0
Start Giriş Üye Ol üyeler ((( RAVDATe@m))) Arama
Toplam Kategori: 69 *** Toplam Konu: 30100 *** Toplam Mesaj: 148193
Forum Anasayfa » SERBEST KÜRSÜ » Özgür bıraktım artık Gözyaşlarımı...

önceki konu   sonraki konu
Bu konuda 6 mesaj mevcut
Ekleyen
Mesaj
-ERDAL- su an offline -ERDAL-  
Özgür bıraktım artık Gözyaşlarımı...

198 Mesaj -

Kayıt Tarihi: 29.01.2008
En Son On: 27.08.2008 - 18:26
Cinsiyeti: ----- 
İnsan dünyaya ilk geldiğinde tanışır gözyaşlarıyla. Daha dünyaya gelir gelmez, ağlamaya başlar. O ağlarken yetişir imdadına annesi, Allah'ın yüz merhametinin bir parçasından hissesine düşen merhametiyle. Hele bir de Sızıntı Dergisi'nin kapağındaki gibi, gözünde yaş, alt dudağı da bükülmüşse. Ve çocuk öğrenir artık, gözyaşlarının iksirini.. ağladığında her şeyin yerine getirileceğini. Ağlamak, istemekten daha tesirli. İstedin mi "olmaz!" denilebiliyor, ama ağladın mı pek geri çevrilmiyor. Gördün mü küçücük çocuğun verdiği dersi? Zaten insanın dünyaya gelişi de bir ibret, yaşayışı da bir ibret, gidişi de bir ibret değil mi, bakmasını bilene? Rabbim bakan kör olmaktan muhafaza buyursun.

Çok küçükken doya doya ağladığımı hatırlıyorum, ölümle annemi kaybetme korkusundan. Ölümün düşündürdüğü firak acısından. Nereden geldiyse aklıma bilemiyorum ölüm acısı o küçük yaşıma rağmen. İlk olarak annem teselli etmişti, "Cennet'te buluşuruz inşallah" diye, sonra Üstad Haşir Risalesiyle imdadıma yetişmişti.

Sonra annem ağlamaya başladı, üniversiteyi kazandığımda. İzne geldiğimde adeta bayram gelirdi eve, okula giderken matem kaplardı firak acısıyla. Her otobüse uğurlanışta, incilerden, mercanlardan daha değerli boncuk boncuk akıverirdi gözlerden yaşlar, "Anne hâlâ mı ağlıyorsun?" dememe rağmen her seferinde. İçerideki kopan firak fırtınasının simgesi: Gözyaşları.

Hak rahmetinin insan gözünde damla damla olmasıdır gözyaşları...

Dilin, duygunun ve gönlün el ele, yüz yüze birleştiği, iç içe girdiği anın çiçekleşmesi üzerinde jaledir gözyaşları...

Kalbdeki muhabbetin belirtisidir gözyaşları. İnsanlık Cennetteki yerini kaybettiğinden bu güne kadar ağlamaktadır. Çünkü kalbde Muhabbetullah vardır. İnsanlık ağlamaktadır, kaybetmiştir Cennetteki makamını... Ağlamalıdır da. Ağlaya ağlaya yükselecektir tekrar eski makamına.

Rahmet kapılarını açan bir iksirdir gözyaşları. Ağlayın doya doya ağlayın. Günahlarınıza, iyi güne ereceğinize, saadet göreceğinize... Bütün başınıza geleceklere, ihmal edilmiş istikbale... Atalarımızın günahına ve çevrenin körlüğüne... Ağlamayı unutmuşluğumuza, gamsızlığımıza, dertsizliğimize ve ağlanacak halimize gülüşümüze... Aldığımız sorumlulukların bilincinde olmayışımıza... Dağların bile kabul etmediği emanetin ağırlının farkında olamayışımıza... Ağlayın...

İçinizde rahmet esintileri duyuncaya kadar ağlayın. Haddimi aşmış olur muyum bilemiyorum, ama içimden geldiği için söyleyeyim: Malum, sebepler dünyasında yaşıyoruz. Bütün sıkıcılığına rağmen Atom âlemine hapsedilmiş durumdayız, imtihan bitene kadar. Çoğu zaman başınıza gelmiştir. Darda kalmışsınızdır. Sebepler lâl kesilmiştir. Ve siz içinizdeki Muhabbetullah'tan, bazen iradî, bazen gayr-i iradî (bu da Allah'ın ayrı bir lütfu) Müsebbebü'l-Esbab'a yönelirsiniz. Perdesiz, riyasız, gönülden O'na yönelirsiniz, gözyaşlarınızı dökersiniz. Ve Rahmet kapıları açılıverir. Olmazlar oluverir. "Kün feyekun" sırrı tecelli ediverir. Siz ağlarsınız, dudağınızı bükersiniz, karşılık olarak Rahmet yağar. Rahmet adeta gözyaşı olur. Dedik ya, perde var bu âlemde diye.

Ağlamak, sevmenin ve sevilmenin, sevinç ve üzüntünün ifadesi. Hiç böyle olmasaydı, insanlar hem sevinince hem de üzülünce ağlarlar mıydı?(EK)
Ekleme Tarihi: 12.03.2008 - 20:35
Bu mesajı bildir   -ERDAL- üyenin diğer mesajları -ERDAL-`in Profili -ERDAL- Özel Mesaj Gönder zum Anfang der Seite
Forum Düzeni - imzaları göster
önceki konu   sonraki konu

Mesajlar Ekleyen Tarih
 Özgür bıraktım artık Gözyaşlarımı...
-ERDAL- 12.03.2008 - 20:35
 GÖZYAŞLARIM...
KaLBeNuR 17.03.2008 - 01:50
 Mahcubum:(
-ERDAL- 21.03.2008 - 22:27
 RE: Mahcubum:(
KaLBeNuR 21.03.2008 - 22:56
 Özgür bıraktım artık Gözyaşlarımı...
feride orhan 21.03.2008 - 23:06
 Özgür bıraktım artık Gözyaşlarımı...
Muhtazaf 21.03.2008 - 23:40

Kategori Seç:  
Sitemizde şu an Yok üye ve 598 Misafir mevcut. En son üyemiz: Didem_


Admin   Moderator   Vip   Üye ]

Hayırlı ömürler dileriz.    Bu üyelerimizin doğum günlerini tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu bir ömür dileriz:
ahmettalan (46), zeycan (51), hayri72 (53), sihrind (47), Kara1983 (42), vanilya (58), UySaL (42), bahadun (55), Ahmet- (41), baltec (56), kirbasm (36), Zehranur23 (39), muvahhit (50), yesribb (67), sefaatli_66 (49), kirbass (36), fatihk (43), teslaxxx (44), cafe70 (49), doganweb (51), odak (48), saldiray (49), Hadimül_kur&aci.. (41), cevik07 (46), saphires (46), ke007 (56), ceyhun68 (43), yürekvleti (48)
24 Saatin Aktif Konuları
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 1.00794 saniyede açıldı