D e u t s c h   English 

     

0
0
0
0
Forum Giris Giris Üyeler Ekibimiz Arama
Toplam Forum: 69     ***     Toplam Konu: 30099     ***     Toplam Mesaj: 148192
  
  Beni hatırla
Forum Anasayfa » D İ N / İ S L A M » DİĞER DİNİ KONULAR » EY GÖNÜL

önceki konu   diğer konu
2 okunmamış mesaj mevcut (Acik)
Sayfa (1): (1)
Gönderen
Mesaj
memnune su an offline memnune  
EY GÖNÜL
53 Mesaj -
EY GÖNLÜM


Ey gönül, hayat süprizlerle doludur . Kimi zaman saadeti kaybetmenin hasretiyle kavrulurken , kimi zaman da ummadýðýn bir saadetin tebessümüyle sürur bulursun .Çektiðin ýstýraplar , elemler ve tarifsiz kederlere sabretmenin ateþiyle piþer,bir zaman sonra o ateþte lezzet bulursun.

Bu yüzden ey gönül ,ateþten korkma ! Sabrýn sineleri yakan o lahuti ateþinde piþ ki , lezzet bulasýn . Ýþte ey gönül , çoðu bela ve musibetlerin deðiþmez kaderimiz olmasý , bütün çabalarýmýza raðmen korku ve endiþenin o muziç çemberi içinde sabra mahkum ediliþimiz , bu diyarda hep böyle mahzun kalýþýmýz hep bundan : Güneþ yakacak , meyveler sabýrla olgunlaþacak ...

Tohum topraðýn derinliklerinde sabra mahkum ; sen dünya denen þu çileler ,elemler , ayrýlýklar ,hasretler yurdunda ...Tohum , bir müddet topraðýn karanlýklarýnda kalmaya tahammül edecek. Çürüyecek ; çürürken , canýný topraða katarken sabredecek , sabrýn acýsýna katlanacak , sonra f,iliz verecek , hasretini çektiði gün ýþýðýna kavuþacak , bir aðaç olacak , gökyüzünü kucaklayacak .

Sen de öylesin ey gönül !
Sen de korkunun , endiþelerin , elemlerin zindanýnda kalmaya tahammül et. Acýlara katlanmanýn , nice nimetlere hasret yaþamanýn ateþinde piþecek , lezzet bulacaksýn . Hayat bulmak ,hayat vermek için ...

Ey gönül ,acýlara sabret . Çünkü onlar seni kahretmek için deðil ;sýnamak , terbiye etmek , kemale erdirmek için gelirler ;Hem de geçicidirler ,ebediyen kalmayacaklar . Ýmana ve ümide sarýl . Bil ki hiçbir gece ebedi deðil ; her karanlýðýn sonunda bir fecir saklý .

Alemlerin Rabbi ' ne (c.c.) ,kalbin sahibine kulak ver ey gönül . Sabrý öðren , gayesini anla .Ne olur , gözlerin yaþarsa da , dilin ancak Rabbi'nin razý olduðu söz söylesin . Bu yaþlara katlanmayý bil ey gönül , varacaðýn menzil hatýrýna . Düþün ey gönlüm , onlarý sana yönelteni düþün ... Bu kutsi çileleri Tanrý misafirleri olarak aðýrla .Müminlerin o sözüne bütün ruhunla katýl . Bunu diline vird et , aradýðýn her teselli onda saklý : " Onlar ki ...Onlara bir musibet isabet ettiði zaman þöyle derler : Biz Allah'a aidiz ve elbette sonunda O'na döneceðiz. " (Bakara süresi 156 )

Ve Peygamberini , Peygamberleri düþün . Sabýr onlarýn ahlaký . Bak , Yusuf'undan ayrý düþen gözü yaþlý Yakup Peygamber nasýl sabretmiþ .Hz. Eyyub a.s. sabýr ateþinde nasýl yanmýþ . Ve o sevgililer sevgilisi , ve O'nun mübarek sahabileri ...Hüzün yýllarýnda , Þibi muhasarasýnda , Taif'te ,Tebük'te , Bedir'de , Uhud'da ,Hendek savaþýnda sabýr þerbetini nasýl yudum yudum içtiler. Bir adým sapmadan ,kalplerini sahibinden bir an ayýrmadan nasýl ýþýdýlar , nasýl ýþýk verdiler ...Sakýn sende yolundan þaþma ey gönül ; itaat et . Ýtaatýnda sabýr ve sebat et .Zira bu yol sabýrdan ibaret .

