0
Start Giriş Üye Ol üyeler ((( RAVDATe@m))) Arama
Toplam Kategori: 69 *** Toplam Konu: 30100 *** Toplam Mesaj: 148193
Forum Anasayfa » SERBEST KÜRSÜ » YILBAŞI NEYİMİZ OLUR ?...

önceki konu   sonraki konu
Bu konuda 10 mesaj mevcut
Ekleyen
Mesaj
mucahide16 su an offline mucahide16  
YILBAŞI NEYİMİZ OLUR ?...

67 Mesaj -

Kayıt Tarihi: 04.11.2006
En Son On: 17.06.2007 - 03:42
Cinsiyeti: Bayan 
Esselamu Aleyküm ve Rahmetullahi ve Berekatühü ve Hidayetih!...

Cahiliye döneminde veya şimdiki zaman da Müslüman olmayan kimselerin bayram olarak edindikleri bir günü bayram edinmek veya o günde gayri müslimlere uyarak şenlik yapmak caiz değildir; küfürdür.
Mesela, Avrupa da yaşayan bir Müslüman, Hıristiyan veya Yahudilerin bayram veya merasimlerine katılması ve o günlerde yapılan yemekleri yapması küfürdür.

Ebu Hafsel-Kebir diyor ki:
<<Bir kimse bir yumurtayı nevruz gününe saygı duyarak bir gayri Müslime hediye ederse kâfir olur.>>

Ehli Sünnet İtikadı isimli eserde:
Mecusilerin nevruz bayramına çıkmak, o gün onların yaptıklarına katılmak ve daha önce almadığın bir hediyeyi almak küfürdür.

El-Kadi Husayn de şöyle diyor:
<<O güne hürmet etmek için, çocuk ve aile efradına bol bol harcayan veya başkasına ikram eden kimse kâfir olur. Çünkü kendini onlara benzetmiş olur.>>

Enes (r.anh)den rivayet edilmiştir ki Peygamber Efendimiz (s.a.v.)Medine-i Münevvere'ye teşrif ettiğinde Medine halkının iki mukaddes günü vardı. İlk baharda Nevruz ile sonbaharda Mihrican günü.Bu zamanda gece ile gündüz eşit olurlardı.Peygamber Efendimiz (s.a.v.) Medine halkına: <<bunlar nelerdir?>> diye sordu. <<Cahiliyette bu günlerde oynar, şenlik ederdik>> dediler. Bunun üzerine Peygamber Efendimiz (s.a.v.) buyurdu ki: <<Allah(c.c.) bunların yerine size daha iyi günler verdi. O günler Kurban Bayramı ile Ramazan Bayramı'dır.>>

Ebu Ali el-Farisi diyor ki;
<<Bundan anlaşılıyor ki Nevruz ve mihrican gibi, Müslüman olmayan kimselerin kutsal günlerini tazim etmek caiz değildir.>>

İmam Rabbani Ahmed el-Faruki de şöyle diyor:
<<Hinduların kutsal saydıkları ve kırmızı pilav pişirip hediye verdikleri günleri tazim etmek, Yahudilerce kutsal sayılan günlerde adet olan hediyelerle hediyeleşmek küfrü gerektiren şeylerdendir.>>

Peki, Yılbaşı neyimiz olur? Ramazan Bayramımız mı? Kandilimiz mi? Kurban Bayramımız mı?

Bizler bugünlerinde, Muharremle, Martlarla başlayan aylarda biliriz... Ki, hiçbiri de böyle şımarıklıkla, böyle ayyaşlıkla, kumarbazlıkla açılmaz. Hepsi efendi günlerdir.

Noel Baba:...
Memleketimize, herhalde, Beyoğlu'ndan giren, Haliç'i atlayarak Fatih'lere, Aksaray'lara, sonra Rumeli'ye ve Boğaz'ı aşarak önce Kadıköy'lere, Moda'lara ve sonra Üsküdar'lara ve oradan Anadolu'ya geçen bu bunak, neyimiz olur?:Babamız mı? Dedemiz mi? Amcamız mı? Yoksaaaa Avrupalılıktan Pirimiz mi?

İstanbul'un Tepebaşı'ndan Adana'nın Tepebağı'na kadar her yeri bilen, her yere uğrayan bu moruk kimdir? necidir?

Bir resmine bakarsanız Havarilere, öteki resmine bakarsanız Rasputi'ne benzeyen bu iskanbil papazı, aramızda nenin nesidir? bunu hiç merak etmediniz mi?

