdeniz4646 (44), eydeora (43), ccakmak (60), naile02 (38), hilalim61 (43), hakan.c13 (40), dipsi (45), musab5 (49), ali038 (58), yasin_toprakkal.. (49), umutsuna (50), hamza06 (51), sehadet99 (52)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 1.25294 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.