0
Start Giriş Üye Ol üyeler ((( RAVDATe@m))) Arama
Toplam Kategori: 69 *** Toplam Konu: 30100 *** Toplam Mesaj: 148193
Forum Anasayfa » TARİH / SİYASET / EKONOMİ » TÜRKİYE VE DÜNYADA SİYASET » 4 TEMMUZ ; TURK ASKERININ BASINA CUVAL GECIRILDIGI GUN

önceki konu   sonraki konu
Bu konuda 2 mesaj mevcut
Ekleyen
Mesaj
Z.OMER TURGUT su an offline Z.OMER TURGUT  
4 TEMMUZ ; TURK ASKERININ BASINA CUVAL GECIRILDIGI GUN

94 Mesaj -

Kayıt Tarihi: 14.01.2005
En Son On: 08.06.2014 - 16:10
Cinsiyeti: Erkek 
4 Temmuz: Çuval günü
4 Temmuz 2003`te askerimizin başına çuval geçiren ABD, 3 yıl sonra aynı gün, Türkiye`ye Stratejik Vizyon Belgesi`ni kabul ettirdi.

Türk Milleti`nin bin yıl geçse de hazmedemeyeceği o çuvalı, yöneticilerimiz ne çabuk unuttu. ABD bile unutmadı ki, Gül`e özellikle 4 Temmuz`da randevu verdi. Haçlıların, tarih şuuru ve sembollerle konuştuğunu bilmeyenler mesajını da anlayamazlar. Yine 4 Temmuz`da hiçbir komutanın gitmediği ABD "bağımsızlık günü"ne iktidarın 8 bakanla katılması, bilenle, bilmeyenin farkını açıkça gösterdi.

Ne vizyonu?
ABD`nin ayağına çağırıp, kabul ettirdiği Stratejik Vizyon Belgesine, Baykal "AKP`nin teslimiyet belgesi" dese de, bu Türkiye için yeni bir çuvaldır. Zira o belgedeki başlıkların içi doldurulduğunda, Kıbrıs`tan Karadeniz`e, soykırım iftirasından Kafkaslar`a, Ruhban Okulu`ndan Patrikhane`ye, Türkiye`nin ABD politikalarına "demirlendiği" görülecektir.

Gül, "ABD Kıbrıs`ta bizi anladı" diye seviniyor. Sanki darbeci ve katliamcı Rumları 1963`ten beri Kıbrıs`ın meşru hükümeti sayan, Türklere ambargo uygulayan ABD değilmiş gibi. Vizyon belgesine, "Kıbrıs Türkleri" ibaresinin konması ise, KKTC`nin bize de yok saydırılması değil midir?

Belgede, ABD`nin PKK hamiliğinin sona ereceğine dair bir ibare de yok. Aksine, "Kürt sorununa çözüm" için ABD-Türkiye-Barzani arasında mekanizma kurulmasının önü açılıyor. Gül`ün ziyareti öncesi, güya Irak Dışişleri Bakanı, gerçekte Barzani`nin temsilcisi Zebari apar topar davet edildi. Gözümüzün içine bakarak, "PKK`nın siyasallaşmasını destekliyoruz. Siyasi bir çözüm Türkiye`nin menfaatine olacaktır" dedi. Bu, ABD`ye öncü teminat mıydı?

Peki bu çuvalın karşılığı ne? ABD, AB ile ilişkilerimizde yardım edecek, AKP`nin sırtını içerde-dışarda duvara dayayan Kıbrıs ek protokolünün 1 yıl ertelenmesine çalışacakmış. Vah ki, vah!..

Kullanmayalım, demirleyelim
AB, 17 Aralık 2004`te Türkiye`ye uyduruk müzakere tarihi verirken, ilk defa demirleme ifadesi kullanıldı. Anlamı; karar organlarına almadan, iç politikadan güvenliğe, ekonomiden dış politikaya her alanda Türkiye`yi, AB`ye bağlamaktı.

Anlaşılan bu "dahiyane" buluş, ABD`ye de çok uygun geldi. Öyle olmasa Vizyon Belgesi açıklanmadan önce yönetime yakın en etkili düşünce kuruluşu, Dış İlişkiler Konseyi (CFR), "Amaç, Türkiye ile demirlenmiş bir ortaklığın sağlanması olmalı" der miydi?

