0
Start Giriş Üye Ol üyeler ((( RAVDATe@m))) Arama
Toplam Kategori: 69 *** Toplam Konu: 30100 *** Toplam Mesaj: 148193
Forum Anasayfa » D İ N / İ S L A M » DİĞER DİNİ KONULAR » Hergün Hediye Göndermek İstermisiniz ( Salevat göndermenin önemi)

önceki konu   sonraki konu
Bu konuda 9 mesaj mevcut
Ekleyen
Mesaj
Üsve-i Hasene su an offline Üsve-i Hasene  
Hergün Hediye Göndermek İstermisiniz ( Salevat göndermenin önemi)

273 Mesaj -

Kayıt Tarihi: 02.10.2006
En Son On: 04.10.2009 - 01:52
Cinsiyeti: Erkek 


Hergün düzenli olarak sizin kapınız çalınsa ve hergün size hediyeler gelse hiç merak edip sormazmısınız bu hediyeler nerden geliyor diye teşekkür etmeyi düşünmezmisiniz ve bir gün o düzenli gelen hediyeler kesilse hiç merak etmezmisiniz acaba o hediye sahibine ne oldu , başına bir halmi geldi, sıkıntısımı var diye yardımına koşmak sıkıntısını gidermek elinden tutmak istemezmisiniz.

Sevgili Kardeşlerim Cenab-ı Hak her kuluna iki kaş hizasında bekleyen bir melek tayin etmiştir. Bu meleğin görevi o kişinin okuduğu salevat ve selamları ağızdan çıkar çıkmaz Efendimize (s.a.v.) ulaştırmaktır, O melek Saygı ve Hürmetle Filan oğlu filan ümmetinizden diye Efendiler Efendisine (s.a.v.)takdim eder,bildirirler.

Yani okuduğunuz Salevat aynı anda Sahibine ulaştırılmakta Sevgili Peygamber Efendimiz (s.a.v.) okuyan ümmetine İnşaALLAH mübarek nazarlarını luft etmektedirler.

İşte Kardeşlerim hergün Sevgili Peygamberimize (s.a.v.) hediye gönderebilenler Sevgili Peygamberiyle (s.a.v.) manen irtibat kurmakta,ünsiyet yakalamaktadır ve İnşaALLAH Sevgili Peygamberimizde (s.a.v.) o ümmetini en zor anında ( ilk etabda ölüm anında ve kabir sualinde )yanlız bırakmayacaktır. Bunun yüzlerce örneği islam tarihinde kayıtlıdır.


Ve aynı şekilde sizin Adem (a.s.) dan günümüze kadar vefat etmiş tüm mü'minlere hediye etmiş olduğunuz hayır ve hasenat ( nasıl TV'de canlı bir yayın tüm dünya'da tüm evlere aynı anda geliyorsa)tüm sahiblerine aynen tebliğ edilmekte ve O mü'minler hediye sahibini aynen bilmektedirler. ( Allahü Teala elbette herşeye gücü yetendir.)

Ayrıca yine bilenler tarafından malumdurki Allahü Tealanın sevgili kullarına hediye gönderilmesinden sonra onların o mekanı manen şereflendirdikleride çok görülmüştür.hatta bir mekanda o güzellerden bahsedilmesi yada okunması bile buna bir vesiledir.



Rabbim Bizi Müceddid-i Elfi Sani en-Nakşibendi Yolundan Ayırma

Selam ve Dua ile..


