dexamethasone kamagra fluvoxamine colchicine chloroquine cordarone coreg coridil corpamil corprilin corpriretic corticotherapique cosaar plus cotrim coumadin cozaar crestor crixivan cyclogyl cycrin cyklokapron cymbalta cytotec cytoxan dalacin c dalacin t dalacin v danatrol danocrine daonil deflamat deltasone demadex demolaxin dentomycine depakine chrono depakine depakote depo provera dermestril dermovate deroxat desogen desoren desyrel detrol la
     

0
Start Giriş Üye Ol üyeler ((( RAVDATe@m))) Arama
Toplam Kategori: 69 *** Toplam Konu: 30100 *** Toplam Mesaj: 148193
Forum Anasayfa » A I L E / E Ğ İ T İ M / S A Ğ L I K » SAĞLIK & SPOR » Sigara içen kadının işi daha zor

önceki konu   sonraki konu
Bu konuda 1 mesaj mevcut
Sayfa (1): (1)
Ekleyen
Mesaj
Muhtazaf su an offline Muhtazaf  
Sigara içen kadının işi daha zor

Moderator
4254 Mesaj -

Kayıt Tarihi: 04.06.2007
En Son On: 31.07.2020 - 00:50
Cinsiyeti: Erkek 
Sigara içen kadının işi daha zor

Sigara içen kadınlar, erkek içicilerden iki kat daha fazla akciğer kanseri riski altında olmakta ve nikotin bağımlılığından da zor kurtulmaktadır.

Uzmanlar, sigara içen kadınların, erkek içicilerden iki kat daha fazla akciğer kanseri riski altında olduğunu belirtmektedir. Buna bağlı olarak nikotin bağımlılığından da kadınlar erkeklere nazaran daha zor kurtuluyor.

Yapılan araştırmalara göre 1997 yılında akciğer kanserinden ölümlerin, meme kanserinden ölümleri geçtiği bugün ise her iki cinste de bu hastalıktan hayatını kaybedenlerin birinci sırayı aldığı dikkat çekmektedir. Akciğer kanserinde görülen sıklık ve ölüm hızının, geçtiğimiz yüzyıl içinde önce erkeklerde sonra da kadınlarda belirgin oranda arttığını, bu hastalığa yakalanan her on kişiden sadece bir kişinin tanı konulduktan 5 yıl sonra hala yaşıyor olacağı söz konusudur.

Uzmanlar; erken tanı konan, cerrahi şansını yakalayan çok az olguda yaşam şansı yüzde 85 olabilmektedir. Yapılan kitle tarama çalışmaları, total mortaliteyi azaltmıştır. Semptomlar ortaya çıktığında hastalık, genellikle ileri dönemdedir. Sigara içen kadınlar, erkek içicilerden iki kat daha fazla akciğer kanseri riski altında olduğu gibi nikotin bağımlılığından da zor kurtulmaktadırlar.

Gençlik döneminde sigaraya başlayan ve hala içmeye devam edenlerin yüzde 40'ı emeklilik yıllarını sağlıklı yaşamamaktadırlar. Etkilediği hayatlar ve ölümcüllüğü göz önüne alındığında, maalesef akciğer kanseri konusu diğer toplumlarda olduğu gibi yeterince gündeme getirilmemektedir. Bununla ilgili oluşturulan küresel girişime, Türkiye'nin de önümüzdeki yıldan itibaren daha geniş kapsamlı ve aktif destek vermesi beklenmektedir.
Erken tanı hayat kurtarır!

Uzmanlar, akciğer kanserinin belirtilerini şöyle sıralıyorlar; inatçı öksürük, var olan öksürüğün ve balgamın karakterinde değişme, balgamda kan bulunması, göğüs, sırt, kol ya da omuz ağrısı, nefes darlığı, ses kısıklığı, halsizlik, iştahsızlık, kilo kaybı, boyun ve yüzde şişme gibi durumlar görülebilse de, erken dönemde hiç yakınma olmayabiliyor. Bu nedenle; akciğer filmi, bilgisayarlı tomografi, balgam incelemesi, bronkoskopi (havayolunun özel bir aletle incelenmesi) gibi yöntemlerle tanının hemen konulması ve tedaviye geçilmesi gerekiyor.

Tedavide, tümörün tipine, büyüklüğüne ve yayılımına bağlı olarak; cerrahi, kemoterapi (ilaç tedavisi), radyoterapi (ışın tedavisi) veya bu yöntemlerin bileşimleri kullanılmaktadır. Tedavide en önemli faktör, tanıda gecikilmemesidir. Her kanser türünde olduğu gibi akciğer kanserinde de erken tanı, hayat kurtarır.

Uzmanlar; Akciğer kanseri olanlar ile ailelerinin hastalıkla ilgili beklentilerini iyileştirecek aktif kampanyaların organize edilmesi ile toplumda bu hastalığa olan duyarlılığın artması, risk grubu kişilerin belirtiler ve erken bulgular yönünde bilgilendirilmesi, eğitim ve destek kaynaklarının ortaya çıkması, sağlık otoritelerinin akciğer kanserine dikkat çekmesi ve programlarına sokmasının mümkünlüğünün söz konusu olduğunu belirtmektedirler.
Ekleme Tarihi: 08.09.2009 - 11:55
Bu mesajı bildir   Muhtazaf üyenin diğer mesajları Muhtazaf`in Profili Muhtazaf Özel Mesaj Gönder zum Anfang der Seite
Pozisyon düzeni - imzaları göster
Sayfa (1): (1)
önceki konu   sonraki konu

Kategori Seç:  
Sitemizde şu an Yok üye ve 741 Misafir mevcut. En son üyemiz: Didem_


Admin   Moderator   Vip   Üye ]

Hayırlı ömürler dileriz.    Bu üyelerimizin doğum günlerini tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu bir ömür dileriz:
osmanli1 (49), TRABZONLU_TS (43), murat__ (41), remzay56 (61), Mikayil Demir (44), sadoðlu (68), yigilcali (48), müzisyennnn (46), hakankara (55), mikail06 (53), seyfullah (36), erguen (53), @hmed (49), emre-70 (34), AY-NUR (41), yagmurumm (33), ihvankudret (35), KeTeNci (38), zahid1 (49), hamdim (37), intifada (53), samsun1983 (41), veysel.hoca (48), mikail34 (54), zincefr (60), batmazhalil (36), MaziDENbiri (52), sero (58), Natuvan (40), tuana~islam (38), xturkkizx (37), seros633 (47), m_zahid (43), karanfil58 (39), halimyusufoglu (49), minam (44), HATÝCE81 (43), s.emine (43), naci edin (78), Yaseminerdem (36), fatih1981 (43), bekir tek (38), seyyidtalha (52)
24 Saatin Aktif Konuları
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.52650 saniyede açıldı