CFR`ın üzerinde kısaca duralım. 2004`te CFR yöneticisi David L. Phillips, "ABD`nin desteği olmasa Erdoğan, Türkiye`nin Kıbrıs`a bakışını değiştirmeyi başaramazdı. Keza bu sarsılmaz destek olmasa TSK da, verilen tavizleri asla hoşgörüyle karşılamazdı" dedi. Ve Erdoğan`dan, "Ermenistan sınırının açılmasını, Türkiyeli Kürtlere vaat edilmiş kültürel ve siyasi hakların hayata geçirilmesini" istedi. Aynı zat 2005`te de, "Gelişmeler, K. Irak`ta bir Kürt Federasyonu`nun kurulmasının yakınlaştığını-kaçınılmaz olduğunu gösteriyor. Türkiye`nin karşı çıkmaması lazım. Kürt Federasyonu aslında Türkiye`de ekonominin güçlenmesine, Türkiye`nin büyük ağabeyliğinde, bölgenin yeniden dizaynına yardım eder" buyurdu.

Erdoğan`a, "süpürmeyin, kullanın" çekine rağmen randevu bile verilmedi. Gül ise, "Çok profesyonel. Hem şahsi, hem diplomatik olarak önemli bir dost" övgüleri eşliğinde ve 4 Temmuz utanç gününde davet edildi. Misyonu da haftalar öncesinden duyuruldu. Vizyon Belgesi, yani "demirleme", yani "kuşatılmamızın" Türk Milleti`ne hazmettirilmesi!..

Gül`ün ziyareti öncesi, Erdoğan`ı sakinleştirmek için uyguladığı "tekmeleme" yöntemini açıklaması dikkat çekti. Ama bir de, "Yurt içinden, dışından bizi birbirimize düşürmek isteyenler var. Biz Tayyip Bey`le arkadaşız, kardeşiz, aramızda bir rekabet olması mümkün mü?" dedi. Acaba bu mesaj kimeydi?

İçerde, dışarıda birileri bilek güreştiriyor…Ve yine Türkiye, hem de "stratejik" şekilde kim vurduya götürülüyor!...


SADI SOMUNCUOGLU
Ekleme Tarihi: 08.07.2006 - 20:16
Bu mesajı bildir   Z.OMER TURGUT üyenin diğer mesajları Z.OMER TURGUT`in Profili Z.OMER TURGUT Özel Mesaj Gönder zum Anfang der Seite
Forum Düzeni - imzaları göster
önceki konu   sonraki konu

Mesajlar Ekleyen Tarih
 4 TEMMUZ ; TURK ASKERININ BASINA CUVAL GECIRILDIGI GUN
Z.OMER TURGUT 08.07.2006 - 20:16
 4 TEMMUZ ; TURK ASKERININ BASINA CUVAL GECIRILDIGI GUN
abdulberr 09.07.2006 - 01:32

Kategori Seç:  
Sitemizde şu an Yok üye ve 767 Misafir mevcut. En son üyemiz: Didem_


Admin   Moderator   Vip   Üye ]

Hayırlı ömürler dileriz.    Bu üyelerimizin doğum günlerini tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu bir ömür dileriz:
h66hakan (49), on_dokuz_ (43), yakup_33_5 (35), seherkosger (54), mekixxs (48), Giresunlu_Elvaa.. (36), Özlemim (43), eskalebur007 (43), gulberk (45), yakup temizer (30), Lazfatos (38), berre_ (42), halime irva (34), duruidil (47), çanakkale72 (34), solgunbahar (37), esranurgul90 (35), sana_hasret (37), DIVANE3 (57), DEHLIZ (45), _Yagmur_ (38), sofi_23 (44), emel_1988 (37), sindirella (30), msen (50), aslanlion30 (53), -ArSLaN-84 (41), sevohatun (41), yberkalp (52), yagmurum33 (47), tubba (46), eaglem (42), huseyin66 (36), bilalabdulselam (39), mehmetture (59), milas (42), 1HicRaN (44), mazi (52), Dadas1971 (54), Fik_Jim (36), Yavda Biy Numay.. (24)
24 Saatin Aktif Konuları
0

Copyright © ((( RAVDA.net )))  *  İrtibat   *   RAVDA Reklam Servisi   *   Tüm hakları saklıdır, izinsiz alıntı yapılamaz.
Sitemizde yayınlanan imzalı yazıların içeriğinden yazarları, forum ve yorumlardan ekleyen şahıslar sorumlu olup, kesinlikle sitemiz sorumlu değildir.
© by ((( RAVDA.net )))

Sayfa 2.21105 saniyede açıldı