0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » D İ N / İ S L A M » SİYER-İ NEBİ » Kadınlara Karşı İyi Muamelesi

önceki konu   diğer konu
1 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
mehmet-54 su an offline mehmet-54  
Kadınlara Karşı İyi Muamelesi
221 Mesaj -

Kadýnlara Karþý Ýyi Muamelesi

Peygamberimiz -sallallahu aleyhi ve sellem- 'in etrafýnda dâima erkekler toplandýðý için kadýnlar Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem-'e suâl sormaða fýrsat bulamýyordu. Bunun için kadýnlar Resûl-i Ekrem'e müracaat ederek kendilerine bir gün ta'yîn edilmesini istemiþlerdi. Allah'ýn Resulü de bu müracaatý kabul ederek kadýnlara bir gün tahsis etmiþlerdi. (Buhârîgöz kırpma
Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem'e müracaat eden kadýnlar, gayet sarih ve açýk bir ifâde ile suâller sorarlar: Resûl-i Ekrem'in Ashâb'ý onlarýn cesaretine hayret ederdi.
Kadýnlarýn tabiatýndaki nezâket ve kalbindeki za'f dolayýsýyla Resûl-i Ekrem -sallallahu aleyhi ve sellem- onlarýn hissiyatýný rencide etmemeðe bilhassa dikkat gösterirler ve kadýnlara mülâyemetle muamele ederdi. (*)
Peygamberimiz -sallallahu aleyhi ve sellem-, büyük bir inkýlâb gerçekleþtirerek kadýnlara gerçek kadýnlýðýn þahsiyet ve vakarýný bahsetmiþtir. Kadýnlarý hürmet ve i'tibâr nokta-i nazarýndan erkeklerle ayný seviyeye çýkaran O'dur; O'nun getirdiði nizâmdýr.
Resûl-i Ekrem'in âlemlere rahmet olarak gönderiliþinin bir eseri olarak da herkese merhametle muamele buyurmalarýdýr.


Gönderen: 02.01.2005 - 18:01
Bu Mesaji Bildir   mehmet-54 üyenin diger mesajlarini ara mehmet-54 üyenin Profiline bak mehmet-54 üyeye özel mesaj gönder mehmet-54 üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 1050 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
h66hakan (49), on_dokuz_ (43), yakup_33_5 (35), seherkosger (54), mekixxs (48), Giresunlu_Elvaa.. (36), Özlemim (43), eskalebur007 (43), gulberk (45), yakup temizer (30), Lazfatos (38), berre_ (42), halime irva (34), duruidil (47), çanakkale72 (34), solgunbahar (37), esranurgul90 (35), sana_hasret (37), DIVANE3 (57), DEHLIZ (45), _Yagmur_ (38), sofi_23 (44), emel_1988 (37), sindirella (30), msen (50), aslanlion30 (53), -ArSLaN-84 (41), sevohatun (41), yberkalp (52), yagmurum33 (47), tubba (46), eaglem (42), huseyin66 (36), bilalabdulselam (39), mehmetture (59), milas (42), 1HicRaN (44), mazi (52), Dadas1971 (54), Fik_Jim (36), Yavda Biy Numay.. (24)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 1.61267 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.