Sabrýn zýddý aceledir .Acelenin meyvesi ise piþmanlýktýr , üzüntüdür ey gönül . Öyleyse çabalarýnýn ,amellerinin mükaatýný beklerken ne olur acele etme . Sabrýn özündeki tevekkülü gör , her þeyin sahibine dayanmayý öðren .Beklediðin ilahi yardým yalnýzca sabrýn sonunda gelecek ey gönlüm .Ama sakýn tuzaða düþme ; tedbirsiz sabýr , çalýþmadan yapýlan tevekküle benzer . Önce tedbirine ,tedavine sarýl , sonra sabret . Hiçbir müsibete aðýr ve çekilmez gözüyle bakma .

Evet , sabýr acýdýr ey gönlüm . Bunu en iyi sen bilirsin . Gelecekten ümidi , beklentisi olmayan bir yürek bu acýya tahammül edemez , bunu da bilirsin .Hangi ümit diye sorma bana , bütün ümitler imanýnda saklý . Ýmanýn var , demek ki ümidin var . Gideceðin yer , göreceðin cemal var . Senin menzilin var . Seni hasretle bekleyen cennet ehli var .Sana kucak açmýþ ebediyyet var .

Þimdi sus gönlüm . Sus ve teslim ol . Fani umutlarla tükenmekten vazgeç . Dünya buna deðmeyecek kadar kýsa . Sabýr zamaný kýsa . Bir þimþek ýþýðýnýn parýltýsý kadar kýsa .

Unutma ey gönül , burasý dünya .. Sefasý da fani , cefasý da ...Fakat ebediyyet var , ebedi vatan . Orada nankörler için hazýrlanmýþ bir ateþ mahzeni var ki , orada sabah olmayacak , horozlar da ötmeyecek . Orada sabretmek imkansýz .

Öyleyse nankör olmaktan kork ve ey gönlüm , geçici elemlere ve imtihanlara sabret . Bilirim bu dünya bir imtihan yurdu , bir zindan . Ama duvarlarýnda daima ümide , kurtuluþa ,selamete açýk iman ve ümit pencereleri var . Bu pencerelerden mesut geleceðini gör. Sen ki narin kanatlý bir kelebeksin .Ýlahi takdirin imtihanýný minicik gövden de bulmuþsun . Ýlahi mukadderatýn göklerinden gelen kaza oklarýna hedefsin . Göklerin ve yerin yüklenmekten sakýndýðý " emanet" omuzlarýnda .Bazen belin bükülecek , dizlerin dermansýz kalacak .Ama sakýn sabrýn tükenmesin ey gönlüm , ruhunu ebediyete taþýyorsun .

Sabret gönül , þurada karþý kýyýya ne kaldý ? Bu dünya zindanýna muvakkaten mahkumsun , þükret ki müebbeden deðil !...

Sabret gönlüm yol çok uzun deðil , az kaldý...

( ALINTI )
Gönderen: 06.01.2007 - 11:27
Bu Mesaji Bildir   memnune üyenin diger mesajlarini ara memnune üyenin Profiline bak memnune üyeye özel mesaj gönder memnune üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Havz-i Kevser su an offline Havz-i Kevser  
RE: EY GÖNÜL
1543 Mesaj -
Alıntı
Orijýnalý memnune


Öyleyse nankör olmaktan kork ve ey gönlüm , geçici elemlere ve imtihanlara sabret . Bilirim bu dünya bir imtihan yurdu , bir zindan . Ama duvarlarýnda daima ümide , kurtuluþa ,selamete açýk iman ve ümit pencereleri var . Bu pencerelerden mesut geleceðini gör. Sen ki narin kanatlý bir kelebeksin .Ýlahi takdirin imtihanýný minicik gövden de bulmuþsun . Ýlahi mukadderatýn göklerinden gelen kaza oklarýna hedefsin . Göklerin ve yerin yüklenmekten sakýndýðý " emanet" omuzlarýnda .Bazen belin bükülecek , dizlerin dermansýz kalacak .Ama sakýn sabrýn tükenmesin ey gönlüm , ruhunu ebediyete taþýyorsun .



