 |
|
Toplam Kategori: 69 *** Toplam Konu: 30100 *** Toplam Mesaj: 148193 |
|
|
|
|
|
Ekleyen |
|
|
infak edenlerin KUR'AN-I KERİM'deki misali |
|
|
401 Mesaj -
|
|
Kayıt Tarihi: 10.09.2005
|
En Son On: 09.02.2007 - 09:56
|
Cinsiyeti: Erkek
|
|
* Mallarını Allah yolunda infak edenlerin örneği yedi başak bitiren, her bir başakta yüz tane bulunan bir tek tanenin örneği gibidir. Allah, dilediğine kat kat arttırır. Allah (ihsanı) bol olandır, bilendir.
* Mallarını Allah yolunda infak edenler, sonra infak ettikleri şeyin peşinden başa kakmayan ve eziyet vermeyenlerin ecirleri Rableri Katındadır, onlara korku yoktur ve onlar mahzun olmayacaklardır.
* Güzel bir söz ve bağışlama, peşinden eziyet gelen bir sadakadan daha hayırlıdır. Allah hiçbir şeye ihtiyacı olmayandır, yumuşak davranandır.
( bakara / 261,262,263 )
|
Ekleme Tarihi: 19.03.2006 - 11:38 |
|
|
|
1183 Mesaj -
|
|
Kayıt Tarihi: 24.01.2005
|
En Son On: 07.04.2009 - 21:51
|
Cinsiyeti: -----
|
|
Bismillahirrahmânirrahîm..
"Ve onlar (muttakiler) kendilerine verdiğimiz rızıktan infak ederler" el-Bakara, 2/4).
"Onlar (muttakiler) bollukta ve darlıkta infak ederler" (Ali İmran, 3/134).
"Kim (fakirlere) verirse ve ittika ederse ve en güzeli (İslâm'ı) doğrularsa, Biz de onu en kolaya müyesser kılarız" (el-Leyl, 92/5-7).
"Ve Allah rızası için malını verip temizlenen etkâ (en muttaki kimse) ondan (cehennem'den) uzak tutulacaktır" el-Leyl, 92/17,18).
"Mallarınız ve evlatlarınız sizin icin bir fitnedir. Büyük mükâfat ise Allah katındadır. O halde gücünüz yettiğince ve Allah'tan ittika edin, dinleyin, itaat edin ve kendiniz için mal infak edin. Kim nefsinin (koyu) cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerdir" (et-Teğâbun, 64/I5-16).
|
Ekleme Tarihi: 21.03.2006 - 22:46 |
|
 |
ahmet gunay |
|
|
|
Misafir
|
|
Kayıt Tarihi: 23.03.2025
|
En Son On: 07.04.2009 - 21:51
|
Cinsiyeti: -----
|
|
Bismillahirrahmânirrahîm..
"Mallarınız ve evlatlarınız sizin icin bir fitnedir. Büyük mükâfat ise Allah katındadır. O halde gücünüz yettiğince ve Allah'tan ittika edin, dinleyin, itaat edin ve kendiniz için mal infak edin. Kim nefsinin (koyu) cimriliğinden korunursa işte onlar kurtuluşa erenlerdir" (et-Teğâbun, 64/I5-16).
Rabbim cümlemize gönül zenginliği ihsan etsin.Rabbim cimrilikten bizleri muhafaza eylesin
AMİN
|
Ekleme Tarihi: 21.03.2006 - 23:00 |
|
|
|
7 Mesaj
|
|
Kayıt Tarihi: 07.02.2005
|
En Son On: 25.10.2007 - 09:24
|
Cinsiyeti: Bayan
|
|
Alıntı Orijınalı ahmet gunay
Rabbim cümlemize gönül zenginliği ihsan etsin.Rabbim cimrilikten bizleri muhafaza eylesin
AMİN
|
... AMIN ...