Siz bırakın da ben söyleyeyim onun kim olduğunu:
O, Haçlı Seferlerinde kalma bir kılıç artığıdır. O zaman silahla giremediği yerlere, şimdi beyaz sakalıyla saygılar ve sevgiler toplayarak girebiliyor.

O, evimize eşeğini kapımızın halkasına bağlayan bir Piyer Lermittir... Kardeşlerini Mukaddes Savaş'a hazırlamaktan geliyor.

O, adıyla sanıyla bir misyonerdir ki, kılığını değiştirmiş... ve bizi avlamaya, kucağında getirdiği oyuncaklarla en can alıcı noktamızdan çocuklarımızdan başlamıştır. Bu cömertliğinin karşılığını istemeyecek mi sanıyorsunuz, fedakârlığının sebebini düşünmediniz mi?

Bırakın, onun hakkından ben gelirim: İşte sakalını çekince gördünüz... sakalı elimde kaldı ve altından Lücifer (şeytan) çıktı. Bilirsiniz ki, casuslarda kıyafetlerini ekseriya böyle değiştirirler. Bu mezar beğenmeyen hortlağa ya mezarını gösterin, yahut: Haç'ında çarmıha gerelim onu.

Tehlikeyi sezer de kendiliğinden gitmeye kalkarsa çıkarken ceplerini yoklamayı unutmayınız: Muhakkak,bir şeyinizi çalmıştır...

Bunun üzerine, Noel Baba gününde ve Hıristiyanların diğer bayram günlerinde onlara ayak uydurmak gayesiyle, onların yaptıklarını yapmak, o günlerde bayram niyetiyle çocuklara elbise almak ve pişirdikleri yemekleri pişirmek caiz değildir. Bu hareketler küfrü gerektirir. Ondan sakınmak icap eder.

İMAN BEDENİ BÜTÜNÜYLE İSTİLA ETMEZSE, KÜFÜR BEDENİ PARÇA PARÇA YER

Mevlam cümlemizi bundan korusun!...(Amin)
Dua ile...
Vesselam...
Ekleme Tarihi: 15.12.2006 - 11:55
Bu mesajı bildir   mucahide16 üyenin diğer mesajları mucahide16`in Profili mucahide16 Özel Mesaj Gönder zum Anfang der Seite
Forum Düzeni - imzaları göster
önceki konu   sonraki konu

Mesajlar Ekleyen Tarih
 YILBAŞI NEYİMİZ OLUR ?...
mucahide16 15.12.2006 - 11:55
 ESSELAMUNALEYKUM
gul-ay 15.12.2006 - 12:07
 YILBAŞI NEYİMİZ OLUR ?...
mucahide16 15.12.2006 - 13:16
 VEALEYKUMSELAM
gul-ay 15.12.2006 - 13:26
 YILBAŞI NEYİMİZ OLUR ?...
mucahide16 15.12.2006 - 14:52
 YILBAŞI NEYİMİZ OLUR ?...
Havz-i Kevser 15.12.2006 - 15:11
 YILBAŞI NEYİMİZ OLUR ?...
gul-ay 15.12.2006 - 15:13
 RE:
-=MeLeK=- 15.12.2006 - 17:49
 YILBAŞI NEYİMİZ OLUR ?...
Begum 15.12.2006 - 19:00
 YILBAŞI NEYİMİZ OLUR ?...
Üsve-i Hasene 15.12.2006 - 20:46

Kategori Seç:  
Sitemizde şu an Yok üye ve 588 Misafir mevcut. En son üyemiz: Didem_


Admin   Moderator   Vip   Üye ]

Hayırlı ömürler dileriz.    Bu üyelerimizin doğum günlerini tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu bir ömür dileriz:
Mehmet Camurlu (60), GüLe-SeVdALi (36), tokat60 (29), evranakyolu (63), fatihligs (33), mih_rimah (40), kartanesi1977 (48), 2pac (42), libra_bursa (41), 88888 (48), ravzanýn hasret.. (43), burrak88 (37), isko (39), vildannarat (36), eylülünhüznü (54), zlyh (42), hamidun (38), muttaki11 (54), deryakck (44), ugursolak (41), LiBRAY (41), SHREAK (46), kirmizi (36), lipol21 (49), uncu (58), D&Yacute;DESIDD.. (46), b_onuk (54), mevbiga (35), birumut (51), mehemmed (36), murmaci (52), sipahi1903 (39), afganistan (36), haseke (48), coper (42), gökay 1997 (28), memoli_2153 (37), Cerkez73 (52), Ben_Kimsin?? (40), menzil_efsanesi (43), yavuz678 (36), dostlarim (44), Turek24 (48)
24 Saatin Aktif Konuları
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.58119 saniyede açıldı