0
Start Giriş Üye Ol üyeler ((( RAVDATe@m))) Arama
Toplam Kategori: 69 *** Toplam Konu: 30100 *** Toplam Mesaj: 148193
Forum Anasayfa » SERBEST KÜRSÜ » Hepimiz Gazzeli, Hepimiz Filistinliyiz

önceki konu   sonraki konu
Bu konuda 9 mesaj mevcut
Ekleyen
Mesaj
der_ya su an offline der_ya  
Hepimiz Gazzeli, Hepimiz Filistinliyiz

875 Mesaj -

Kayıt Tarihi: 07.05.2007
En Son On: 22.01.2010 - 18:46
Cinsiyeti: ----- 
Lübnan, Yemen, Sudan, İran, Endonezya, Malezya, Pakistan; Türkiye ve Mısır'dan Müslümanlar Gazze halkı ile dayanışma içinde.


İşgalci-terör devleti İsrail’in, akaryakıt sevkiyatını keserek Gazze'yi karanlığa-açlığa gömmesi sonucu Filistinlilerin karşı karşıya kaldığı insani felaket, Arap ve İslam dünyasındaki vicdan sahibi insanları harekete geçirdi.



Türkiye başta olmak üzere Lübnan, Yemen, Sudan, İran, Endonezya, Malezya, Pakistan ve Mısır olmak üzere bir çok İslam ülkesinde Gazze ile dayanışma gösterileri sürüyor. Gösterilerde, terör devleti protesto edilerek, "Gazze halkı yalnız değildir", "Hepimiz Gazzeli, hepi
miz Filistinliyiz", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Hamas'a selam, direnişe devam", "Gazze kuşatması kaldırılsın, Bu abluka dağıtılsın", "Gazze direnişi onurumuzdur!", "Yaşasın küresel intifada", "Emperyalizm/Siyonizm yenilecek, İslami Direniş kazanacak!", "Birruh Biddem Nefdike Ya Aksa!" sloganları atıldı. En büyük gösterilerin ise, bugün kılınacak Cuma namazlarından sonra dünyanın birçok ülke başkentlerinde gerçekleştirileceği bildirildi.
------
İKT, 3 Şubat’ta olağanüstü toplanıyor
İslam Konferansı Teşkilatı, Gazze'de son günlerde meydana gelen insanlık dramının ardından, olayları görüşmek üzere dışişleri bakanları düzeyinde olağanüstü toplanma kararı aldı. İKT tarafından yapılan yazılı açıklamada, İsrail'in son dönemde Gazze'de yaşayan Filistinlilere yönelik baskıları üzerine Genel Sekreter Ekmeleddin İhsanoğlu'nun İslam ülkeleri yetkilileriyle görüşmelerde bulunduğu hatırlatıldı. Açıklamaya göre, İhsanoğlu, temaslarından sonra, Yürütme Kurulu’nun genişletilmiş olarak dışişleri bakanları düzeyinde 3 Şubat'ta Cidde'de toplanmasına karar verdi. Toplantıya Türkiye'nin de davet edildiği öğrenildi. Dışişleri bakanları düzeyinde yapılacak toplantının gündeminde, Filistin'de son zamanlarda yaşanan gelişmeler, Gazze'de İsrail'in uyguladığı baskılar ve Filistinlilere uygulanan ekonomik ambargonun yer alması bekleniyor. İKT Genel Sekreteri İhsanoğlu, ayrıca başta Müslüman ülkeler olmak üzere, dünyadaki tüm yardım kuruluşlarını ve sivil toplum örgütlerini Gazze'deki Filistinlilere insani yardımda bulunmaya çağırdı. İKT Yürütme Kurulu, Genel Sekreter İhsanoğlu'nun teşkilattaki reform çalışmaları çerçevesinde kuruldu. Yürütme Kurulu, İKT'nin krizlerde daha hızlı harekete geçmesini sağlamak amacını taşıyor.
-------
BM’den İsrail’e kınama var, yaptırım yok
BM İnsan Hakları Konseyi, terör devleti İsrail'in Gazze Şeridi'ndeki "ciddi ihlallerini" kınayarak, bölgede uyguladığı ablukayı kaldırmasını istedi. Merkezi Cenevre'de bulunan 47 üyeli Konsey, konuyla ilgili olarak Arap ve Müslüman ülkelerince sunulan karar tasarısını 30 oyla kabul ederken, 1 ülke karşı, 15 ülke çekimser oy kullandı. BM İnsan Hakları Konseyi, Haziran 2006'da kurulmuştu. Konsey, Filistin topraklarındaki durumu görüşmek üzere yaptığı olağanüstü oturumlarda, daha önce de iki defa İsrail'i kınamıştı.
----------
700 bin Filistinli Mısır’a geçti
İsrail'in uyguladığı abluka nedeniyle en az 700 bin Filistinlinin Gazze Şeridi'nden Mısır'a geçtiği bildirildi. BM Filistinli Mültecilere Yardım Kuruluşu’nun (UNRWA) Kahire'deki yetkilisi Rula Halefevi, önceki gün yaklaşık 400 bin, dün de 300 bin Filistinlinin Mısır'a geçtiğini belirtti. Halefevi, Filistinlilerin geçişi devam ettiği için sayının artabileceğini söyledi. İsrail ablukası yüzünden sıkıntı içindeki Filistinliler, militanların sınırdaki duvarı yıkmasından sonra yaya olarak ya da araçlarla Mısır'a akın etmeye başlamıştı. Gazze Şeridi'nde yaklaşık 2 milyon kişi yaşıyor.
----------
Gazze halkının dramına kulak verin
Alman Berlin Tageszeitung gazetesi, terör devleti İsrail ablukası altında bunalan on binlerce Gazzeli’nin zaruri ihtiyaçlarını karşılayabilmek için Mısır’a hücum etmesini konu alan dünkü yorumunda şu görüşlere yer veriyor: “Gazze’den kaçış, İsrail’in Filistinlileri kapattığı hapishanedeki isyandır. Bu aynı zamanda Arap devletlerine, BM’e ve de Avrupa Birliği’ne yapılmış, ‘artık harekete geçin’ uyarısıdır. Mısır sınırındaki eylem, İsrail ablukasının yarılabileceğini ve kimsenin buna katlanmaya mecbur olmadığını göstermiştir. Filistinliler, ülkelerini terk etmek zorunda kalmadan yaşayabilecekleri normal şartların hasretini çekiyor.”
Ekleme Tarihi: 27.01.2008 - 19:32
Bu mesajı bildir   der_ya üyenin diğer mesajları der_ya`in Profili der_ya Özel Mesaj Gönder zum Anfang der Seite
Forum Düzeni - imzaları göster
önceki konu   sonraki konu