Sevdiğiniz şeylerden infak edinceye kadar asla iyiliğe eremezsiniz. Her ne infak ederseniz, şüphesiz Allah onu bilir. (Al-i İmran Suresi, 92)
Ve onlar-Rablerinin yüzünü (hoşnutluğunu) isteyerek sabrederler, namazı dosdoğru kılarlar, kendilerine rızık olarak verdiklerimizden gizli ve açık infak ederler ve kötülüğü iyilikle savarlar. İşte onlar, bu yurdun (dünyanın güzel) sonucu (ahiret mutluluğu) onlar içindir. (Ra'd Suresi, 22)
Ey iman edenler, ne mallarınız, ne çocuklarınız sizi Allah'ı zikretmekten 'tutkuya kaptırarak-alıkoymasın'; kim böyle yaparsa, artık onlar hüsrana uğrayanların ta kendileridir. (Münafikun Suresi, 9)
"Küçük, büyük infak ettikleri her nafaka ve (Allah yolunda) aştıkları her vadi, mutlaka Allah'ın yaptıklarının daha güzeliyle onlara karşılığını vermesi için, (bunlar) onlar adına yazılmıştır." (Tevbe Suresi, 121)
|
Ekleme Tarihi: 21.03.2006 - 23:16 |
|
|
|
7 Mesaj
|
|
Kayıt Tarihi: 07.02.2005
|
En Son On: 25.10.2007 - 09:24
|
Cinsiyeti: Bayan
|
|
İnsanların gözünden kaçan en önemli ibadetlerden birincisidir infak. Allah, Kuran'da defalarca bu konuya değinmişken, insanların bu kadar duyarsız kalmasını anlamıyorum. Bunun nedenlerini birkaç ana başlıkta toplayabiliriz; insan her konuda kendinden üstündekini örnek alırken iş Allah yolunda para harcamaya gelince örnek aldıkları birden değişiyor. "Adamın ne kadar parası var hiç fakire yardım etmiyor" derken, kendine bir kaçış yolu belirliyor. Her an dünyevi bir yeni masraf çıkartarak(örn; 2 tane evi varken bir yenisini almak için borçlanıyor) böylelikle kendine yeni bir neden buluyor. İhtiyaçlarının bitmediğinden yakınıyor. Aile büyükleri ki namaz kılmasını, oruç tutmasını önerenler bile iş Allah yolunda tebliğe ve onun yolunda harcanan paraya geldiğinde duruyorlar. Belki bizler bile arkadaşımıza namaz kılmasını öğütleyebiliriz ama Allah yolunda para harcamalısın demenin kolay olmadığını hepimiz biliyoruz. Nedense insanlarda böyle bir şüphe var. Göreceğimiz tepkiden çekiniyor olabiliriz. Böyle olunca ben söylemezsem, sen söylemezsen kimse adamı bu konuda uyarmazsa o da yaptıklarının doğru olduğunu zannediyor. Yolda gördüğü dilenciye verdiği bir ciklet parasını infak zannediyor. Allah'ın bollukta da darlıkta da verin söylemini dikkate almıyor. Herkese kendinin darlıkta olduğunu söylüyor. Belki etrafını hatta kendini kandırıyor ama Allah'ı kandıramayacağını kavrayamıyor.
Allah önemli ibadetlerden saydığı infakla ilgili Kuran'da sayısız yerde emir veriyor.
Bakara 215 te "Sana neyi infak edip vereceklerini soruyorlar. De ki: İnfak ettiğiniz mal ve nimet; ana-baba, yakınlar, yetimler, yoksul ve çaresizlerle yolda kalan için olmalıdır. Hayır olarak yaptığınızı Allah en iyi şekilde bilmektedir.
"-Ali İmran 92 de" Sevdiğiniz şeylerden infak etmedikçe zafer ve mutluluğa asla ulaşamazsınız. İnfak ettiğiniz herşeyi, Allah çok iyi bilmektedir." der.
Yine Bakara 261de "Mallarını Allah yolunda infak edip harcayanların durumu, yerden, her başağında yüz dane bulunan yedi başak çıkarmış bir daneye benzer. Ve Allah dilediği kişi için artırır...". Bunlara benzer bir çok ayet varken infak olayını görmezden gelmek; ayıp, belki ondan da öte birşey.
(Alinti)
---------
Ebû Hüreyre radıyallahu anh'den rivayet edildiğine göre, Resûlullah sallallahu aleyhi ve sellem şöyle buyurdu:
"Eğer Uhud dağı kadar altınım olsa, borç ödemek için sakladığım dışında, ondan yanımda bir miktar bulunduğu halde üzerimden üç gece bile geçmemesi beni sevindirir."
Buhârî, Temennî 2, İsti'zân 30, Rikak l4; Müslim, Zekât 31. Ayrıca bk. İbni Mâce, Zühd 8
Hadisten Öğrendiklerimiz...
1. Hz. Peygamber fakirlik korkusu çekmez, dünyaya ve dünyalığa değer vermezdi.
2. İnsan hayatta sağlık ve sıhhat içindeyken malından harcayabilmelidir.