Es Selamu Aleykum Ve Rahmetullah...

ALLAH c.c. razý olsun memnune kardeþim...gül

Gönderen: 06.01.2007 - 18:26
Bu Mesaji Bildir   Havz-i Kevser üyenin diger mesajlarini ara Havz-i Kevser üyenin Profiline bak Havz-i Kevser üyeye özel mesaj gönder Havz-i Kevser üyeyi arkadas listeme ekle Yukari
Pozisyon - İmzalar göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   diğer konu

Lütfen Seçiniz:  
Şu an Yok üye ve 557 Misafir online. En son üyemiz: Didem_
16977 üye ile 13.07.2024 - 11:50 tarihinde en fazla ziyaretçi online oldu.

[Admin | Moderator | Kıdemli Üye | Üye]
Dogum Gününüzü Tebrik Ederiz    Doğum gününüzü tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu ömür dileriz:
akinzen (52), CAH&#221;T (62), yilmazbalci54 (58), hpolat (59), neandria (49), DeLiAsIk (41), halliti (57), KARAR (58), endülüs (43), A&#240;layan Gö.. (56), levent757 (51), Rumeysaa (57), alevkapan&yacut.. (56), aysunur (53), gencosman (58), CEPiSCH (45), ^Sessiz^ (37), ATAK (47), Eyup Altunsoy (62), laçin (50), X-MAN (50), kursatist (53), ahsez (54), albay (43), haci ömer (48), mustafagocer (65), kayserim (48), Bgok67 (31), kararlar34 (58), kozluklu k&#253.. (56), güven asa (61), MeHmEtSiN03 (37), Alim Demir (55), Icericumra (52), shoes4 (52), erolcilek (56), albatros (119), Muslumanim (39), babacan71 (57), refik y&#253;lm.. (68), server21 (47), /)SeyfullaH(\ (35), bostanc&yacute; (61), gulse (38), Cennet Ye&#254;.. (40), haktanotomotiv (56), bursar03 (48), hkursat (48), MISRA (56), tunsat (37), tolga01 (51), Rasim0735 (57), enes_malik (40), birol arol (61), yufkayurek43 (56), Turan35 (56), bayram66 (64), omer-108 (38), Tevfik (82), garip hasan (46), ferhat0612 (46), mercan__61 (52), serefk (67), imdat AYDIN (58), mehmetilhan (46), merdiye (44), Sefa_19 (56), saygili (67), shoes2 (52), yafes (58), yaasir (52), Allapiran (47), kralpire (61), baharali (52), BERCESTE68 (54), s.sariyildiz (63), kanadaturk (56), gurbetcihacidag (67), &Yacute;SMA&Yac.. (49), tuaz (45), sin ü seydo&tho.. (53), nacimert (51), Senfoni (47), <<Ercan>> (52), muspak (54), tekto01 (43), ciminliErdem (38), tayfunsan (40), lokman15 (33), peehhhh (43), saltuk77 (48), Beyda (57), m.as&yacute;k (69), efza (49), MAH&Yacute;R (52), GozyasiGeceleri (40), ebu-ali (77), ovakentli66 (65), nekder (47), suskunsu (46), hartmania (40), metin karga (51), A1A1 (48), fatih010378 (48), Ademtalha (41), Adem &Yacute;na.. (57), koesker (53), tuna (47), lazrail (41), skoldere (40), benhur kemal (), ozden7804 (57), MehmetHakim (61), birolpekel (69), ozaki (48), mazlumi (65), fatmayildiz (), BenyamiN (40), alieren (45), sahin23 (44), elvan_71 (47), X-MEN (50), taliha (54), Magicmoon (53), SELAM&Yacute;KA.. (65), metin_cholet (62), demun (61), @isra@ (46), berat (61), mehmettah&yacut.. (41), %seccade (48), malkoc (66), müjber (70), pamuk can (64), dekora (63), nursan12 (41), kocak07 (42), Hasan_52 (43), omeroz (53), derya deniz (), bayramalin (49), salih esen (51), orhann (62), DeliOrmanli (46), MEK&Yacute;N (46), lekalem (61), Tayyar (41)
Son 24 saatin aktif konuları - Top Üyeler
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.67030 saniyede açıldı   

Reklamlardan
RAVDA sitesi
hiçbir şekilde
sorumlu değildir.