Efendimiz [S.A.V.] buyuruyor:
1 "Üzerime Salavat-ı Şerife getiren kimseleri melekler rahmetle anar, meleklerin rahmetle andıkları kimseyi Allah [CC] affeder. Allah'ın affettiği kimse için bütün varlıklar rahmet okurlar."
2 "Üzerime bir defacık Salavat-ı Şerife getiren kimse için Allah Teâlâ görevli meleklere: Bu kulumun 3 gün içerisinde meydana gelen günahlarını yazmayınız emrini verir."
3 "Üzerime bin defa Salavat getiren kimseye Allah [CC] narı ile azab etmez."
4 "Cibril bana: Ya Muhammed |S.A.V.| Sana senden önce hiçbir kimseye getirmediğim bir müjde ile geldim. Allah teâlâ senin için şöyle buyurdu:
Ümmetinden kim ayakta iken üç defa Salavat getirirse, oturmadan önce Allah [CC] onu bağışlar. Otururken üç defa getirirse kalkmadan Allah'ın affına mazhar olur" buyurunca efendimiz [S.A.V.] bu müjdeler üzerine şükür secdesine kapandı. "
5 "Kim sabahları üzerime onar defa Salavat getirirse kırk senelik günahı silinir."
6 "Cuma günü üzerime yüz defa Salavat getirenin seksen yıllık hatalarını Allah [CC] affeder."
7 "Üzerime Cuma günü veya gecesi yüz defa Salavat okuyan kimsenin yüz türlü haceti kabul edilir."
8 "Bin defa üzerime Salavat getiren ölmeden önce cennetle müjdelenir."
9 "Cebrail [A.S.] bana gelerek: Ey Allah'ın Resulü, senin üzerine Salavat getiren kimse için yetmiş bin melek istiğfar getirir. " buyurdu.
10 "Üzerime getirilen Salavat sırat üzerinde bir nurdur."
11 "İnsanların bana en yakını üzerime en çok Salavat getirenidir."
12 "Allah'ın yer yüzünde gezen melekleri vardır. Ümmetimin üzerime getirdikleri Salatü selamları bana ulaştırırlar. Getirdikleri Salatü selam bana ulaşır ulaşmaz ben de onlar için istiğfar ederim."
13 "Üzerime Salavat getirenlere kıyamet günü şefaatçi olurum. Salavat getirmeyenden ise uzağım."

[Bu hadisler El-Mustadraf 2/283 terceme edildi.]



Bu mesaj 2 kez ve en son M.MasuM tarafından 12.01.2007 - 10:27 tarihinde değiştirilmiştir.
Ekleme Tarihi: 11.01.2007 - 20:34
Bu mesajı bildir   Üsve-i Hasene üyenin diğer mesajları Üsve-i Hasene`in Profili Üsve-i Hasene Özel Mesaj Gönder zum Anfang der Seite
Forum Düzeni - imzaları göster
önceki konu   sonraki konu

Mesajlar Ekleyen Tarih
 Hergün Hediye Göndermek İstermisiniz ( Salevat göndermenin önemi)
Üsve-i Hasene 11.01.2007 - 20:34
 Hergün Hediye Göndermek İstermisiniz ( Salevat göndermenin önemi)
Üsve-i Hasene 12.01.2007 - 11:06
 Hergün Hediye Göndermek İstermisiniz ( Salevat göndermenin önemi)
YeSiLKuBBeM 12.01.2007 - 11:07
 Hergün Hediye Göndermek İstermisiniz ( Salevat göndermenin önemi)
akarsu 12.01.2007 - 11:17
 Hergün Hediye Göndermek İstermisiniz ( Salevat göndermenin önemi)
~HiLaLaY~ 12.01.2007 - 11:29
 SELAT-U SELAMA AİT HADİS-İ KUDSİ'LER
Üsve-i Hasene 12.01.2007 - 11:35
 Hergün Hediye Göndermek İstermisiniz ( Salevat göndermenin önemi)
dilaratuba 12.01.2007 - 14:00
 Hergün Hediye Göndermek İstermisiniz ( Salevat göndermenin önemi)
Feyzaa 12.01.2007 - 14:09
 Hergün Hediye Göndermek İstermisiniz ( Salevat göndermenin önemi)
Ehl-i Sunnet 12.01.2007 - 20:50

Kategori Seç:  
Sitemizde şu an Yok üye ve 715 Misafir mevcut. En son üyemiz: Didem_


Admin   Moderator   Vip   Üye ]

Hayırlı ömürler dileriz.    Bu üyelerimizin doğum günlerini tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu bir ömür dileriz:
~Firdevs~ (45), col_kaplani (41), abratoha (53), myasir (43), fahtullah (38), coskun18 (39), HAYAT32 (40), Abdullah Mücahi.. (35), _AvataR_ (40), ene-l_fakir (39), _vuslat_ (40), irþat (54), gamzelim_2612 (36), berra42 (41), hafsa_kr (42), tarikas1453 (42), enes80 (45), isalih (52), burak91 (61), La_Gomera (33), a.talha (39), GaripMusaB (40), sevdalý_.. (47), haknur (49), yusufemin (49), xxiceboyxx (40), nehir_gözlum (39), kazmaz (42), bayram17 (38), yazevi (56), berivan2003 (49), FatihSultanMehm.. (49), furkan89 (57)
24 Saatin Aktif Konuları
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.53684 saniyede açıldı