Mesajlar Ekleyen Tarih
 Hepimiz Gazzeli, Hepimiz Filistinliyiz
der_ya 27.01.2008 - 19:32
 Her şeye rağmen
zumruduanka 27.01.2008 - 22:50
 Hepimiz Gazzeli, Hepimiz Filistinliyiz
Maksat kelam olsun 28.01.2008 - 09:51
 Hepimiz Gazzeli, Hepimiz Filistinliyiz
ebu_hanzala 28.01.2008 - 09:55
 Hepimiz Gazzeli, Hepimiz Filistinliyiz
ebu_hanzala 28.01.2008 - 10:00
 Hepimiz Gazzeli, Hepimiz Filistinliyiz
Maksat kelam olsun 28.01.2008 - 10:17
 Hepimiz Gazzeli, Hepimiz Filistinliyiz
VuSlaT_ZaMbaK 28.01.2008 - 13:38
 Hepimiz Gazzeli, Hepimiz Filistinliyiz
ebu_hanzala 28.01.2008 - 14:16
 “BENİ ENGELLEMEYİN!” filistinliler için ne yapabilirim diyorsanız? iyi okuyun!
ebu_hanzala 28.01.2008 - 15:15

Kategori Seç:  
Sitemizde şu an Yok üye ve 782 Misafir mevcut. En son üyemiz: Didem_


Admin   Moderator   Vip   Üye ]

Hayırlı ömürler dileriz.    Bu üyelerimizin doğum günlerini tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu bir ömür dileriz:
h66hakan (49), on_dokuz_ (43), yakup_33_5 (35), seherkosger (54), mekixxs (48), Giresunlu_Elvaa.. (36), Özlemim (43), eskalebur007 (43), gulberk (45), yakup temizer (30), Lazfatos (38), berre_ (42), halime irva (34), duruidil (47), çanakkale72 (34), solgunbahar (37), esranurgul90 (35), sana_hasret (37), DIVANE3 (57), DEHLIZ (45), _Yagmur_ (38), sofi_23 (44), emel_1988 (37), sindirella (30), msen (50), aslanlion30 (53), -ArSLaN-84 (41), sevohatun (41), yberkalp (52), yagmurum33 (47), tubba (46), eaglem (42), huseyin66 (36), bilalabdulselam (39), mehmetture (59), milas (42), 1HicRaN (44), mazi (52), Dadas1971 (54), Fik_Jim (36), Yavda Biy Numay.. (24)
24 Saatin Aktif Konuları
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 0.97302 saniyede açıldı