0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30100     ***     Toplam Mesaj: 148193
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » SAĞLIK & SPOR » Kalp Krizini önlemek!!!!!!!!!!!!!!!!!!

önceki konu   diğer konu
3 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Gönderen
Mesaj
AkasyaDaphneAcelya su an offline AkasyaDaphneAcelya  
Konu icon    Kalp Krizini önlemek!!!!!!!!!!!!!!!!!!
212 Mesaj -
Diyelim ki saat 18:15 ve zorlu bir is gününden sonra arabanizla (yalniz basiniza) eve dönüyorsunuz. Gerçekten yoruldugunuz, sikildiniz ve çileden çiktiginiz bir gününüdesiniz. Birden gögsünüzde baslayip, kolunuza ve çenenize dogru ilerleyen siddetli bir agri hissediyorsunuz. Evinize en yakin hastaneden sadece 10 km uzakliktasiniz,fakat o mesafeye bile ulasip ulasamayacaginizdan emin degilsiniz. Ne yapabilirsiniz?

Kalp masaji konusunda belki egitim de almistiniz ama size ögreten sahis, muhtemelen bu masaji kendi kendinize nasil yapabileceginizi ögretmedi...

Son zamanlarda bir suru insan kalp krizine yalniz basinayken yakalanmaktadir. Yardim olmaksizin, normal kalp atisi bozulan ve bayginlik hisseden bir insanin bilincini yitirmeden önce sadece 10 saniyesi vardir. Bu durumda kalan sahislar kendilerine, devamli ve siddetli bir sekilde öksürerek yardimci olabilirler.

Her öksürükten önce derin bir nefes alinmali ve öksürük sanki gögüs derinliginden balgam çikarmak istercesine derin ve uzun olmalidir.

Derin nefes alma ve öksürük, yardim gelene yada kalp normal ritmine geri donene kadar, durmaksizin her iki saniyede bir olacak sekilde devam etmelidir.

Derin nefes alma akcigerlere oksijen ulastirirken, öksürük hareketi kalbi sikistirarak kanin dolasimini sürdürür. Kalp üzerindeki sikistirma hareketi ayni zamanda kalbin normal ritmine dönmesine de yardimci olur.

Bu sekilde, kalp krizine maruz kalan kisi, kendisini bir hastaneye ulastirabilir.

Bu makale Rochester General Hastanesi'nin "AND THE BEAT GOES ON..." adli bülteninden alinmistir.


Cok Cok önemli bir konu tanidiginiz her keze söylerseniz cok memnun olurum!!

Saglikli kaliniz Güle Güle Güle Güle Güle Güle
Gönderen: 07.05.2004 - 14:50
Bu Mesaji Bildir   AkasyaDaphneAcelya üyenin diger mesajlarini ara AkasyaDaphneAcelya üyenin Profiline bak AkasyaDaphneAcelya üyeye özel mesaj gönder AkasyaDaphneAcelya üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
önceki konu   diğer konu

Mesajlar Gönderen Tarih
Konu icon  Kalp Krizini önlemek!!!!!!!!!!!!!!!!!!
AkasyaDaphneAcelya 07.05.2004 - 14:50
 slm
muhammedfevzi 17.05.2004 - 18:05
 Kalp Krizini önlemek!!!!!!!!!!!!!!!!!!
((( ... ))) 19.05.2004 - 00:49

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 704 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 12:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
kerim75 (52), yandim ali (59), özlem (46), farandag (50), nurahsen81 (44), sivetok (53), university (47), esma elibüyük (35), macepers (43), nuray burak (41), mertmus (31), selin_622 (62), beste1963 (62), gurbetci68 (52), sevdican (57), ömer eren (49), aysenurceylan (42), SARISINgenc (40), GoriLLa UniT (40), akcaabatli30 (52), Seyfullah_21 (42), ahmetfurkan (51), hakan kara (47), REÝSHAN (49), assaf (40), islam2 (37), ibrahimkc (63)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 1.83222 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.