3. Kul borcuna karşı duyarlılık, müslümanın çok dikkat etmesi gereken vazifelerden biridir.
|
Ekleme Tarihi: 08.06.2006 - 14:51 |
|
|
|
2687 Mesaj -
|
|
Kayıt Tarihi: 13.08.2005
|
En Son On: 16.01.2010 - 22:25
|
Cinsiyeti: -----
|
|
iradesinin hakkını vererek bütün hareketlerini yaratılış gayesine bağlayıp sürekli Hak kapısında el pençe divan duran bir kulun teveccühüdür himmet. Ömrünün her anında iradesini Allah'ın rızasını kazanmaya hasrederek, her türlü maddî-manevî füyuzât hislerinden ve makam-mansıp mülahazalarından tecerrüd edip yalnız O'nu düşünen, O'nun marifeti peşine düşen ve hep O'na yönelen, dolayısıyla da, içini yalnızca O'na açan, sadece O'nu isteyen ve O'nun maiyyetinde geçen bir ân-ı seyyâleyi her türlü mazhariyete tercih edebilen bir hak yolcusunun tavrıdır himmet. Ancak tek mahbûba yetebilecek bir kalbe sahip olan insanın, gönül kapısını ağyâr düşüncesine tamamen kapaması ve Hazreti Mahbûb'a kavuşma iştiyakıyla, kendi de dahil hiçbir şeyi görmeyecek kadar O'na tahsîs-i nazar etmesidir himmet.
Himmet tabiri, aynı zamanda, lütufta bulunmak, yardım etmek, imdada yetişmek ve el uzatmak manalarını da ihtiva etmektedir. Bu açıdan da, kula nisbetle, teveccühte bulunmak, azmetmek ve mübarek bir işe hâlis niyetle yönelmek demek olan himmet; Allah'a nisbet edildiğinde ise, ortaya konan bu samimiyete ve teveccühe Hakk'ın mukabelesi manasına gelmektedir. Yani, kuldan inâbe, Cenâb-ı Hak'tan da ona mukabil bir teveccüh söz konusudur. Haddizatında, ilahî mevhibe ve inayetlerin kesintisiz devam etmesi, sürekli Cenâb-ı Hakk'a teveccüh etmeye ve O'nun da bu aralıksız yönelişe karşı merhamet teveccühleriyle mukabelede bulunmasına bağlıdır.
|
Ekleme Tarihi: 08.06.2006 - 16:03 |
|
|
|
7 Mesaj
|
|
Kayıt Tarihi: 07.02.2005
|
En Son On: 25.10.2007 - 09:24
|
Cinsiyeti: Bayan
|
|
... ...
|
Ekleme Tarihi: 27.03.2007 - 09:45 |
|
|
|
154 Mesaj -
|
|
Kayıt Tarihi: 04.06.2006
|
En Son On: 16.01.2010 - 10:47
|
Cinsiyeti: -----
|
|
Bir yoksul,Aise (r.a)'ya dua ettigi zaman o da yoksula ayni dua ile mukabelede bulunur,sonra sadaka verirdi.Kendisine:
"-Hem mal veriyorsun ,hem de dua ediyorsun,bu nasil oluyor? diye soruldugunda su cavabi verdi:
-Onun yaptigi duanin,benim sadakamin karsiligi olmasindan korkuyorum.
Bana yaptigi duanin aynisini ona yapiyorum ki,sadakam halis olsun,
boylece infàkimin mukàfatini sàdece ALLAH'tan beklemis olayim.

|
Ekleme Tarihi: 27.03.2007 - 09:56 |
|
|
|
270 Mesaj -
|
|
Kayıt Tarihi: 15.06.2006
|
En Son On: 25.01.2013 - 23:38
|
Cinsiyeti: Erkek
|
|
Rabbim cümlenizden razı olsun çok güzel paylaşımlar..
|
Ekleme Tarihi: 27.03.2007 - 10:29 |
|
|
|
 |
|
Bu üyelerimizin doğum günlerini tebrik eder, sıhhat ve afiyet dolu bir ömür dileriz:
sin@s1998 (55), cococimi (39), sselcukk (44), ebuselman (54), mesoguz (55), abdul72 (48), a_rahman (46), Gök_Türk (46), mehara (53), musab58 (45), ethemyildirim (38), erolkara (67), hayalet_01 (39), Celil Coskunpin.. (51), sevda_kursunu (45), ingiltrden27 (47), MASUM07 (44), Heiwa (44), Mery-Em (42), edonerkaya (49), ibrahimd (46), dilenci-46 (55), KARAKARA (52), maruf (54), MUSTAFA KOYUNCU (68), *G*u*L*u*M* (38), realist (53), sindoma61 (40), SAFAKS (45), mesutcan (52), CIHANGIR_1 (44), asar (42), sürgün ülke (57), Bilal_Yucelbas (52), sefaim (45), uluc (63), osetya_66 (42), KNN (63) |
|
|
|
 |
|
|